in ,

Kıyamet Sonrası Klasiği “The Book of Eli” Filmi Dizi Formatında Geri Dönüyor

The Book of Eli dizi oluyor. Filmdeki hikâyenin 30 yıl öncesinde geçecek yeni yapımın başrolünde John Boyega yer alacak.

The Book of Eli Dizisi
- Reklam -
- Reklam -

The Book of Eli dizisi için çalışmalar başladı. Kıyamet sonrası bir dönemde geçen distopik film Tanrının Kitabı’nın öncesini anlatan yeni bir macera TV ekranlarına konuk olmaya hazırlanıyor.

Post apokaliptik filmler listelerinde kendisine sıkça yer bulan 2010 yapımı The Book of Eli, kıyamet sonrası bir dönemde gizemli bir kitabın kopyasını güvenli bir yere tesilim etmeye çalışan göçebe Eli’ın hikâyesini konu alıyor. Yapımda Eli karakterine Denzel Washington hayat verirken filmin oyuncu kadrosunda Gary Oldman, Mila Kunis, Ray Stevenson ve Jennifer Beals gibi isimler bulunuyor.

Çekimleri New Mexico’da gerçekleştirilen film, 80 milyon dolarlık bütçesine karşın dünya gişesinde 157 milyon dolar kazandırarak yapımcılarının yüzünü güldürmüştü. Şimdi ise sevilen yapımın öncesini anlatan bir prequel dizisi için çalışmaların başladığı ortaya çıktı.

- Reklam -

The Book of Eli Dizisi Filmdeki Nükleer Felaketin Hemen Ardından Başlayacak

Star Wars serisinde Finn karakterine hayat veren, Attack the Block ve Pacific Rim: Uprising yapımlarında izleyicilerle buluşan John Boyega; The Book of Eli dizisinin başrolünde yer alacak. Boyega yapımda, ilk filmde Denzel Washington tarafından canlandırılan Eli’ın gençliğini oynayacak. Ünlü oyuncu aynı zamanda dizide yürütücü yapımcı görevini de üstlenecek.

The Book of Eli Dizi

Deadline’ın aktardığına göre Boyega projenin gelişim sürecinde filmin yazan Gary Whitta ve filmi yöneten Albert ve Allen Hughes ikilisiyle birlikte çalışacak.

The Book of Eli dizisi, ana filmde yaşananlardan 30 yıl öncesinde geçecek. 2010 çıkışlı yapım, nükleer bir felaketin Dünya’yı yerle bir etmesinden 30 yıl sonra başlıyordu. Dolayısıyla dizinin bu felaketin hemen ardından yaşananları konu alması bekleniyor.

Türkiye’de Tanrının Kitabı adıyla 2010 yılında gösterime giren filminde Washington, kıyamet sonrası Dünya’da gizemli bir kitabı Alcatraz Adası’ndaki gizli bir sığınağa götürmeye çalışan Eli rolündeydi. Eli, dünyanın yıkıntıları arasında okuyabilen az sayıdaki insandan birisiydi.

- Reklam -

The Book of Eli Dizisi John Boyega

Filmi yöneten Hughes Kardeşler birlikte çektikleri suç draması Menace II Society ile çıkış yapmış, Dead Presidents ve From Hell filmleriyle adlarından söz ettirmişti. The Book of Eli ise kardeşlerin son ortak çalışmaları olmuştu.

Henüz geliştirilme aşamasında olan The Book of Eli dizisi için şimdilik bir yayın tarihi ya da platform/TV kanalı belirlenmedi.

Sizin The Book of Eli dizisi hakkında beklentileriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Collider

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Yeni Jurassic World Filmi

Yeni Bir “Jurassic World” Filmi Geliyor: Ana Serinin Senaristi Geri Dönecek

Netflix En Uygun Paketini Kaldırıyor

Netflix En Uygun Paketi Olan “Temel” Planını Kaldırmaya Hazırlanıyor