in ,

Jared Leto’lu “Tron 3” Filminde Çekimler Başladı

Tron 3 filmi için çekimler başladı. Bir dönemin hafızalarına kazınan bilimkurgu yapımı, yıllar sonra üçüncü macerası “Tron: Ares” ile izleyicilerle buluşmaya hazırlanıyor.

Tron 3 Çekimleri Başladı - Ares
- Reklam -
- Reklam -

Tron 3 filmi Kanada’nın Vancouver kentinde prodüksiyon sürecine geçti. Başrolünde Jared Leto’nun yer aldığı yapım, ünlü bilimkurgu serisine yıllar sonra yeni bir macera imkânı sunuyor.

Steven Lisberger ve Bonnie MacBird tarafından yaratılan bilimkurgu serisi Tron, beyaz perdede ilk defa 1982 tarihli sinema filmiyle yer almıştı. Şimdilerin popüler konu başlıklarından sanal gerçekliğe 40 yıl önceden bir bakış atan yapımda Jeff Bridges’ın canlandırdığı Kevin Flynn karakteri, dâhi bir bilgisayar programcısı ve video oyun geliştiricisi olarak izleyicilerin karşısına çıkıyordu. Kendi yazdığı programın içinde The Grid adlı sanal gerçekliğe esir olan Flynn, buradan çıkmak için hayatını ortaya koymak zorunda kalıyor ve sinemaseverleri çağının ötesinde bir bilimkurgu macerasına davet ediyordu.

Yapım 2010 yılında vizyona giren Tron: Legacy ve 2012-2013 yılları arasında yayınlanan animasyon dizisi Uprising ile evrenini genişletirken sevilen marka uzun süredir atıl durumdaydı.

- Reklam -

Tron 3 Filmi Prodüksiyon Aşamasına Geçti

Disney, 2020 yılında yeşil ışık yaktığı yapımı Tron: Ares olarak isimlendirdi. Stüdyo üçüncü filmle beraber izleyicileri yeniden sanal gerçeklik dünyasına davet etmeye hazırlanıyor. Yönetmen Joachim Rønning, çekimlerin başladığını Instagram profili üzerinden paylaştığı gönderiyle doğrularken hayranlar da üçüncü adım için geri sayıma geçmiş durumda.

Tron 3 - Ares

Başrolünde Jared Leto’nun yer alacağı yapımda aynı zamanda Dahmer dizisinin yıldızı Evan Peters’ın da oynayacağı biliniyor. Filmdeki diğer oyuncular arasında ise Greta Lee, Jodie Turner-Smith ve Cameron Monaghan bulunuyor.

Tron: Legacy filmi, Kevin Flynn’ın Garrett Hedlund tarafından canlandırılan oğlu Sam’in neredeyse 30 yıldır kayıp olan babasını bulmak için dijital dünyaya adım atmasıyla başlıyordu. Bu yolculukta Sam ilk filmdekinden daha gelişmiş bir dijital topluluğu keşfediyor ve dijital dünyadan kaçıp Sam’in gerçekliğini ele geçirmek isteyen babasının kopyası bir programla karşılaşıyordu.

- Reklam -

Serinin üçüncü filminin nasıl bir hikâyeye sahip olacağı ise henüz bilinmiyor. Yönetmen Joachim Rønning daha önce verdiği bir demeçte yapımı “yapay zekâ ve insan olmanın ne anlama geldiği ve neleri gerektirdiği hakkında bir film” sözleriyle tanımlamıştı.

Tron 3 Çekimleri Başladı - Ares Film

Serinin ilk iki filmi Disney Plus üzerinden izlenebiliyor. Tron 3 için ise henüz bir vizyon tarihi açıklanmış değil.

Tron 3 filmine dair siz nasıl bir beklentiye sahipsiniz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazla sinema içeriği için bizleri Google Haberler’den takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    İlk iki filmi izlemiştim. Özellikle ikinci film gayet iyiydi.

  2. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Muhteşem, harikülade olmasa da tam benlik. İkinci film güzeldi. Bakalım üçüncü filmin hikayesi nasıl olacak?

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Alper Gezeravcı - Uluslararası Uzay İstasyonu

Alper Gezeravcı’yı Taşıyan Dragon Kapsülü Uluslararası Uzay İstasyonu’na Başarıyla Kenetlendi

Gizemli Göksel Halka Evrensel İlkeleri Yeniden Yazıyor

Uzayın Derinlerinde Gizlenen Dev Yapı Evrenin Bilinen Kurallarına Meydan Okuyor