in ,

George A. Romero Yönetecekti: Hiç Çekilemeyen “Resident Evil” Filmini Anlatan Belgeselden Fragman

“George A. Romero’s Resident Evil” filminden yeni bir fragman paylaşıldı. George A. Romero’nun hiç gerçekleşmeyen Resident Evil uyarlaması bir belgesele konu oldu.

George A. Romeros Resident Evil Fragman
- Reklam -
- Reklam -

George A. Romero’s Resident Evil filmi ufukta gözüktü. Korku sinemasının ünlü yönetmeni George A. Romero’nun asla gerçeğe dönüşmeyen Resident Evil uyarlaması, şimdi bir belgesele konu oldu.

Akıllara Alejandro Jodorowsky’nin gerçekleştirmeye imkân bulamadığı Dune uyarlaması Jodorowsky’s Dune’u getiren yeni bir belgesel geliyor.

Night of the Living Dead başta olmak üzere Monkey Shines, Diary of the Dead ve Land of the Dead gibi yapımlarla tanınan George A. Romero’nun adı yıllar önce bir Resident Evil uyarlamasıyla birlikte anılıyordu.

- Reklam -

1996’dan beri macerasına devam eden Resident Evil oyun serisi, video oyun dünyasının köklü korku markaları arasında yer alıyor. Dolayısıyla Romero ile Resident Evil birlikteliği birçoklarının kulağına harika bir eşleşme olarak geliyordu.

George A. Romero’s Resident Evil

“George A. Romero’s Resident Evil” Filmi Hiç Çekilmemiş Bir Uyarlamanın Perde Arkasını Anlatıyor

1998 yılında George A. Romero, Sony Pictures için bir Resident Evil filmi kaleme almıştı. Ancak oyunların yayıncısı Capcom bu senaryoyu reddetmiş; onun yerine Paul W.S. Anderson’ın yazıp yönettiği 2002 tarihli yapım izleyicilerle buluşturulmuştu.

Projede hayli ilerleme kaydeden ancak mutlu sona ulaşamayan Remoro’nun emekleri ise yıllar sonra gün yüzüne çıkıyor. George A. Romero’s Resident Evil adını taşıyan belgesel filmi, uyarlamayla ilişkili kişilerle gerçekleştirilen röportajların yanı sıra arşiv görüntüleri ve projeye dair yıllar sonra gün ışığına çıkartılan çeşitli belgeleri ekrana taşıyor.

Resident Evil

Belgeselin çekimleri, serinin ilk oyunundaki kurgusal Spencer Malikanesi’ni anımsatan bir malikanede gerçekleştirilirken yapımın anlatıcılığını ilk oyunda Albert Wesker’ı seslendiren Pablo Kuntz üstleniyor.

- Reklam -

George A. Romero’s Resident Evil Fragmanı | İZLE

Yönetmen Brandon Salisbury’nin gelecek yıl gösterime girmesi planlanan George A. Romero’s Resident Evil filminden ilk fragman yayınlandı.

YouTube video

(Fragmanı YouTube üzerinden izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.)

Point Five Films ile birlikte Key 13 Films’in yapımcılığını üstlendiği ve Brandon Salisbury ile Robbie McGregor tarafından kaleme alınan belgesel, Romero’nun 1998 tarihli hiç çekilmeyen Resident Evil uyarlamasına bir bakış imkânı sunuyor.

Yapım için şimdilik resmi bir vizyon tarihi açıklanmasa da belgeselin 2024 yılı içerisinde yayınlanacağı ifade ediliyor.

George A. Romero’s Resident Evil belgeseli hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google Haberler’den takip edebilirsiniz.

Kaynak: Bloody Disgusting

Ethem Yekta Ulaş

21 yaşındayım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nde okuyorum. Çocukluğumdan beri bir şeyler üretmeyi seviyorum ve farklı alanlarda deneyim kazanmak istiyorum. Tutkum, öğrenme isteğim ve bu alanlarda kendi tarzımı oluşturma çabamla ilerlemeye devam ediyorum.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    George Romero efsanedir. Keşke Resident Evil çekse.

  2. Avatar for Kutay Kutay dedi ki:

    Yani ölmeseydi belki öyle bi ihtimal vardı :person_shrugging:

  3. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Aa ölmüş mü :woozy_face:. Bilmiyordum gerçekten. Çektiği zombi filmlerini izlemiştim, dönem şartlarına göre çok iyi iş çıkarmıştı bence. Bundan mütevellit öyle dedim :slight_smile:

  4. Avatar for Kutay Kutay dedi ki:

    Cidden zombi filmleri şimdi bile iyi bence (night of the living dead hariç) sadece o döneme göre değil.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Dünyanın Bütün Fıstıkları - Başar Başarır

Başar Başarır’ın Yeni Romanı “Dünyanın Bütün Fıstıkları” Okurla Buluşuyor

Napoleon - Yönetmen Kurgusu Süresi - Ridley Scott

Ridley Scott’ın “Napoleon” Filmi, Vizyonun Ardından 4 Saatlik Bir Yönetmen Kurgusuyla Dijitale Gelecek