in ,

Beyoncé’nin Eleştirmenlerin Sınıfta Bıraktığı “Obsessed” Filmi Netflix ile Yıllar Sonra Zirveye Çıktı

Beyoncé’li gerilim filmi “Obsessed”, eleştirmenlerden düşük notlar almıştı. Yapım yıllar sonra Netflix’te yayınlandı ve platformun en çok izlenenler listesine girdi.

Obsessed Filmi Netflix Beyonce
- Reklam -
- Reklam -

Obsessed filmi 2009 yılında vizyona girdi ve eleştirmenlerden oldukça düşük puanlar aldı. Şimdilerde Netflix kütüphanesinde yer alan yapım ise platformun en çok izlenen filmlerinden birisi olmaya aday.

Başrolünde Beyoncé’nin yer aldığı gerilim ve drama filmi Obsessed, 20 milyon dolarlık bütçesine karşın global gişede 73 milyon dolar hasılat yapmayı başarmıştı. Müzik dünyasının en büyük yıldızlarından olan Beyoncé, hayranlarını salonlara taşımayı bilmiş ancak eleştirmenlerden düşük notlar almıştı.

Film IMDb’de 5.0/10 puan ortalamasına sahipken Rotten Tomatoes adlı eleştiri derleme sitesinde yalnızca %19 puan alabilmişti. Ağır temposu ve klişe senaryosu ile eleştirmenlerden geçer not bulamayan Obsessed, şansını bu defa Netflix’te denedi ve platformun en çok izlenen filmler listesine girdi.

- Reklam -

“Obsessed” Filmi Netflix’te Yayında

Başrolünde Beyoncé’ye Idris Elba’nın eşlik ettiği yapım, ilhamını 1987 yılında vizyona giren Fatal Attraction’dan alıyor. Obsessed filmi, genç bir çiftin sarpa sarmaya başlayan hayatını konu alıyor.

Müzik endüstrisinin kraliçesi olarak anılan Beyoncé alanında yüzlerce ödüle sahip; kendi eğlence şirketini kurmuş, son derece sinematik ve ödüllü müzik klipleri çekmiş ve çok tutkulu bir hayran kitlesi oluşturmuş bir figür. Ancak Beyoncé’nin oyunculuk kariyeri de birçok kaliteli yapıma ev sahipliği yapıyor.

Obsessed Filmi Netflix Beyonce Netflix

Moda ve sinema alanında da önemli işlere imza atan sanatçı Dreamgirls’ten Austin Powers ve The Lion King’e pek çok yapımda rol aldı. Ancak bu yapımların hiçbirisi Obsessed’de olduğu gibi sanatçı için bir tür “kara lekeye” dönüşmedi.

Eleştirmenler filmin oyuncuların performanslarından pek etkilenmediler. Ancak yapımın beğenilmemesinin asıl nedeni son derece şekillenen gerilim temposu ve abartılı, klişe senaryosuydu.

- Reklam -

Her ikisi de eleştirmenler ve izleyicilerden %50’nin üzerinde puan alan Black is King ve Epic gibi diğer Beyoncé filmlerinin aksine, Obsessed izleyicilerinin çoğunluğu tarafından ıskalandı ve sanatçının bugüne kadarki en düşük puan alan filmi oldu.

Obsessed Film Netflix Beyonce

Ortalamanın altında bir hikâye ve olay örgüsü, heyecandan yaratmaktan çok güldüren bir uygulama ile izleyiciler için film deneyimini kurtarabilecek tek gerçek nokta ise Beyoncé’nin kendisi. Sanatçıyı Idris Elba ile birlikte rol alırken görme fikri bile birçok izleyiciyi platforma taşımaya yetiyor.

Geçen günlerde Dwayne Johnson’ın 2013 tarihli Snitch filmi de Netflix’te yayınlanmış ve zamanında yeterince ilgi görmeyen yapım, platformla birlikte yıllar sonra zirveye oturmuştu.

Siz bu “Netflix etkisi” hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Yegâneler - İstanbul'da Bir Ejderha: Erbuğ Kaya Kitabı Çıktı

Erbuğ Kaya İmzalı Yegâneler Serisi İkinci Kitabı “İstanbul’da Bir Ejderha” ile Devam Ediyor

Butcher’s Crossing Fragman - Nicolas Cage

Nicolas Cage’li Western Filmi “Butcher’s Crossing”den Fragman Yayınlandı