in ,

Ünlü Müzisyen Özkan Uğur Hayatını Kaybetti

Özkan Uğur 69 yaşında hayata veda etti. MFÖ grubunun üyelerinden ünlü müzisyen, kanser nedeniyle uzun süredir yoğun bakımdaydı.

Özkan Uğur Yaşamını Kaybetti
- Reklam -
- Reklam -

Özkan Uğur yaşamını yitirdi. Ünlü müzisyen, daha önce 3 defa yenmeyi başardığı lenf kanserinin ardından girdiği mücadeleyi kaybetti.

Acı haberi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabı Twitter’dan şu sözlerle duyurdu:

“Sevgili Özkan Uğur’u kaybettik. Her kulak verene dost ve kaynağı gönül olagelen bu sesi unutmayacağız. Çok üzgünüz. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.”

- Reklam -

Sanatçı hakkındaki son gelişme, temmuz ayının başında oğlu Alişan tarafından paylaşılmıştı. Entübe edilerek yoğun bakıma alınan Uğur’un durumunun iyiye gittiği belirtilirken yakında iyi haberleri vermeyi umdukları da aktarılmıştı.

Özkan Uğur - Yoğun Bakım

2013 senesinde lenf kanserine yakalanan sanatçı, gördüğü tedavi sonucunda hastalığı yenmeyi başarmıştı. Ancak sanatçının kanseri daha sonra yeniden nüksetmişti. Bir kez daha tedaviye başlayan ve sahnelere veda eden Özkan Uğur, eski sağlığına bir kez daha kavuşmuştu. Temmuz 2020’de Koronavirüs nedeniyle yeniden zorlu bir süreç yaşamıştı.

Uğur 2022 yılında üçüncü defa lenf kanserine yakalandı. Gördüğü tedavi sonucunda kanseri atlatmasına rağmen tedavi süreci organlarına zarar verdi ve 29 Mayıs’ta yoğun bakıma kaldırıldı.

Özkan Uğur Ardında Müzik ve Sanat Dolu Bir Kariyer Bıraktı

1972 yılında Kurtulan Ekspres ile adım attığı müzik kariyerine sonrasında erkin Koray’ın grubu Ter’de devam eden Özkan Uğur; ardından Edip Akbayram ve Seyhan Karabay gibi isimlerle çalışma fırsatı buldu.

- Reklam -

Mazhar Alanson ve Fuat Güner’le birlikte 1980’lerde MFÖ grubunu kuran ve burada iyi bir çıkış yakalayan sanatçı yıllar içinde adını geniş kitlelere duyurmayı başardı.

Özkan Uğur - GORA

Yalnızca müzisyen kimliğiyle değil oyunculuk kariyeriyle de adından söz ettiren sanatçı 1996’da Yavuz Turgul’un yönetmenliğini üstlendiği Şener Şen ve Uğur Yücel’li Eşkıya filminde kendisine yer buldu. 1999’da bir başka Yavuz Turgul projesi olan İkinci Bahar dizisinde Şecaattin karakterini canlandırdı.

Alacakaranlık, Cennet Mahallesi ve İstanbul Şahidimdir dizilerinin yanı sıra Cem Yılmaz’ın bilimkurgu ve komedi türündeki G.O.R.A. filmindeki Garavel performansıyla da akıllara kazınmayı başardı. Sanatçı, aynı zamanda G.O.R.A. için hazırladığı soundtrack Olduramadım ile de kariyerini farklı alanlarda genişletmeyi sürdürdü. Uğur ve Yılmaz işbirliği daha sonra A.R.O.G, Yahşi Batı, Arif V 216, Karakomik Filmler ve Erşan Kuneri ile devam etti.


Kayıp Rıhtım’ı Google Haberler’den takip edebilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

11 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for SpaceMarine SpaceMarine dedi ki:

    Ah bee! Garavel Usta rolünde çok sevmiştim onu, şarkıları da harikaydı. Allah rahmet eylesin.

  2. Avatar for SJack SJack dedi ki:

    Beter Ali rolüyle hatırlayacağım her zaman. :frowning:

  3. Avatar for M3rett0 M3rett0 dedi ki:

    MFÖ, Cennet Mahallesi, Cem Yılmaz filmleri… Çocukluğumun büyük bir parçası.

  4. Avatar for Lorien_archers Lorien_archers dedi ki:

    Mekânı cennet olsun. Üzdü.

  5. Avatar for murgul murgul dedi ki:

    Ustanın toprağı bol olsun :pensive:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

6 cevap daha var.

Vakıf 2. Sezonundan Yeni Fragman Yayında

Isaac Asimov Uyarlaması “Vakıf” Dizisinin 2. Sezonundan Yeni Fragman

James Webb Teleskobu Satürn'ü Görüntüledi

Güneş Sistemi’nin Dört Gezegeni de Bir Bir Fotoğraflandı: İşte James Webb’den Uzay Resitali