in ,

Keanu Reeves ve China Miéville Birlikte Roman Yazdı: “The Book of Elsewhere” Duyuruldu

Keanu Reeves ve China Miéville imzalı “The Book of Elsewhere” geliyor. İkili, BRZRKR dünyasında geçen yeni bir macera ile okurun karşısına çıkıyor.

Keanu Reeves - China Miéville Roman The Book of Elsewhere
- Reklam -
- Reklam -

Kanadalı aktör Keanu Reeves ve İngiliz yazar China Miéville’ın yakında yayımlanacak olan The Book of Elsewhere adlı romanı duyuruldu. Roman, Reeves’in ilk kez 2021 yılında yayınlanan BRZRKR çizgi roman serisinin dünyasında geçiyor. Hikâye, ölümsüz bir savaşçının ölümsüzlüğünü anlamaya çalışırken çıktığı bin yıllık bir yolculuğu anlatıyor.

Penguin tarafından 23 Temmuz’da yayınlanması planlanan bu işbirliği Keanu Reeves’in ilk roman yazarlığı deneyimi olacak. Reeves, Miéville ile çalışmaktan duyduğu heyecanı dile getirerek, yazarı hikâyeye net bir mimari getirdiği ve BRZRKR dünyasıyla oynadığı için övdü ve şunları söyledi:

“China tam da umduğum şeyi yaptı – hikâyeye ve çok sevdiğim BRZRKR dünyasıyla nasıl oynamak istediğine dair net bir mimariyle geldi. Onun vizyonu beni çok heyecanlandırdı ve bu işbirliği sürecinin bir parçası olmaktan onur duydum.”

- Reklam -

The Book of Elsewhere - Keanu Reeves - China Miéville

Şehir ve Şehir ve Perdido Sokağı İstasyonu gibi eserleriyle tanınan China Miéville, Reeves’in yarattığı evrende yer alma fırsatından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kendisi de bu duygulara karşılık vererek işbirliğini beklenmedik bir onur ve zevk olarak nitelendirdi. Miéville bu benzersiz ortaklığı değerlendirirken şunları söyledi:

“Bazen en büyük oyunlar başkalarının oyuncaklarıyla oynadıklarınızdır. Keanu’nun beni oynamaya davet etmesi bir onur, bir şok ve bir zevkti. Ama uzun zamandır yarattığı oyuncaklarla bu kadar cömert davranacağını asla tahmin edemezdim.”

Keanu Reeves ve China Miéville İmzalı “The Book of Elsewhere” Romanı 23 Temmuz’da Çıkıyor

Reeves’in yazar Matt Kindt ve çizer Ron Garney ile birlikte yarattığı BRZRKR, 25 yılı aşkın bir süredir en çok satan orijinal çizgi roman serisi olarak önemli bir başarı elde etti. Çizgi roman ayrıca Reeves’in başrolünü oynadığı canlı aksiyon bir Netflix filmine ve bir anime dizisine de uyarlanacak.

- Reklam -

Keanu Reeves Çizgi Roman Yazıyor: BRZRKR!

Romanı İngiltere’de yayınlayan Penguin’in Del Rey’deki yayın direktörü Ben Brusey, Keanu Reeves ve China Miéville’in ortaklığının “rüya gibi” olduğunu söyleyerek ikiliyi övdü. Brusey, The Book of Elsewhere’in bilimkurguyu zirvede sergileyeceğini ve okuyuculara göz kamaştırıcı yüksek konseptli hikâye anlatımı sunacağını da söyledi. Ayrıca büyüleyici karakterler ve aksiyon, dram ve varoluşçuluğu bir araya getiren derin, orijinal bir olay örgüsünün okurları hem duygulandıracak hem de hayrete düşürecek bir karışımını sunacağını da sözlerine ekledi.

Keanu Reeves ve China Miéville’ın birlikte roman yazmış olması konusunda sizler ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, edebiyat dünyasından yeni gelişmeler için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: The Guardian

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for _OZ _OZ dedi ki:

    Keanu ismi yukarıda yazılmış hangisinin daha büyük katkısı var acaba?

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

House of the Dragon Yıldızı Milly Alcock Supergirl Olabilir

“House of the Dragon”ın Genç Yıldızı DC Evreni’nin Yeni Supergirl’ü Olabilir

Back to Black Film Fragman - Amy Winehouse Hayatı

Amy Winehouse’un Hayatını Anlatan “Back to Black” Filminden Fragman