in

Sahte Bellek: Blake Crouch’ın Ödüllü Bilimkurgu Romanı Türkçede

Blake Crouch eserleri dilimize kazandırılmaya devam ediyor. Yazarın son bilimkurgu romanı Sahte Bellek raflardaki yerini aldı.

Sahte Bellek - Blake Crouch
- Reklam -
- Reklam -

Doğan Kitap, Blake Crouch imzalı kitapları dilimize kazandırmaya devam ediyor. Yazarın Sahte Bellek adlı romanı Türkçe olarak okurla buluşuyor.

Tam adı William Blake Crouch olan yazar 2015 yılında Wayward Pines adlı televizyon dizisine de uyarlanan Wayward Pines kitapları ile de biliniyor. 1978 yılında Kuzey Carolina, ABD’de dünyaya gelen yazar çoğunlukla gizem, gerilim ve bilimkurgu türlerinde eserler kaleme alıyor.

Blake Crouch, orijinal adı Recursion olan romanı ile 2019 yılında okurların karşısına çıkmıştı. Eser, bir yıl sonra Doğan Kitap tarafından Türkçeye kazandırıldı.

- Reklam -

Eser, 2019 yılında Goodreads Choice Ödülleri’nde bilimkurgu kategorisinde en iyi roman dalında ödüle layık görülmüştü.

Sahte Bellek – Blake Crouch | Arka Kapak Tanıtımı

Sahte Bellek - Blake Crouch

İlk başta bir hastalık gibi görünüyor… Nasıl yayıldığı bilinmiyor… Kurbanlarını hiç yaşamadıkları bir hayatın anılarıyla çıldırtan gizemli bir hastalık… Sahte Anı Sendromu…

New York Polis Teşkilatı’ndan Barry Sutton, bir kadının intiharının ardından öğrendiği bu hastalığı araştırdıkça kendisi de benzer sorunlar yaşamaya başlar. Yıllar önce trafik kazasında kaybettiği kızının ölmediği, karısından boşanmadığı bir hayatın içinde bulur kendini… O da artık Sahte Anı Sendromu’ndan mustariptir, sahte ve gerçek hayatı iç içedir…

- Reklam -

Nörolog Helena Smith ise kendini Alzheimer hastası olan annesinin hafızasından geri kalanı korumak için bir cihaz geliştirmeye adamıştır. Ancak yapmaya çalıştığı şeyin, yanlış ellerde dünyayı mahvedecek bir silaha dönüştüğünü fark ettiğinde artık çok geçtir…

Yolları kesişen Barry ile Helena, dünya sürekli büyüyen bir kaos döngüsüne hapsolmadan önce her şeyi eski haline getirmek için güçlerini birleştirirler…

Solina Silahlı tarafından çevrilen kitap 356 sayfadan oluşuyor. Polisiye ve gerilim türlerine sahip olan romanın editörlüğü ise Sema Çubukçu’ya ait. Eser Haziran 2020 itibarıyla raflara girmeye başladı.

Yazarı Türkçede daha önce Çamlık ve Karanlık Madde kitapları ile okuma fırsatı bulmuştuk.

Peki siz daha önce Blake Crouch ile tanışmış mıydınız? Yazarın Sahte Bellek (Recursion) adlı yeni kitabının konusunu nasıl buldunuz? Esere ve yazarına dair tüm yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Ozgur Ozgur dedi ki:

    Çevirmen ismini ilk defa duyuyorum, kitaptaki fikir orijinal gibi duruyor. İncelemek gerek :blush:

    Keşke bir yayınevi goodreads kullanıcı ödülleri alan tüm bilimkurgu kitaplarını çevirse. Doğan Kitap’ta bilimkurgu da görmek güzel mesela.

  2. Avatar for vituswerdegast vituswerdegast dedi ki:

    Kitabı bugün bitirdim.

    Zamanda geriye doğru yolculuk etmek, elimizdeki bulgulara göre mümkün değil. Fakat bana öyle geliyor ki; kitap başka bir soruya cevap arıyor: Farklı bir zaman tüneli yaratmak mümkün olsa bile, olayların farklı bir biçimde gelişmesi mümkün mü?

    Heyecanlı bir kurgusu ve akışı var. Çevirisi de epey iyi. Sadece yazarın üslubu, olayları anlatış biçimi zaman zaman dikkatimi dağıttı. Bunun dışında bir eleştirim yok.

  3. Avatar for alper alper dedi ki:

    Yazar zaman insan zihninin ilizyonudur fikrinden hareket ediyor.

    Hikayeyi ve hikayeye konu olan fikri sevdim. İlk sayfalar biraz tahmin edilebilir olması nedeniyle sıkıcı ama kitap özellikle yarısından sonra “açılıyor” ve bir nefeste okutuyor kendini.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Dark 3. Sezon İnceleme

Dark 3. Sezon İncelemesi: Schrödinger’in Sisifos’u

Rusya Kozmonot Uluslararasi Uzay İstasyonu

Rusya, Uluslararası Uzay İstasyonu Dışında Bir Turistin İlk Defa Uzay Yürüyüşü Yapmasını Sağlayacak