in ,

Leslie Jones “Ghostbusters” Filmi Nedeniyle Maruz Kaldığı Irkçılıktan ve Aldığı Ölüm Tehditlerinden Bahsetti

Leslie Jones, yayınladığı biyografi kitabında “Ghostbusters” filmi nedeniyle yaşadığı zor günlerden bahsetti.

Leslie Jones Ghostbusters 2016
- Reklam -
- Reklam -

Leslie Jones’un biyografi kitabı Leslie F*cking Jones: A Memoir, 19 Eylül’de okurlarla buluştu. Ünlü komedyen 2016 yılında vizyona giren Ghostbusters filmi nedeniyle karşılaştığı ırkçılık ve aldığı ölüm tehditleri hakkında konuştu.

Rolling Stones’un aktardığına göre Leslie Jones Ghostbusters nedeniyle oldukça sıkıntılı günler yaşamış. Yönetmen koltuğunda Paul Feig’in oturduğu Sony yapımı film tamamı kadınlardan oluşan bir ana kadro oluşturduğu için pek çok nefret yorumuna maruz kalmıştı.

Jones Ghostbusters’ın Avrupa basın turunda yaşanan bir olayı tekrar gündeme getirdi. Bir gazeteci basın konferansında Jones’a şu soruyu sormuştu:

- Reklam -

“Filmi sevmedim ve bana filmin izlemeye değer olduğuna beni ikna etmen için 5 dakikan var.”

Jones kitabında bu anısını şu sözlerle aktardı:

“Bu sadece ırkçılık veya kadın düşmanlığı değildi. Bunun büyük bir kısmı bir MTA (toplu taşıma) çalışanını oynamamla ilgiliydi. Bundan utanmam gerekiyormuş gibi. Karşı koymaya çalıştım, ben bir komedyenim ve birilerinin beni kışkırtmasına alışığım. Yani Twitter’daki her saçma lafa verecek bir cevabım vardı.”

Leslie Jones Ghostbusters 2016 Deneyimi

Leslie Jones. “Ghostbusters” Nedeniyle Twitter Hesabını Kapatmak Zorunda Kaldı

Jones filmin vizyona girmesinin ardından sosyal medyadaki linçle başa çıkamadığını ve birçok kez hesabının ele geçirilmeye çalışıldığı için Twitter hesabını 24 saatliğine kapatmak zorunda kaldığını aktardı.

Dönemin Twitter CEO’su Jack Dorsey, Jones’un ona ulaşmasını bir Tweet aracılığıyla rica etmişti. “İnsanların bana ırkçı hakaretlerle ve daha pek çok küfürle saldırdıklarının farkındaydı.” Jack’in tweeti üzerine Leslie bir mesaj gönderdi ve “Jack, hesabımı izlemesi için birilerini ayarla çünkü biri inatla hesabımı ele geçirmeye çalışıyor,” dedi.

Leslie Jones zorbalığın gittikçe çok daha saldırgan bir boyuta ulaştığı için ve ölüm tehditleri almaya başladığı için gözyaşlarına boğulduğunu dile getirdi.

“Birinin sadece işini yapan bir insana böyle şeyler yapabileceği asla aklıma gelmezdi. Bu korkunç. Altı üstü bir filmde oynuyorum, birini ölümle tehdit etmek bu kadar basit bir şey mi? Asılan insan videoları gönderdiler bana, ırkçı insanlar ellerinde fotoğrafımla, ‘Seni kahrolası z*nci. Seni öldüreceğiz,’ dedikleri mastürbasyon videoları gönderdiler. İnsanlar birbirlerine karşı neden bu kadar zalim? Nasıl oturup birine, ‘Seni öldüreceğim,’ yazarsınız? Kim yapar bunu?”

Leslie Jones Ghostbusters

Jones ayrıca yönetmen Jason Reitman’ın çektiği 2021 yılındaki reboot filmi Ghostbusters: Afterlife için, “Orijinal tekniğe geri dönmeyi ve filmi hayranlara geri vermeyi istiyorum,” dediğini hatırlattı. Jones bunun affedilemez bir yorum olduğunu dile getiriyor.

