in ,

Yeni Bir “Jurassic World” Filmi Geliyor: Ana Serinin Senaristi Geri Dönecek

Yeni “Jurassic World” filmi için çalışmalar başladı. “Jurassic Park”ın senaristi David Koepp, serinin geleceğini şekillendirmek üzere geri dönüyor.

Yeni Jurassic World Filmi
- Reklam -
- Reklam -

Yeni Jurassic World filmi hazırlık aşamasına geçti. Son dönemlerde yenilik arayışında olan Jurassic Park spin-off’u, yeni dönemi eski senaristi David Koepp ile karşılamaya hazırlanıyor.

Michael Crichton tarafından yazılan 1990 tarihli bilim kurgu romanı Jurassic Park, 1993 yılında Steven Spielberg imzasıyla beyaz perdeye taşınmıştı. 1997 ve 2001’de çıkan devam filmlerinin ardından 2015’te yeni dönemi temsilen Jurassic World markasına geçil yapılmıştı. 2015, 2018 ve 2022’de izleyicilerle buluşan seri gelecek dönemde tekrar yapılandırılma kararı almıştı.

Zaman içerisinde romanlar, video oyunlar, çocuk kitapları ve animasyon dizileri derken devasa bir evrene dönüşen Jurassic Park’ın yeni dönemi için ana serinin senaristi David Koepp ile anlaşmaya varıldı.

- Reklam -

Yeni Jurassic World Film

Universal Pictures, en yüksek gişe hasılatı yapan serilerinden birisi olan Jurassic World için yeni film hazırlıklarına başladı.

Yeni Jurassic World Filmi Hakkında Bilinenler Sınırlı

The Hollywood Reporter’ın haberine göre yeni bir Jurassic World filmi üzerinde çalışmalar başladı ve Universal Pictures, yapım için Jurassic Park yazarı David Koepp ile anlaşmaya vardı. Koepp, Michael Crichton’ın eserlerini beyaz perdeye uyarlayan ve devam filmi The Lost World’ün arkasındaki yazardı.

Koepp ayrıca Mission: Impossible, Angels & Demons, Sam Raimi imzalı Spider-Man ve Indiana Jones and the Dial of Destiny gibi birçok popüler yapımda da senarist olarak görev almıştı.

Jurassic World yönetmeni açıklama

Jurassic World üçlemesinin yapımcılığını üstlenen Frank Marshall yeni filmde de görev alacak. Onunla beraber Steven Spielberg yine Amblin Entertainment adına projenin yürütücü yapımcılığını üstlenecek.

Öte yandan şimdilik yeni Jurassic World filminin konusuna dair herhangi bir detay belirtilmedi. Ancak kaynaklar senaryonun stüdyo tarafından “çok beğenildiğine” ve filmin işlerin yolunda gitmesi durumunda 2025 yılı içerisinde vizyona girme potansiyeline sahip olduğunu bildirdi.

- Reklam -

Ayrıca yeni macerayla birlikte yeni bir Jurassic çağının başlayacağı da işaret ediliyor. Şu an için önceki serilerden herhangi bir oyuncunun yapıma katılıp katılmayacağı gibi detaylar ise belirsizliğini koruyor.

Bu yeni proje eğer izleyicilerle buluşacak noktaya ulaşabilirse Jurassic Park evreninin yedinci filmi olacak. Serinin son filmi Dominion 2022’de gösterime girmiş, dünya çapında 1 milyar doların üzerinde hasılat elde ederek büyük bir finansal başarı sağlamıştı. Eski filmlerin yıldızları Sam Neill, Laura Dern ve Jeff Goldblum’ın geri dönüşünün yanı sıra yapımda Chris Pratt ve Bryce Dallas Howard gibi popüler isimler de yer almıştı.

Yeni Jurassic World Filmi 7

Yeni Jurassic World filmi hakkında henüz bir vizyon tarihi açıklanmadı.

Siz Jurassic Park serisinin geldiği nokta hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Collider


Bizleri FacebookTwitterInstagram ve Google News üzerinden takibe alabilirsiniz.

Ethem Yekta Ulaş

21 yaşındayım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nde okuyorum. Çocukluğumdan beri bir şeyler üretmeyi seviyorum ve farklı alanlarda deneyim kazanmak istiyorum. Tutkum, öğrenme isteğim ve bu alanlarda kendi tarzımı oluşturma çabamla ilerlemeye devam ediyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Gillian Anderson Tron 3 Kadrosu Ares

“The X-Files”ın Yıldızı Gillian Anderson, “Tron 3” Filminin Kadrosuna Katıldı

The Book of Eli Dizisi

Kıyamet Sonrası Klasiği “The Book of Eli” Filmi Dizi Formatında Geri Dönüyor