in ,

Dünyaca Ünlü Müzik Grubu Queen’in Kataloğu 1 Milyar Dolara Satılabilir

Queen’in müzik kataloğu 1 milyar dolara karşılığında el değiştirebilir. Universal Music Group’un dev anlaşma için harekete geçtiği öne sürülüyor.

Queen Muzik Kataloğu Satılıyor
- Reklam -
- Reklam -

Queen grubunun müzik kataloğu Disney Music Group’tan Universal Music Group’a satılabilir. İddialar, bu dev satın alma için Universal’ın 1 milyar doları gözden çıkardığı yönünde.

We Will Rock You, Bohemian Rhapsody, I Want to Break Free ve The Show Must Go On gibi unutulmaz parçalara imza atan rock müzik grubu Queen’in yapıtları benzeri görülmemiş bir bedele el değiştirebilir.

CNN’in kimliği açıklanmayan bir kaynaktan edindiği bilgilere göre Universal Music Group’un Queen’in kataloğunu Disney Music Group’tan satın almak için “yoğun bir şekilde” görüşmelerin devam ettiğini bildirdi.

- Reklam -

Kaynak, satış için ödenecek bedelin 1 milyar doları aşabileceğini ve anlaşmanın “bir ay içinde tamamlanmasının beklendiğini” ekledi.

Queen Muzik Kataloğu Satılıyor - Disney - Universal

Disney Music Group’tan bir sözcüsü ise şirketin kataloğu satma gibi bir planı olmadığını öne sürdü.

Queen Kataloğu Rekor Fiyattan Alıcı Bulabilir

Aralık 2021’de Amerikalı müzisyen Bruce Springsteen, şarkı kataloğunu satışa çıkararak gündem olmuş ve yaklaşık 500 milyon dolara tüm kataloğu satılmıştı.

Bu miktar muhtemelen bir müzik kataloğunun satıldığı en yüksek tutar olarak kabul ediliyor. Ancak eğer Queen’in parçaları için konuşulan satış gerçekleşirse yeni bir rekor kırılmış olacak.

- Reklam -

Queen’in 1 milyar doları aşan katalog değerlemesinde 2018 tarihinde vizyona giren ve 4 dalda Oscar Ödülü’ne layık görülen Bryan Singer imzalı Bohemian Rhapsody filmi de ciddi şekilde etki sahibi oldu. Rami Malek’in başrolünde yer aldığı yapım, ünlü grubun geçmişini ve solisti Freddie Mercury’nin kişisel hayatına odaklanarak grubun yeniden popülerlik kazanmasına katkı sağladı.

Queen Muzik Kataloğu Satışı - Universal

Son dönemlerde Justin Bieber, David Bowie’nin mirasçıları ve Sting de müzik kataloglarını satışa çıkaranlar arasında yer almıştı.

Bu yılın ocak ayında Warner Bros. Discovery de devasa borç yükünü hafifletmek için müzik kataloğunu çıkartmıştı.

Bu olası satın alma hakkında sizin düşünceleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, kültür dünyasından daha fazla içerik için bizleri Google Haberler’den takip edebilirsiniz.

Kaynak: CNN

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Yapay Zekâ ile Sünger Bob Çizgi Filmi Yapıldı

Yapay Zekâ ile Hazırlanan Parodi “Sünger Bob” Çizgi Filmi 1.5 Milyondan Fazla İzleyiciye Ulaştı

How to Train Your Dragon Live-Action Başroller

“How to Train Your Dragon”ın İlk Filmini Live-Action Formata Taşıyacak Yapımda Başroller Belli Oluyor