in ,

Francis Ford Coppola’nın Bilimkurgu Filmi “Megalopolis”te Vizyon Tarihi Belli Oldu

Megalopolis filmi için vizyon tarihi belli oldu. Francis Ford Coppola’nın rüya projesi, bu sonbahar sinema salonlarına konuk olmaya hazırlanıyor.

Megalopolis Filmi Vizyon Tarihi
- Reklam -
- Reklam -

Megalopolis filmi zorlu geçen dağıtımcı arama sürecini sonlandırdı ve bazı ülkelerde hangi tarihte vizyona gireceğini netleştirdi.

The Godfather serisi, Apocalypse Now ve Bram Stoker’s Dracula ile sinema tarihinde unutulmaz izler bırakan Francis Ford Coppola, 2015’te ortalama eleştiriler alan Distant Vision sonrası ilk uzun metrajıyla beyaz perdeye geri dönüyor.

Coppola’nın “rüya projesi” olarak tanımladığı Megalopolis, prodüksiyon sürecini Mart 2023’te tamamlasa da hem çekim aşamasında hem de dağıtıcı bulma sürecinde zorluklar çekmişti. Dünya prömiyerini geçen mayıs Cannes Film Festivali’nde gerçekleştiren yapım, festivalde de oldukça uç yorumlar almıştı.

- Reklam -

Megalopolis Filmi Vizyon Tarih

Kimi izleyiciler filmi bir “facia” olarak tanımlarken bazı eleştirmenler ise “modern bir ustalık eseri” değerlendirmesinde bulunmuştu. Coppola’nın büyük bir kısmını kendi cebinden finanse ettiği Megalopolis, iki farklı kutuptaki bu yorumlar nedeniyle güçlü bir dağıtım şirketiyle anlaşmakta da zorluk çekmişti.

Megalopolis Filmi Vizyon Tarihi Duyuruldu

Neticede tüm bu zorlu süreç geride kaldı ve Megalopolis’in Kanada, İrlanda ve ABD’de vizyona gireceği tarih duyuruldu. Yapım, bahsi geçen ülkelerde 27 Eylül 2024 tarihinde gösterime girecek. Ancak şimdilik Türkiye için bir takvim belirlenmiş durumda değil.

Lionsgate, böylelikle Megalopolis’in ABD ve Kanada’daki dağıtımını üstlenmiş oldu. Şirket daha önce The Conversation ve The Cotton Club Encore gibi başka Coppola yapımlarının da dağıtımını gerçekleştirmişti. Bununla birlikte yapımın IMAX salonlarında gösterileceği de belirtiliyor.

Megalopolis Yorumları - Francis Ford Coppola

- Reklam -

Megalopolis, büyük bir felaketten sonra harap olan New York kentinin yeniden inşa edilme sürecini konu alacak. İlhamını Roma İmparatorluğu dönemi komplolarından toplayan yapımın başrolünde Adam Driver yer alacak. Driver, kenti yeniden tasarlayan mimar Cesar Catilina rolünü üstlenecek.

Cesar’ın karşısında ise Giancarlo Esposito tarafından canlandırılan Belediye Başkanı Franklyn Cicero yer alacak. Cicero kenti gerici bir ideolojiye teslim etmek için çalışacak ve bu iki figür arasındaki çatışma şehrin kaderini çok daha karanlık bir boyuta taşıyacak.

Megalopolis’in oyuncu kadrosunda Driver ve Esposito ile birlikte Nathalie Emmanuel, Shia LaBeouf, Aubrey Plaza ve Jon Voight bulunuyor.

Coppola’nın yeni filmi hakkında sizin öngörüleriniz ne yönde? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, sinema dünyasından yeni gelişmeler için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Hedge Knight Dizisi İlk Görüntü

Sıradaki “Game of Thrones” Dizisi “The Hedge Knight”tan İlk Görsel

The Rings of Power 2. Sezon Kötü Karakterler

“The Rings of Power” 2. Sezon ‘Tamamıyla Kötü Karakterlerle İlgili’ Olacak