in , ,

Ünlü Kantocu Nurhan Damcıoğlu, 82 Yaşında Hayatını Kaybetti

Türk kantocu, ses sanatçısı, tiyatro ve sinema oyuncusu olan Nurhan Damcıoğlu, kalp yetmezliği sebebiyle 82 yaşında hayata veda etti.

Nurhan Damcıoğlu 82 Yaşında Hayatını Kaybetti
- Reklam -
- Reklam -

Türk kantocu, ses sanatçısı, tiyatro ve sinema oyuncusu Nurhan Damcıoğlu, kalp yetmezliği nedeniyle bugün İzmir’de hayatını kaybetti.

Hürriyet’e konuşan ünlü sanatçının kardeşi Perihan Damcıoğlu, sanatçının kan değerlerinin aniden düşmesi sonucu kalp yetmezliği sebebiyle aramızdan ayrıldığını belirtti. Nurhan Damcıoğlu, 2010 yılından bu yana İzmir’de yaşamaktaydı.

Ankara’nın Mustafa ve Hafize (Ürper) Damcıoğlu çiftinin kızı olarak 29 Ağustos 1941 tarihinde dünyaya gelen Nurhan Damcıoğlu, çocukluk döneminden itibaren tiyatro ve müzikle ilgilenmeye başladı. Ankara Devlet Tiyatrosu çocuk bölümünde tiyatro eğitimi alırken aynı zamanda madam Margadan bale dersleri aldı. Genç yaşta Devlet Tiyatrosu’nda sahne almaya başlayan isim, daha sonra İstanbul’a taşındı ve Toto Karaca, Gülriz Sururi-Engin Cezzar, Ayfer Feray-Nisa Serezli, Arena Tiyatrosu, İstanbul Tiyatrosu, Mücap Ofluoğlu Tiyatroları ve Mücap Ofluoğlu Topluluğu gibi önemli topluluklarla çalıştı.

- Reklam -

Nurhan Damcıoğlu 82 Yaşında Hayatını Kaybetti

Kanto sanatına olan ilgisiyle tanınan Damcıoğlu, Toto Karaca’dan aldığı ilhamla kanto türünde şarkılar söylemeye başladı. Kendini tamamen kanto sanatına adayan sanatçı, Maksim Gazinosu’nda sahne aldığı dönemde Zeki Müren, Sevim Tuna ve Behiye Aksoy gibi ünlü isimlerle birlikte çalışma fırsatı yakaladı.

Nurhan Damcıoğlu Birçok Film ve Dizide de Yer Aldı

Damcıoğlu, kanto sanatını modernize ederek repertuarını 1930’ların kantolarını modern bir şekilde oluşturdu. Almanya, Hollanda, Amerika gibi ülkelerde çeşitli müzikaller ve konserlerle sevenlerinin karşısına çıktı.

1992 yılında “Tut Dedi Tuttu” adlı kaseti yayımlanmasıyla rap müziğiyle de tanınan sanatçı unvanını kazandı. Damcıoğlu, uzun soluklu kariyeri boyunca kanto kraliçesi olarak anıldı ve hafızalarda yer etti.

- Reklam -

Ünlü kantocu aynı zamanda yer aldığı film ve dizi projeleriyle de adından söz ettirdi. Baba Evi, Mahallenin Muhtarları, Babamız Eğleniyor, Kadın ve Balık, Siyahlı Kadın, Tuzsuz Deli Bekir ve Boyacı yer aldığı projelerden bazılarıydı.

Nurhan Damcıoğlu 82 Yaşında Hayatını Kaybetti

Türk sanat camiasının önemli isimlerinden biri olan Nurhan Damcıoğlu, müzik ve tiyatro alanındaki başarılarıyla unutulmaz bir miras bıraktı. Hayranları ve sevenleri, bu üzücü kaybın ardından sosyal medya hesaplarından derin bir üzüntü içerisinde olduklarını dile getirdiler.

Sizler de Nurhan Damcıoğlu’yla ilgili yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bu başlık altında bizlerle paylaşabilirsiniz.


Daha fazla haber için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for MelihAntepli MelihAntepli dedi ki:

    Adını görür görmez kafamda Yangın var yangın var ben yanıyorum, yetişin a dostlar tutuşuyorum çaldı. O derece yer etmiş aklımda. Allah rahmet eylesin.

  2. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Allah rahmet eylesin.

  3. Avatar for Nefrayto Nefrayto dedi ki:

    Çocukken hem terete 'nin tek kanal olduğu yıllarda hem de özel kanalların çıktığı ilk yıllarda, kendisini şarkılarıyla ve dansıyla severek izlerdik. Mekanı cennet olsun, Allah rahmet eylesin :cry:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Suç Hikâyeleri Hayranı Biri Merak Ettiği için Cinayet İşledi

Suç Hikâyeleri Hayranı Bir Kadın ‘Merak Ettiği’ için Cinayet İşledi

Ortaçağ Batı Uygarlığı - Jacques Le Goff | Haftanın Kitabı #272

Ortaçağ Batı Uygarlığı – Jacques Le Goff | Haftanın Kitabı #272