in ,

Jodorowsky’s Dune Kitabı Rekor Fiyata Satıldı: Hiç Çekilmeden Sinema Tarihini Değiştiren Proje

Jodorowsky’s Dune kitabı açık artırmada satışa sunuldu. Yönetmenin gerçekleşmeyen projesine dair detayları içeren özel baskı eser, 3 milyon dolara alıcı buldu.

Jodorowsky's Dune Kitabı
- Reklam -
- Reklam -

Jodorowsky’s Dune kitabı açık artırmada rekor fiyata alıcı buldu. Alejandro Jodorowsky imzalı, Frank Herbert’ın aynı isimli kitabını sinemaya uyarlamak için hazırladığı kitabı geçen günlerde müzayede usulüyle satışa çıkmıştı. 10 adetten az sayıda basımı yapılan Jodorowsky’s Dune 3 milyon dolarlık fiyattan alıcısını bulmayı başardı.

Aviaplans tarafından basımı yapılan Jodorowsky’s Dune kitabı ünlü yönetmenin Frank Herbert’ın sevilen kitabını beyaz perdeye nasıl taşımak istediğine dair detaylı bilgiler içeriyor. Kitabın görsel tasarımında yer alan isimler ise oldukça dikkat çekici. Bunlar arasında Alien filminin görsel tasarımlarını yapan H.R. Ginger, yine Alien kostüm tasarımını yapan ve bilimkurgu alanına önemli katkılar sağlamış Jean Giraud ve illüstratör Chris Foss gibi isimler bulunuyor.

2014 yılında Frank Pavich’in Dune belgeselinde görme şansını bulduğumuz Jodorowsky’s Dune kitabı yapım beyaz perdeye çıksaydı nasıl olacağına dair detaylı bir öngörü sunuyor.

- Reklam -

Jodorowsky's Dune kitabı

Kitap, yönetmenin hazırladığı hikâye taslaklarının yanı sıra yaşadığı zorlukları da kaleme alıyor. Maddi zorluklar ve filmin oldukça büyük bir prodüksiyona sahip olmasından dolayı Jodorowsky çeşitli ülkeleri ve kişileri gezmek zorunda kalmıştı. Ünlü yönetmenin bu ziyaretleri sırasında tecrübe ettikleri de kitapta kendisine yer buluyor.

Sahip olduğu görsel zenginlikle Flash Gordon, The Fifth Element gibi kült eserlere ilham kaynağı olan Jodorowsky’s Dune açık artırmada 3 milyon dolarlık bir fiyatla yeni alıcısını buldu.

Jodorowsky “Dune” Kitabını Yapımcıları İkna Etmek İçin Hazırlamıştı

Moebius, Giger ve Foss’un çeşitli çizimleri ve planlamalarını içeren kitap yönetmen Jodorowsky tarafından film yapımcılarını ikna etmek için hazırlanmıştı. 268 adet siyah beyaz çizimin ve 11 adet renkli tasarım hikâye planlamasına dâhil edilmişti. Ancak ünlü yönetmen kitabı 5 milyon dolarlık bütçeyi toparlamak için basmış olsa da Jodorowsky’nin uyarlaması beyaz perde ile buluşamadı. Dune, 1984 yılında David Lynch tarafından beyaz perdeye aktarılmış fakat bekleneni verememişti.

- Reklam -

Jodorowsky's Dune kitabı açık artırma

Denis Villeneuve ise kült eseri tekrar sinemaya uyarlamak için kolları sıvadı. İzleyicisi ile buluşan film gişeden başarıyla çıktı ve çoğunlukla olumlu yorumlar aldı. Villeneuve’ün ses getiren adaptasyonu sonrası devam niteliğinde olan Dune: Part 2 filminin de 20 Ekim 2023 tarihinde geleceği açıklandı.

Siz Jodorowsky’nin gerçekleşmemiş Dune uyarlaması hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum adresi üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: CBR

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Howl Howl dedi ki:

    İnşallah uçları katlanmış gelmez.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Zaman Çarkı 3. Bölüm İnceleme

Zaman Çarkı 3. Bölüm İncelemesi: Güvenli Bir Yer

Gorillaz Filmi netflix

Gorillaz Filmi Geliyor: Damon Albarn, Netflix Projesinin Yolda Olduğunu Duyurdu