in ,

Başar Başarır’ın Yeni Romanı “Dünyanın Bütün Fıstıkları” Okurla Buluşuyor

Başar Başarır’ın yeni kitabı “Dünyanın Bütün Fıstıkları” raflardaki yerini alıyor. Can Yayınları tarafından yayımlanan roman, iki kardeşin hikâyesine odaklanıyor.

Dünyanın Bütün Fıstıkları - Başar Başarır
- Reklam -
- Reklam -

Başar Başarır imzalı Dünyanın Bütün Fıstıkları Can Yayınları etiketiyle okurların beğenisine sunuldu. Eser, yayınevinin Çağdaş Serisi kapsamında basıldı.

Sait Faik Hikâye Armağanı, Yunus Nadi Öykü Ödülü ve Yunus Nadi Roman Ödülü’nün sahibi Başar Başarır, iki yıllık aranın ardından yeni romanı ile okurların karşısına çıkıyor.

1970 senesinde İstanbul’da doğan Başarır; İstanbul Erkek Lisesi, Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü ve Londra’da City University Sosyoloji Bölümü’nden mezun oldu.

- Reklam -

Yazarın ilk öykü kitabı Kent Kitabı 1992 yılında yayımlandı. Onu ilerleyen yıllarda Eski Şehrin Ayazı, Nedir Hayat, Getirin O Günleri Yakalım Bu Öyküleri, Çıktığınız Hevesle İniniz, Düzenboz ve Teklifinizle İlgilenmiyorum başlıklı öykü kitapları takip etti. Başar Başarır’ın ilk romanı Sibop ise 2017’de yayımlandı.

Yazarın 1992 – 2000 arası yayımlanan kitapları Havaalanında Satılmayan Kitaplar’da, 2003 – 2012 arası yayımlanan kitapları ise Bize Umut Gerek’te bir araya getirildi. 2021’de Dolunay İki Gece Sürer’i yayımlayan yazarın son macerası ise Dünyanın Bütün Fıstıkları oldu.

Dünyanın Bütün Fıstıkları birbiriyle tamamen zıt iki kardeşin yıllar sonra gerçekleşen hesaplaşma hikâyesini konu alınıyor.

Dünyanın Bütün Fıstıkları – Başar Başarır | Arka Kapak Tanıtım Yazısı

Dünyanın Bütün Fıstıkları - Başar Başarır

Küçüklüklerinde kedi-kolonya gibiydiler. Birbirlerinden hoşlanmazlardı. Zaten benzemezlerdi de. Ağabey daima aklı başında, yalnız, sessiz; küçük kardeş zirzop, delidolu, şenlikli… Anlaşamamak konusunda anlaşmışlardı. İşin aslı, tanıdıkları yegâne yetişkinleri taklit ediyor, ana babaları gibi davranıyor, onların durduğu gibi duruyorlardı: Birbirlerinden olabildiğince uzak. Isırgan otu kardeşliğiydi bu, mesafeli, arası açık.

- Reklam -

Biri yerinde duramayan, diğeri yerinden kalkamayan iki kardeş: Aksel ve Seyfettin. Ağabey Seyfettin yaylada kendini ararken, küçük kardeş Aksel plazalarda, cam yeşili şişelerde kaybolma mesaisinde.

Yıllar sonra mecburen buluşup derme çatma bir kulübeye tıkılan bu iki zıt karakterin geçmiş aile günahlarını temize çekip birbirleriyle hesaplaşmaları kolay olmayacak. Hele de Dağyüzü gibi at izinin it izine karıştığı bir köyde, her biri ayrı telden çalan köylülerin arasında, kozalaklar altında.

Dünyanın Bütün Fıstıkları’nda, dünyanın bütün dertlerini olmasa da kardeşliğe dair olanlarını Başar Başarır’ın işlek kaleminden hem güle oynaya hem ağlaya sızlaya okuyoruz. Bir yandan da insanın tabiatla o hiç bitmeyen kanlı mücadelesinin gölgesi üzerimize vuruyor…

Toplamda 408 sayfadan oluşan kitabın editörlüğünü Mustafa Çevikdoğan, düzeltisini Aylin Samancı Elmasdağ, mizanpajını Atahan Sıralar, kapak tasarımını ise Utku Lomlu üstleniyor. Dünyanın Bütün Fıstıkları, Ekim 2023 tarihi itibarıyla raflardaki yerini almaya başladı.

Can Yayınları çatısı altında yayımlanan Çağdaş Serisi’ndeki kitaplara buradan göz atabilirsiniz.

Başar Başarır eserleri ve yazarın yeni kitabı hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazla kitap haberi için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Francisco Goya Hayatı - Eserleri Hakkında Bilgi

“Çocuklarını Yiyen Satürn”ün Ressamı Francisco Goya Hakkında 9 İlginç Bilgi

George A. Romeros Resident Evil Fragman

George A. Romero Yönetecekti: Hiç Çekilemeyen “Resident Evil” Filmini Anlatan Belgeselden Fragman