in ,

Okay Tiryakioğlu’nun Kaleminden “Napolyon”un Çarpıcı Hikâyesi Yeni Bir Kurguyla Raflarda

Napolyon romanı raflardaki yerini alıyor. Okay Tiryakioğlu imzalı kitap Timaş Yayınları etiketini taşıyor. | Ön Okuma

Napolyon: Yeni Okay Tiryakioğlu Kitabı Çıktı
- Reklam -
- Reklam -

Okay Tiryakioğlu’nun yeni kitabı Napolyon raflardaki yerini aldı. Timaş Yayınları etiketiyle yayımlanan roman, ünlü tarihi kişiliğe farklı bir bakış açısı ve gerçeğe sadık yeni bir kurgu kazandırıyor.

1972 yılında Mersin’de doğan Okay Tiryakioğlu, edebiyata ilgi duymaya çocukluk yıllarında başladı. Bilkent Üniversitesi’ndeki eğitimini bırakarak tamamen edebiyata yöneldi ve kara mizah içeren öykü kitaplarıyla dikkat çekti. İlk romanı olan Karanlığın Çağrısı ile Beyan Yayınları İlk Romanlar ödülünü kazandı. Ardından Gölgeler, Bin Yılların Gecesi gibi eserler yayınladı. Asıl çıkışını 2009 yılında Kuşatma 1453 ile yakaladı. Eser, tarihi roman okurlarının büyük ilgisini çekti ve bu kitabını Kanuni ve Yavuz başta olmak üzere diğer romanları izledi.

Yeni kitabı Napolyon’da kurgu ve gerçekliği harmanlayan Tiryakioğlu, tarihi gerçekliğe sadık kalarak döneme ve kişilere dair bir manzara sunmayı hedefliyor.

- Reklam -

Napolyon – Okay Tiryakioğlu | Arka Kapak Tanıtımı

Napolyon - Okay Tiryakioğlu

“Yaptığım yalnızca, onların cesaret edemedikleri bir eşiği zorlayıp aşmakta gösterdiğim kararlılık. Onların söylemek ya da yapmaktan kaçındıklarını söylüyor ve yapıyorum. O yüzden ‘kahraman’ diyorlar bana.”

“Bizi çökerten onun ve adamlarının maddi güçleri değil Napolyon’un zekâsı ve ruhi kudreti oldu!” diyordu doğunun ve batının tüm hükümdarları. 18. yüzyılın sonu ila 19. yüzyılın başlarına damgasını vurmuş Napolyon’un roman tadında yaşadığı oldukça çalkantılı sergüzeşti; kısa ömrüne sığdırdığı birbirinden çetin savaşları, dostlukları, sevgileri, ihanetleri ve hırslarıyla birlikte incecik bir zaman eleğinden süzülerek seriliyor gözler önüne.

Eserleri altı dile çevrilen, Türkiye’nin en çok okunan tarihî romanlarının yazarı, “günümüzün Peyami Safa”sı olarak anılan Okay Tiryakioğlu’nun kaleminden Avrupa tarihinin en ünlü ve en tartışmalı siyasi figürlerinden birisi olan Napolyon’un nefes kesen hikâyesi…

- Reklam -

Toplamda 384 sayfadan oluşan kitap, Kasım 2023 itibarıyla raflardaki yerini almaya başladı.

Kitaptan tadımlık ön okuma bölümü için buraya tıklayabilirsiniz.

Okay Tiryakioğlu’nun daha önceki kitaplarını okumuş muydunuz? Yeni kitabının konusunu nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşmayı unutmayın.


Yeni çıkan kitaplardan haberdar olmak için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Merriam-Webster 2023'ün Kelimesini Seçti: "Otantik"

Merriam-Webster Sözlüğü 2023’ün Kelimesini “Otantik” Olarak Seçti

Duluk Antik Kenti Roma Damga Muhur

Gaziantep’teki Dülük Antik Kenti’nde 2.000 Yıllık Roma Damgası Bulundu