in ,

Ridley Scott, Yeni Filmi “Napoleon”u Yönetmeyi ‘Gülünç Derecede Zorlu Bir LEGO Yapmaya’ Benzetti

Ridley Scott, “Napoleon” filmi hakkında açıklamalarda bulundu. 85 yaşındaki yönetmen, yeni yapımının perde arkası hakkında konuştu.

Ridley Scott Yeni Film Napoleon Aciklama
- Reklam -
- Reklam -

Ridley Scott yakında vizyona girecek Napoleon filmine dair konuştu. Fransız general Napolyon Bonapart’ın hayatını konu alan yapımın başrollerinde Joaquin Phoenix ile Vanessa Kirby yer alıyor.

Gladiator ve Kingdom of Heaven gibi tarihi drama filmlerinden yıllar sonra Ridley Scott yeniden epik bir anlatının peşine düşüyor. Scott, biyografi türündeki yeni yapımında departman şefleri ve danışmanlardan oluşan ekibinin detaylara gösterdiği titizliğe dair görüşlerini paylaştı.

Öncesinde Kitbag adıyla anılan, ardından Napoleon ismiyle geliştirilmeye başlanan filmde geri sayım sürüyor. Apple TV+ için geliştirilen filmde, Sony Pictures’ın da desteğini aldıktan sonra yaygın dağıtıma girme kararı verilmişti.

- Reklam -

Ridley Scott, “Napoleon” Ekibini Övdü

Entertainment Weekly’ye konuşan Ridley Scott ekibine duyduğu güveni şu sözlerle aktardı:

“Onun (Napolyon) hakkında dünyadaki tüm kitapları okuyabilirim. Ama bunun yerine çok çok iyi olan ekibime güveniyorum.

“Ekibim daha önce hiç görmediğim kadar muhteşem askeri kostümler yapıyor. Kostümler resmen akıllara durgunluk veriyor ve sonra neden-sonuç savaş sekansları için bir askeri uzmanım var. Hepsi koordine ediliyor. Komik bir şekilde, bu filmi biraz savaş gibi planlıyorum.”

Ridley Scott Napoleon Filmi Açıklama

Scott açıklamasına şu şekilde devam etti:

“Böyle bir film yaptığınızda, tüm bölüm şeflerinizin düzenli olarak masanın etrafında olması gerekir. Haftada bir toplantı yapıyoruz ve sayfa sayfa gidiyoruz. Bu şekilde uçarcasına ilerliyoruz çünkü herkes işin içinde ve sol el her zaman sağ elin ne yaptığını biliyor.”

- Reklam -

“Bir Dağa Tırmanmak Gibi”

Scott Napoleon filmini yönetmeyi, geniş bir ekiple son derece karmaşık bir modeli bir araya getirmeye benzetiyor. Usta yönetmen, kaçınılmaz olarak ortaya çıkan tüm zorluklara rağmen tüm bunların kendisi için hâlâ eğlencenin bir parçası olduğuna da dikkat çekiyor.

“Bu tür filmler bir dağa tırmanmak gibidir. Yer seviyesindeyken zirve çok uzakta görünür. Ancak bir araya getirmeye çalıştığınız bu gülünç derecede zorlu LEGO setinde ortaklarınızla birlikte tepeye tırmanırken, bazen parçalar birbirlerine uymuyor. Ve zaten 6 bin metreye ulaşmış oluyorsunuz. Bu her gün devam eden bir süreç ama ben de zaten bu yüzden yapıyorum. Bunu seviyorum.”

Napoleon İlk Bakış

Ridley Scott imzalı Napoleon filmi 24 Kasım 2023 tarihinde Türkiye’de vizyona girecek. Yapım daha sonra Apple TV+ üzerinden dijital ortamda da yayınlanacak.

Siz Ridley Scott’ın açıklamaları hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, sinema dünyasından yeni gelişmeler için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Indie Wire

Ethem Yekta Ulaş

21 yaşındayım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nde okuyorum. Çocukluğumdan beri bir şeyler üretmeyi seviyorum ve farklı alanlarda deneyim kazanmak istiyorum. Tutkum, öğrenme isteğim ve bu alanlarda kendi tarzımı oluşturma çabamla ilerlemeye devam ediyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Ben, Tituba - Salem'in Kara Cadısı - Maryse Condé | Haftanın Kitabı #289

Ben, Tituba – Salem’in Kara Cadısı – Maryse Condé | Haftanın Kitabı #289

hayalet filmleri öneri

Son Yılların Hayalet Temalı En İyi 10 Filmi