- Reklam -

Reitman daha sonra söylediklerini şu sözlerle toparlamaya çalışmıştı:

“Yanlış anlaşıldım! Paul (yönetmen) Leslie, Kate, Melissa, Kristen ve Ghostbusters 2016’yı yaparken gösterdikleri cesaret için sadece hayranlık duyuyorum. Evreni genişlettiler ve harika biir film ortaya çıkardılar!”

 Leslie kitabında bu olaya cevaben şöyle yazdı:

“Olan olmuştu ve, ‘Filmi hayranlara geri vermek,’ tabiri tamamı kadınlardan oluşan bir film çektiğimiz için bize hakaret eden zavallılara çok açık bir mesajdı.”

Leslie, “Ghostbusters”tan Hak Ettiği Ücreti Alamadığını İddia Etti

Oyuncu, filmden aldığı ücrete dair yaşadığı zorlukları ise şu ifadelerle paylaştı:

“Proje sırasında bu filmde yer aldığım için bile çok şanslı olduğum bana söylendi. Ama açıkçası ben kendime, ‘Bu kahrolası filmde oynamak zorunda değilim,’ diyordum. Özellikle Melissa McCarthy ve Kristen Wiig’den daha az para kazandığımda… Onlara bir şey demiyorum fakat yapımla başta bu film için 67.000 dolar teklif etmişlerdi. Daha fazlasını almak için çok savaşmam gerekti (150.000 dolara ancak çıkartabildim.)”

 Ghostbusters Leslie Jones

Leslie’nin aktardığına göre Ghostbusters’ın yapımcıları, filmin oyuncunun kariyerine getirisinin çok olacağını öne sürerek kendisine düşük ücret önerilerini aklamaya çalışmış. Leslie ise ona deneyim kazanmak isteyen bir çaylak muamelesi yapılmasından hoşnutsuz olduğunu aktardı:

“Bana verilen mesaj açıkça şuydu: Bu film şöhretine şöhret katacak. Bu proje hayatının projesi olacak. Sanki yıllardır başarılı bir kariyerim yokmuş gibi. Yolun sonunda da filmin hayatıma kattığı tek şey korkunç bir kargaşa oldu.”

Siz Leslie Jones’un başından geçenler hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, yeni gelişmeler için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Variety

Beyza Can

İngilizce Öğretmenliği okudum. Okur, yazar ve oyun oynarım. Gerçek hayattan uzaklaşmak için daima fırsat kollarım. Bunun için sık sık fantastik, bilimkurgu ve korku içeren şeylere sığınırım. 8 yaşımda dolabımdan bir geçit bulamadım, 50 yaşımda kapımda Gandalf’ın belirmesini bekliyorum. O zamana kadar da kendimi edebiyata ve oyunlara vermeyi planlıyorum. Kitaplara ve oyunlara ilgim beni dil öğrenmeye itti. Daha fazlasına ulaşabilmek ve başkalarına ulaştırabilmek için yeni diller öğreniyorum.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Film o kadar kötüydü ki, bence bunu şahsi algılamasın. Resmen orijinal filme hakaretti.

  2. Avatar for GKS GKS dedi ki:

    Ölüm tehdidi aldığından bahsediyor, neyi şahsi algılamasın?

  3. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Ben de film kötü olduğu için olduğunu söylüyorum. Bugüne kadar öyle bir şey yokken, filmden sonra olması tesadüf olamaz. Irkçılık olsa, Ernie Hudson’a da olurdu.

  4. Avatar for GKS GKS dedi ki:

    Irkçılık vardır, yoktur bilemem ama yani o zaman tüm cast alırdı tehditleri diye düşünüyorum. Yönetmen veya. Gayet kişisel bir tehdit almış, film iyi veya kötü. Onu anlatmaya çalıştım. :smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Michael Gambon Hayatını Kaybetti: Albus Dumbledore'a Veda

Albus Dumbledore Rolüyle Hafızalara Kazınan Michael Gambon 82 Yaşında Hayatını Kaybetti

Jim Ryan, PlayStation'daki Görevinden Ayrılıyor

PlayStation’da Beklenmedik Ayrılık: Jim Ryan, Emeklilik Kararı Aldığını Açıkladı