in ,

Ridley Scott’ın “Napoleon” Filmi, Vizyonun Ardından 4 Saatlik Bir Yönetmen Kurgusuyla Dijitale Gelecek

Napoleon filmi 4 saati aşkın bir yönetmen kurgusuyla vizyon macerasını sonlandırdıktan sonra Apple TV+ üzerinden yayına girecek.

Napoleon - Yönetmen Kurgusu Süresi - Ridley Scott
- Reklam -
- Reklam -

Napoleon filminin yönetmen kurgusu (director’s cut) versiyonunun 4 saat 10 dakikayı bulacağı açıklandı. Ridley Scott, başrolünde Joaquin Phoenix’in yer aldığı yeni yapımı hakkında konuştu.

Ridley Scott, Napoleon’un yönetmen kurgusunu tamamladığını açıkladı. 85 yaşındaki yönetmene göre filmin süresi hâlâ 4 saati aşıyor.

Joaquin Phoenix’in başrolünde yer aldığı Napoleon, 22 Kasım 2023 tarihinde sinemalarda gösterime girecek. Yapım bundan belirli bir süre sonra ise Apple TV+ adlı dijital yayın platformunda yayınlanacak.

- Reklam -

Napoleon’un sinema salonlarında gösterilecek versiyonu 2 saat 38 dakika sürecek. Bu, her ne kadar kısa bir film süresi sayılmasa da şimdilerde sıkça rastlanan 3 saati aşan film sürelerinin bir hayli altında kalıyor. Scott, daha önce proje üzerinde çalışırken filmin 4.5 saatlik bir kurguya sahip olduğunu söylemişti. Usta yönetmen Total Film dergisine verdiği yeni demeçte bu sürenin 4 saat 10 dakikaya kadar düştüğünü açıkladı.

“Napoleon” Filmi Vizyona Girdikten Hemen Sonra Dijitale Daha Uzun Bir Versiyonla Çıkış Yapacak

Ridley Scott’ın film süresi hakkındaki açıklamaları şu şekilde:

“Üzerinde çalışıyorum. Bu sabah 4 saat 10 dakikaydı. Olacak olan şu: Önce Sony ile sinema versiyonunu göstereceğiz. Sonraki mükemmel şey ise yönetmen kurgusunun yayına gerecek olması ve elimizde yayın için tam 4 saat 10 dakika bulunması.”

Napoleon - Yönetmen Kurgusu Süre - Ridley Scott

Ridley Scott’ın Napoleon için bir ayrı bir yönetmen kurgusu hazırlaması birçokları için sürpriz değil. Yönetmen daha önce Blade Runner’dan Kingdom of Heaven’a kadar filmlerinde genişletilmiş kurgular hazırlamasıyla tanınıyor.

Scott daha önce Empire’a verdiği bir demeçte Napoleon’un yönetmen kurgusunun “fantastik” olduğunu çünkü Vanessa Kirby’nin Joséphine’ine dair daha fazla keşif içerdiğini ve karakterin Napolyon ile tanışmadan önceki yaşamına daha fazla eğildiğini belirtmişti. Scott son olarak bu yapımı yönetmeyi “gülünç derecede zorlu bir LEGO setini yapmaya” benzetmişti.

- Reklam -

David Scarpa’nın senaristliğini üstlendiği yapımda Joaquin Phoenix ve Vanessa Kirby’nin yanı sıra Tahar Rahim, Ben Miles, Ludivine Sagnier, Matthew Needham, Youssef Kerkour ve Phil Cornwell gibi isimler rol alıyor.

Napoleon Fragmanı - Ridley Scott Film

Yapım, Napolyon Bonapart’ın iktidara yükselişine ve İmparatoriçe Joséphine ile olan değişken ilişkisine odaklanıyor.

Napoleon filmi 22 Kasım 2023’te sinemalarda gösterime girecek. Filmin ya da yönetmen kurgusunun Apple TV+’ta yayınlanacağı tarih ise henüz belirlenmedi.

Ridley Scott’ın yeni filmi için nasıl bir beklentiye sahipsiniz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Kaynak: CBR


Yeni sinema haberleri için bizleri sosyal medyadan ve Google News’ten takip edebilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for TheNameless TheNameless dedi ki:

    Adam 85 yaşında SEKSEN BEŞ! Önce sinemada sonra dijitalde izleyeceğiz o zaman.

    Yazık. Böyle kötü bir film çıkma ihtimali bende hiç yoktu oysaki.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

George A. Romeros Resident Evil Fragman

George A. Romero Yönetecekti: Hiç Çekilemeyen “Resident Evil” Filmini Anlatan Belgeselden Fragman

Mr. Monks Last Case

Dedektif Adrian Monk 14 Yılın Ardından Yeni Macerasıyla Geri Dönüyor | İlk Bakış