in ,

“The X-Files”ın Yıldızı Gillian Anderson, “Tron 3” Filminin Kadrosuna Katıldı

Gillian Anderson, “Tron 3” filmine dahil oldu. “The X-Files” ve “Sex Education” ile tanınan aktrisin yapımdaki rolü ise şimdilik bilinmiyor.

Gillian Anderson Tron 3 Kadrosu Ares
- Reklam -
- Reklam -

Gillian Anderson, çekimleri geçen günlerde başlayan Tron 3 filmine katılan son oyuncu oldu. Tron: Ares olarak adlandırılan yeni macera, yapay zekâ temalarını ve insan olmanın ne anlama geldiğini ele alacak.

Steven Lisberger ve Bonnie MacBird ikilisi tarafından geliştirilen bilimkurgu serisi Tron, izleyicilerin karşısına ilk defa 1982’deki sinema filmiyle çıktı. Yapay zekâ ve sanal gerçeklik gibi temaları yaklaşık 40 yıl önce ele alan yapım kendine has dünyası ve ileri görüşlü anlatısıyla kült bilimkurgu filmleri arasına adını yazdırmıştı.

2010 senesinde Tron: Legacy ve 2012’deki animasyon dizisi Uprising ile kendi sinematik evrenini kuran Tron, şimdilerde başrolünde Jared Leto’nun yer alacağı üçüncü bir filme hazırlanıyor.

- Reklam -

Gillian Anderson’ın “Tron 3” Filmindeki Rolü Şimdilik Bilinmiyor

The X-Files dizisindeki Dana Scully rolüyle akıllara kazınan, The Fall, Bleak House, The Crown ve Sex Education’daki performanslarıyla hatırlanan Emmy ve Altın Küre ödüllü Gillian Anderson, yeni Tron filminin kadrosuna dahil oldu. Aktrisin yapımda hangi karakteri canlandıracağı ise şimdilik belirsizliğini koruyor.

Gillian Anderson - Tron 3 Film Kadrosu - Ares

Yönetmenliğini Joachim Rønning’in (Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales) üstleneceği yapımın oyuncu kadrosu da bu hamleyle birlikte yavaş yavaş şekillenmeye başlamış oldu.

Yapımda Jared Leto’nun yanı sıra Evan Peters, Greta Lee, Jodie Turner-Smith ve Cameron Monaghan gibi isimler de yer alıyor.

Grevler nedeniyle prodüksiyon aşaması ertelenen yapımın çekimleri geçen hafta başladı. Ağustos ayında Rønning prodüksiyondaki gecikmeyi duyururken filmin konusuyla ilgili bazı ayrıntıları da paylaşmıştı. Ünlü yönetmen hikâyenin senarist ve oyuncu grevlerinde kilit bir noktada yer alan “yapay zekâ, gerçekten insan olarak kabul edilmenin ne anlama geldiği ve neleri gerektirdiği” temaları etrafında kurgulanacağını söylemişti.

Tron 3 Çekimleri Başladı - Ares

- Reklam -

1982’de gösterime giren ilk Tron filmi, bir bilgisayarın dijital dünyasında baskıcı sistem ana kontrol programını durdurmak için çeşitli programlarla etkileşime girmesi ve bu benzersiz ortamda gezinmesi gereken bilgisayar programcısı Kevin Flynn’in (Jeff Bridges) hikâyesini anlatıyordu.

2010’da vizyona giren Legacy ise Kevin’ın oğlu Sam’in (Garrett Hedlund) babasını bulmak üzere dijital evrene çıktığı yolculuğu takip etmişti.

Jeff Bridges ve Garrett Hedlund’ın devam macerasında yer alıp almayacağı şimdilik bilinmiyor.

Tron: Ares filmi için henüz bir vizyon tarihi belirlenmedi.

Gillian Anderson’ın Tron 3 filmine katılması hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Nefrayto Nefrayto dedi ki:

    “Tron (1982)” ilk gösterildiğinde, bilgisayarda yapılabilecek şeylerin ve özellikle de efektlerin hakkında dünyaya ilk kez bu ölçekli bir gösterim sunduğu için; hayranlık uyandırarak büyük yankı oluşmasını sağlayan resmen bir kült film ve birçok şeyin öncüsüdür bana göre, bu nedenle çok severim :slightly_smiling_face: Devam filmi “Tron: Legacy (2010)” da iyi bir devam filmiydi bence, üçüncü filmi merakla bekliyor olacağım. Gillian Anderson o yıllarda acayip beğendiğim birkaç aktristen birisiydi, bana göre güzel olmasının yanı sıra farklı bir aurasıyla çok çekici geliyordu. Yeniden görmek çok güzel oalcak benim açımdan :wink:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Kırmızı Kedi Yayınevi Çin İlk Ofis

Kırmızı Kedi Yayınevi, Çin’de Ofis Açan İlk Türk Yayıncı Oldu

Yeni Jurassic World Filmi

Yeni Bir “Jurassic World” Filmi Geliyor: Ana Serinin Senaristi Geri Dönecek