in ,

Stephen King, Clive Barker ve Dahası… Usta Korku Yazarlarını Buluşturan “Karanlıkta Parlayanlar” Türkçede

Hans-Åke Lilja’nin derlediği “Karanlıkta Parlayanlar” Altın Kitaplar etiketiyle Türkçede. Eser, Stephen King başta olmak üzere birçok korku yazarını tek çatı altında buluşturuyor.

Karanlıkta Parlayanlar - Stephen King - Antoloji
- Reklam -
- Reklam -

İsveçli editör Hans-Åke Lilja’nın Lilja’s Library – The World of Stephen King sitesinin 20. yılı için derlediği Karanlıkta Parlayanlar korku antolojisi Türkçe raflarında. Altın Kitaplar tarafından yayımlanan eser, 13 farklı yazardan 12 öyküyü bir araya getiriyor.

Hans-Åke Lilja profesyonel bir Stephen King hayranı. 1996 yılında kurduğu Lilja’s Library sitesinde King’in eserlerine dair haberleri bir araya getiren Lilja; zaman içerisinde yazara duyduğu ilgiyi üretime de dönüştürüyor. Lilja’s Library: The World of Stephen King, The Illustrated Stephen King Movie Trivia Book ve Not Just Horror gibi kurgu dışı eserlere imza atan Lilja; sitesinin 20. yılı için özel bir antoloji düzenlemeye karar veriyor.

2017 yılında korku yazarı Richard Chizmar’ın Cemetery Dance yayınevi tarafından Shining in the Dark: Celebrating Twenty Years of Lilja’s Library adıyla yayımlanan antoloji, daha sonra birçok farklı dile tercüme ediliyor ve Şubat 2024’te Türkçe raflarındaki yerini de alıyor.

- Reklam -

Shining in the Dark

Kitapta Stephen King’in ilk olarak 1971’de Onan dergisinde yayımlanan, sonrasında ise 1981’de düzenlenmiş versiyonuyla Heavy Metal dergisinde çıkan Mavi Hava Kompresörü (The Blue Air Compressor) öyküsü de yer alıyor. Öykü, ilk defa Karanlıkta Parlayanlar’da bir kitap içerisinde yer alması açısından da öne çıkıyor.

Kitaptaki öykülerden bazıları yalnızca dergilerde, bazıları ise farklı antolojilerde okurlarla buluşmuş. Ayrıca ilk defa bu eser için kaleme alınan metinler de bulunuyor. Eserdeki en eski öykü 1843’te yayımlanan Gammaz Yürek ile Edgar Allan Poe’ya aitken en yeni öykü ise 2016 tarihli Her Şeye Son Vermek ile Brian Keene’e ait. Bununla birlikte antolojideki öykülere Erin Wells’in illüstrasyonları eşlik ediyor.

Karanlıkta Parlayanlar – Kolektif | Arka Kapak Tanıtımı

Karanlıkta Parlayanlar Korku Antolojisi

En derin korkularınızla yüzleşmeye hazır mısınız? Öyleyse Karanlıkta Parlayanlar tam size göre…

Stephen King haber sitesi Lilja’s Library’nin 20. yılını kutlamak için korku edebiyatının 13 usta yazarından tüyler ürpertici 12 hikâye bu kitapta toplandı…

Korku edebiyatının en yetenekli yüzlerini bir araya getiren ve sizleri unutulmaz bir yolculuğa çıkaran antolojide her sayfada yeni bir sürprizle karşılaşacaksınız. Bazen korkacak, bazen rahatsız olacak, bazen de sinirleneceksiniz.

- Reklam -

Her yazar kendi benzersiz sesiyle kâbuslarınıza yeni bir boyut katacak. King’in klasik karanlık atmosferi Edgar Allan Poe, Clive Barker, Jack Ketchum, John Ajvide Lindqvist ve diğer yazarların eserleriyle birleşerek okuyucuyu adeta büyüleyici bir labirente çekecek.

Zihninizin karanlık köşelerinde saklanan korkulara dokunacak bu öykülerle gerçek ve hayal arasında ince bir çizgide yürüyeceksiniz.

Karanlıkta parlayan öyküler sizi bekliyor.

Toplamda 224 sayfadan oluşan eserin çevirmenliğini İpek Demir Gedik üstleniyor. Editörlüğü Leyla Han imzasını taşıyan eser Şubat 2024 tarihi itibarıyla raflardaki yerini almaya başladı.

Karanlıkta Parlayanlar | İçindekiler

  • Mavi Hava Kompresörü – Stephen King
  • – Jack Ketchum ve P.D. Cacek
  • Soykırımın Romanı – Steward O’nan
  • Aeliana – Bev Vincent
  • Pidgin ve Theresa – Clive Barker
  • Her Şeye Son Vermek – Brian Keene
  • Mezarlık Dansı – Richard Chizmar
  • Alevlere Doğru – Kevin Quigley
  • Yol Arkadaşı – Ramsey Campbell
  • Gammaz Yürek – Edgar Allan Poe
  • Anne Sevgisi – Brian James Freeman
  • Koruyucunun Kılavuzu – John Ajvide Lindqvist

İlginizi çekebilir: Hans-Åke Lilja ile Özel Röportaj

Karanlıkta Parlayanlar hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.


Yeni kitap haberleri için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

City Hunter Fragmanı: 80'lerin Manga ve Animesi Dizi Oluyor

80’lerin Manga ve Anime Efsanesi Geri Dönüyor: “City Hunter” Filminden İlk Fragman

Sonic the Hedgehog 3 Filmi Çekimleri Tamamlandı

“Sonic the Hedgehog 3” Filminin Çekimleri Tamamlandı