in

Tron 3 Geliyor: Disney Başrol İçin Jared Leto ile Anlaştı

Tron 3 için çalışmalar başladı. Disney, şansı yaver gitmeyen film serisini Jared Leto ile tekrar beyaz perdeye getirmeye hazırlanıyor.

Tron 3 filmi disney
- Reklam -
- Reklam -

Tron 3, Jared Leto’yla birlikte geliyor. Disney devam yapımı için kolları sıvadı.

Disney’in efsanevi Tron serisini Joseph Kosinski imzasıyla yeniden başlatmasının üzerinden on yıl geçti. Görünüşe göre şirket, seriye bir halka daha eklemek istiyor.

Tron ilk olarak 1982’de Steven Lisberger çekilmiş ve seyirciyle buluşmuştu. Bu filmde kendi bilgisayarı tarafından içine çekilen bir video oyun programcısı olan Kevin Flynn’ Jeff Bridges canlandırıyordu. Film, gişede büyük bir başarı yakalayamamış olsa da özellikle görsel efektler açısından da büyük bir beğeni toplamış ve yıllar içinde kült olarak anılmaya başlamıştı.

- Reklam -

2010’daysa Disney ilginç bir karar aldı ve seriyi devam ettirmek istedi. Tron: Legacy adıyla seyirci karşısına çıkan bu yapım Garrett Hedlund tarafından canlandırılan Sam’in, sanal dünyada kaybolan babasını bulma macerasını konu alıyordu. Yeni kahramanımız yol boyunca Quorra (Olivia Wilde) ve Rinzler (Bruce Boxleitner) gibi karakterlerle de karşılaşıyordu.

Tron 3 Disney Jared Leto

Ayrıca, iki film arasındaki olayları anlatan Tron: Uprising isimli bir animasyon dizisi de yapılmıştı. Bu dizide Elijah Wood’un oynadığı Beck’i, Clu’ya karşı bir devrim yapma çabasını izlemiştik.

İki yapımın da akıbeti pek iç açıcı olmamıştı. Tron: Legacy, ilk filmi gibi gişede beklenen başarıyı elde edememiş ve Tron: Uprising yalnızca bir yıl sürmüştü. Bu yüzden Disney, adını Tron: Ascension olarak duyurduğu üçüncü film için planlarını ertelemek zorunda kaldı ve bir süre sonra da proje tam anlamıyla rafa kaldırıldı.

- Reklam -

Tron 3 Filminin Başrolünde Yıldız Oyuncu Jared Leto Oynayacak

Geçen yıl Disney+’ın yayın hayatına başlamasıyla birlikte şirket, seriyi 12 Years A Slave’in yazarı John Ridley’in kaleminde yeniden başlatmayı düşündü fakat bu fikir de gerçeğe dökülmedi.

Son gelen haberlerse Disney’in Tron’dan vazgeçmediği ve tekrar denemeye kararlı olduğu yönünde. DisInsider’ın haberine göre yeni yapımın “yeniden başlatma projesinden çok, bir devam filmi” olarak görülüyor. Jared Leto’nun yeni filmde rol alacağı da belirtilen haberde Tron: Legacy kadrosunun geri dönme ihtimali mevcut. Disney’de yapımların müziklerinden sorumlu olan Mitchell Leib, katıldığı bir podcast yayınında Daft Punk’la yeniden müzikleri yapma konusunda görüşüldüğünü de belirtti.

Tron 3 Disney

Tron’un yeni yapımının gelme ihtimali hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce de Disney, bu seriye bir şans daha vermekte haklı mı yoksa hikayenin çoktan tamamlandığını düşünenlerden misiniz? Fikirlerinizi bizimle Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşmayı unutmayın.


* Peter Pan & Wendy Filminde Jude Law, Captain Hook’u Canlandırabilir

Kaynak: Tor

Peren Ercan

1995 Çanakkale doğumlu, hayali olan yazarlığın peşinden koşan bir üniversite mezunuyum. Üniversitede beş yılımı geçirdiğim Japonca Öğretmenliği bölümünün bana kattığı kültürel farkındalıkla beraber yeni diller öğrenmeye olan açlığım devam ediyor. Bazıları ödüllü olmak üzere kısa öykü ve roman çalışmalarım var. Büyülü gerçekçiliğin cazibesine yazdıkça kapıldım. O kadar kapıldım ki gerçek hayatta da büyüyü aramaya başladım.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Umalım da Tron: Legacy’ den daha iyi olsun. Sadece görsellikle olmuyor. Ama yine de izler miyiz? Tabii ki. :smiley:

  2. Avatar for jacketneo jacketneo dedi ki:

    niye beğenilmedi anlamadım…bence gayet güzel bir filmdi…ütopyası hayalleri kurduruyor insana mesela ben 1 tane değil 100 tane olivia wide yaratırdım xD

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Keşif Uzayı - Alastair Reynolds | Haftanın Kitabı #142

Keşif Uzayı – Alastair Reynolds | Haftanın Kitabı #142

Chilling Adventures of Sabrina 4. sezon

Chilling Adventures of Sabrina 4. Sezon ile Final Yapacak