in ,

PlayStation’da Beklenmedik Ayrılık: Jim Ryan, Emeklilik Kararı Aldığını Açıkladı

Jim Ryan emekliye ayrılacağını açıkladı. 30 senedir Sony bünyesinde çalışan Ryan, kariyerini sona erdirmeye hazırlanıyor.

Jim Ryan, PlayStation'daki Görevinden Ayrılıyor
- Reklam -
- Reklam -

Sony Interactive Entertainment’ın başkanı ve CEO’su olan Jim Ryan emekli olma kararı aldı. Mart 2024’te emekli olacağı duyurulan PlayStation’ın başındaki isim 30 yıllık çalışmalarına noktayı koyuyor.

Sony’de 28 yıldır çalışan Ryan, kariyerine 1994 yılında şirketin Avrupa şubesinde başladı ve burada küresel satış ve pazarlama başkanlığı da dahil olmak üzere çeşitli liderlik pozisyonlarında bulundu. 2019 yılında John Kodera’nın yerine Sony Interactive Entertainment’ın başkanı ve CEO’su oldu.

Jim Ryan yaptığı bir açıklamada şunları söyledi:

- Reklam -

“30 yılın ardından Mart 2024’te Sony Interactive Entertainment’dan emekli olma kararı aldım. Çok özel bir şirkette harika insanlar ve inanılmaz iş ortakları ile çalışma fırsatını sonuna kadar değerlendirmiş olmanın gururunu yaşıyorum. Ancak son zamanlarda Avrupa’da yaşam ile Kuzey Amerika’da çalışma arasında uyum sağlamak giderek zorlaştı. Dünya genelinde milyonlarca insanın hayatına dokunan ürünler üzerinde çalışma ayrıcalığına sahip olmanın gururunu taşıyarak ayrılıyorum; PlayStation her zaman hayatımın bir parçası olacak ve SIE’nin geleceği konusunda her zamankinden daha umutluyum.”

Jim Ryan, PlayStation'daki Görevinden Ayrılıyor

Jim Ryan’ın Sony’deki Kariyeri ve PlayStation 5 Başarısı

Sony’deki görev süresi boyunca en dikkat çeken başarılarından biri olarak PlayStation 5’in piyasaya sürülmesini denetledi. Tedarik zinciri kısıtlamaları konsolun COVID pandemisi sırasında ve sonrasında zor bulunmasına neden olsa da bu sorun sonradan aşıldı. Şirket geçen temmuz ayında yaptığı açıklamada 40 milyon adet PS5 sattığını duyurmuştu.

Ryan, Microsoft ve Federal Ticaret Komisyonu arasındaki Activision Blizzard’ı satın alma planları üzerindeki savaşta da önemli bir figür hâline geldi. Bu yılın başlarında Ryan’ın açıklamaları ortaya çıktı ve bu açıklamalarda satın alımın konsol ayrıcalığıyla ilgili olmadığını belirtti. Bu durum da Sony’nin anlaşmanın Activision Blizzard oyunlarının PlayStation konsollarında görünmesine olumsuz etkisi olabileceğine dair kamuoyuna yaptığı iddialara karşı bir tezat oluşturdu.

- Reklam -

PlayStation'da Beklenmedik Ayrılık: Jim Ryan, Emeklilik Kararı Aldığını Açıkladı

Jim Ryan’ın ayrılmasıyla birlikte Sony Group Corporation başkanı ve baş işletme sorumlusu Hiroki Totoki’nin 1 Nisan 2024’ten itibaren geçici CEO rolünü üstleneceği belirtildi. Totoki, Jim Ryan’ın çeyrek asırlık Sony kariyerindeki olağanüstü başarılarını ve PlayStation 5’in başarılı lansmanındaki katkılarını takdir etti ve SIE’nin yönetim ekibiyle birlikte başarının ve büyümenin sürdürülmesi için çalışacaklarını söyledi.

Yaşanacak değişim sonrası Sony ve PlayStation cephesinde bir şeylerin farklılaşacağını düşünüyor musunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, oyun dünyasından yeni haberler için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: The Verge

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Estranged Estranged dedi ki:

    Hoşçakal Jim “Ağlak” Ryan.

  2. Avatar for Elmakurdu23 Elmakurdu23 dedi ki:

    Olumlu bir gelişme bence. Sony çok bozmuştu son 1-2 senedir. Umarım yeni gelen ceo pc tarafını görmezden gelmez.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Leslie Jones Ghostbusters 2016

Leslie Jones “Ghostbusters” Filmi Nedeniyle Maruz Kaldığı Irkçılıktan ve Aldığı Ölüm Tehditlerinden Bahsetti

"Rick and Morty"nin Yaratıcısı Dizinin "The Simpsons" Gibi Onlarca Yıl Devam Edebileceğini Düşünüyor

“Rick and Morty”nin Yaratıcısı Dizinin “The Simpsons” Gibi Onlarca Yıl Devam Edebileceğini Düşünüyor