in ,

Yalnızca Kadın Yazarları Yayımlayacak: Medusa Yayınları, Veronica Raimo’nun “Yalan Dolan”ı ile Yayın Hayatına Başladı

Medusa Yayınları yayın hayatına ödüllü yazar Veronica Raimo’nun “Yalan Dolan” isimli kitabıyla başlıyor.

Medusa Yayınları Yayın Hayatına Veronica Raimo ile Başladı
- Reklam -
- Reklam -

Veronica Raimo imzalı Yalan Dolan Türkçe raflarındaki yerini alıyor. Ödüllü roman, Medusa Yayınları’nın ilk kitabı olma özelliğini de taşıyor.

Şubat 2024’te yayın hayatına başlayan Medusa Yayınları, yalnızca kadın yazarların kitaplarını okurlarla buluşturmayı hedefliyor. Yayınevi kendisini, “Medusa Yayınları, gücünü efsanevi bir kadın figüründen alarak bugünün kadının öykülerini okurlarına ulaştırıyor,” sözleriyle tanımlıyor.

Yayınevinin ilk kitabı İtalyan yazar Veronica Raimo’nun imzasını taşıyor. 1978 senesinde Roma’da doğan Raimo’nun ilk romanı 2007 yılında yayımlandı. Yazarın dördüncü kitabı olan Yalan Dolan, kendi dilinde ilk defa 2022’de Niente di vero adıyla raflardaki yerini aldı. Eser İtalya’nın saygın edebiyat ödülü Premio Strega’nın kısa listesine kaldı; Strega Giovani Ödülü ile Viareggio Rèpaci Ödülü’nü kazandı.

- Reklam -

Hâlâ Roma’da yaşayan Veronica Raimo yazar kimliğinin yanı sıra çevirmen kimliğiyle de tanınıyor. Raimo’nun bugüne dek İtalyancaya kazandırdığı isimler arasında F. Scott Fitzgerald, Octavia. E. Butler, Ray Bradbury ve Ursula K. Le Guin gibi isimler bulunuyor.

Şimdiden pek çok dile çevrilen Yalan Dolan’ın film hakları da satılmış durumda. Eser, aykırı bir büyüme ve özgürleşme hikâyesini konu alıyor.

Medusa Yayınları’nın İlk Kitabı: Yalan Dolan – Veronica Raimo | Arka Kapak Tanıtımı

Medusa Yayınları’nın İlk Kitabı: Yalan Dolan - Veronica Raimo

“Bir aileden bir yazar çıkarsa, o aile bitmiş demektir”

İtalyan edebiyatının genç ve ödüllü seslerinden Veronica Raimo, hem anlatıcısı hem de kahramanı olduğu dördüncü romanı Yalan Dolan’da, kimsenin içinden çıkamadığı derin bir konuyu ele alıyor: kusurlu aile.

Aşırı endişeli, her şeye müdahil bir anne, mimari ve temizlik takıntısı olan bir baba ve ailenin dâhisi ağabey arasında kalan Vero, can sıkıntısını alt etmek ve akıl sağlığını korumak için kitaplara sığınır, hikâyeler yazmaya başlar.

Kurnaz ve zeki Vero, el yordamıyla özgürlüğü ve hayatı öğrenirken Roma sokaklarından Berlin’e uzanır, sadık arkadaşlar edinir, sonu gelmeyen ilişkiler kurar; ancak ne kadar uzaklaşırsa uzaklaşsın her yol onu ailesine geri götürür. Nihayetinde kendi varoluş hikâyesi boyunca unutulmaz çakıl taşları saçarak özgürce ilerler.

- Reklam -

Bu komik olduğu kadar acımasız romanda Veronica Raimo, absürt, sevgi dolu ve travmatik bir yetişkinliğe geçiş hikâyesi anlatıyor. Günümüzün genç özgür kadını, Raimo’nun esprili, yakıcı ve muhteşem sesiyle parlıyor.

İtalyan edebiyatının genç ve ödüllü seslerinden Veronica Raimo’dan, sözünü sakınmayan, gülünç ve bir o kadar da aykırı bir büyüme ve özgürleşme hikâyesi.

Kaygı bozukluğu yaşayan aşırı kontrolcü bir anne, takıntılı işkolik bir baba, ailenin dâhisi ağabey ve hepsinin ortasında Vero’nun sorunlu yaşamı: Roma ve Berlin sokaklarında sürtmeler, sıkıntılı sevgililer, yazma tutkusu ve toplumda bir kadın olmanın dayattığı kalın kırılgan duvarlar…

Yalan Dolan, kurmaca ile otobiyografinin sınırlarının birbirine karıştığı bir anlatı, kalabalık ortasında atılan müstehzi bir kahkaha.

Toplamda 167 sayfadan oluşan romanın tercümesini daha önce Umberto Eco, Italo Calvino ve Cesare Pavese gibi yazarları da Türkçeye kazandıran Eren Cendey üstleniyor. Kitap, Şubat 2024 tarihi itibarıyla okurların beğenisine sunuldu.

Veronica Raimo’nun Yalan Dolan isimli kitabı ve Medusa Yayınları hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.


Yeni kitap haberleri için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Winnie the Pooh: Blood and Honey 2 Yeni Görüntüler

Christopher Robin’in Kâbusu: ‘Kanlı’ Winnie the Pooh Filmi “Blood and Honey 2” için Yeni Görüntüler Yayınlandı

Kayhan Yıldızoğlu 90 Yaşında Hayatını Kaybetti

Yeşilçam’ın Duayen Oyuncularından Kayhan Yıldızoğlu Hayatını Kaybetti