in ,

Netflix En Uygun Paketi Olan “Temel” Planını Kaldırmaya Hazırlanıyor

Netflix reklamsız ve en uygun paketi olan “Temel” planını kaldırıyor. Dijital yayın devinin en ucuz paketi artık “Standart” plandan başlayacak.

Netflix En Uygun Paketini Kaldırıyor
- Reklam -
- Reklam -

Netflix Temel planını emekliye ayırmaya hazırlanıyor. Stratejik bir hamle izleyen dijital yayın devi, en uygun fiyatlı reklamsız planını ilk olarak Kanada ve İngiltere’den başlayacak şekilde kaldırıyor.

Temel plan geçen yılın temmuz ayından bu yana Amerika Birleşik Devletleri ve İngiltere’deki yeni veya aboneliğini tekrar aktifleştiren kullanıcılar için zaten erişilemez durumdaydı. Yayın platformu bu yılın ikinci çeyreğinde İngiltere ve Kanada’dan başlayarak aşamalı olarak söz konusu planı tamamen kaldırmaya hazırlandığını duyurdu.

Netflix kısa bir süre önce ABD, İngiltere ve Fransa’daki aboneler için Temel planın maliyetini aylık 9,99 dolardan 11,99 dolara çıkarmıştı. Ülkemizde de kısa bir süre önce yeni bir zamla birlikte Temel planın ücreti 99,99 TL’den 119,99 TL’ye yükselmişti.

- Reklam -

Temel planın kaldırılması söz konusu ülkelerdeki kullanıcıları fiili bir fiyat artışıyla karşı karşıya bırakıyor. Bazı ülkelerde reklamlı abonelik seçenekleri olsa da bu plan Türkiye’de henüz uygulamaya geçmedi. Haliyle 2024’ün ikinci yarısında Temel planın ülkemizde de kalkması durumunda en uygun ücretli paket Standart plan olacak. Haliyle aboneler aylık 176,99 TL ödemek zorunda kalacak. Tabii ki bu tahminler herhangi bir zam gelmemesi durumunda geçerli olacak. Dijital yayın platformunun son 4 ay içerisinde iki kez zam yaptığı düşünülürse, yılın ikinci yarısı başlamadan yeni bir zam dalgası daha beklenebilir.

Netflix En Uygun Paketini Kaldırıyor - Temel Plan

Temel Planını Kaldırmaya Hazırlanan Netflix, 260 Milyon Aboneye Ulaştı

Kullanıcı fiyatlandırması üzerindeki potansiyel etkiye rağmen Netflix yaptığı duyuruda, 2023’ün dördüncü çeyreğinde 13,1 milyon abone daha ekleyerek küresel toplamda 260 milyon aboneye ulaştıklarını bildirdi. Buna karşılık olarak en yakın rakibi Disney+’ın şu anda 150 milyon abonesi bulunuyor.

Netflix ayrıca WWE’nin haftalık profesyonel güreş programı Raw’ı 2025’ten itibaren ABD ve diğer ülkelerde kütüphanesine eklemek için TKO Group ile 5 milyar dolar ödeyerek 10 yıllık bir anlaşma yaptığını da açıkladı.

- Reklam -

Temel planın yürürlükten kaldırılması kararı yayın hizmetlerinin ve fiyatlandırma modellerinin evrimi hakkında tartışmalara yol açtı. Netflix stratejik düzenlemeler yapmaya devam ettikçe aboneler şirketin hizmetlerini geliştirme ve genişletme çabalarını yansıtan planlarda ve fiyatlandırma yapılarında daha fazla değişikliğe tanık olabilir. Ancak şu an için İngiltere ve Kanada dışında bu uygulamanın başka hangi ülkeleri etkileyeceği belirsizliğini koruyor.

Netflix En Uygun Paketini Kaldırıyor - Temel Plan

Netflix’in yeni hamlesi konusunda sizler ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, güncel haberler için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Bussines Insider

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Srbs Srbs dedi ki:

    Üyelik fiyatlarını artırıp, en düşük kategorilerini kaldıracaklarına bütçelerini doğru yönetsinler.
    Sjw ve woke temalı çöpleri azaltsalar iyi olur.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Book of Eli Dizisi

Kıyamet Sonrası Klasiği “The Book of Eli” Filmi Dizi Formatında Geri Dönüyor

Mitoloji Animeleri

Şinto Tanrılarından Olimpos’un Efendilerine… İşte Mitoloji Temalı En İyi 10 Anime