in ,

Twitter’ın Ardından Reddit de Kullanıcılarına Ödeme Yapmaya Karar Verdi

Reddit platformunda viral içerik paylaşan kullanıcılarına ödeme yapacağı yeni bir programa başlayacaklarını duyurdu.

Reddit Gelir Paylaşımı
- Reklam -
- Reklam -

Reddit gelir paylaşımı konusunda Twitter’ın izinden gitme kararı aldı. Sosyal medya platformu, 18 yaşından büyük kullanıcılarına etkileşim alan gönderileri karşılığında para ödemeye başlayacak.

Elon Musk’ın Twitter’ı (yeni adıyla X) satın almasıyla sosyal medya dinamikleri de hızlı bir dönüşüme tabi oldu. Musk, onaylanmış hesap anlamına gelen mavi tiki ücret karşılığında satmaya başladığında Meta da onun bu hamlesine sessiz kalmayarak benzer bir özelliği Instagram’a getirmekte gecikmedi.

Musk son olarak platformundaki mavi tikli kullanıcıların içerikleriyle belirli bir erişimi aşması karşılığında kişilere ücret ödemeye başlamıştı. Şimdi ise bir başka sosyal medya devi Reddit benzer bir programa başlamaya karar verdi.

- Reklam -

Reddit Kullanıcılarına Ödeme Yapacak

Pazartesi Reddit tarafından yayınlanan bir blog yazısında, şirketin kullanıcıların paylaştıkları gönderilerden para kazanabilecekleri yeni bir sistem geliştirdikleri açıklandı.

Platformda kullanıcılar beğendikleri gönderilerde “upvote”, beğenmedikleri paylaşımlarda ise “downvote” butonlarına basabiliyorlardı. Bu sayede kullanıcılar karma puanlarına sahip oluyordu. Ayrıca karma dışında kişiler paylaşımlarından ötürü birbirlerine “gold” (altın) hediye edebiliyordu. Ancak bugüne dek bu altınlar Reddit kullanıcıları için yalnızca sembolik düzeyde kalıyordu.

Reddit Gelir Paylaşımı - Altın Sistemi

Şimdi ise karma sistemiyle entegre bu altın ödülleri, yeni yürürlüğe girecek Contributor Program aracılığıyla gerçek paraya dönüştürülebilecek.

Altın Sistemi Yenilendi

Yeni altın sisteminde kullanıcılar altın satın alabilmek için mobilde bir upvote düğmesine uzun süre basmaları ya da masaüstünde butonunun üzerine imleçle gelmeleri gerekiyor. Açılan menüde bir altın için 1,99 dolardan başlayıp 25 altın için 49 dolara dek seçenekler çıkıyor.

- Reklam -

Altın sisteminin sıfırdan tasarlandığı belirtilirken uygun katkılar veren kullanıcılar karmalarına ve altınlarına dayalı olarak aylık şekilde ödemeler alacak. Bununla birlikte her 5.000 karma 1 dolara karşılık gelecek.

Reddit Para Ödeyecek

Kullanıcıların hesaplarındaki altınları ve karmaları paraya çevirmeleri için toplamda 10 altını aşmaları ve 12 aylık süre içerisinde 5.000’den fazla karma puanı kazanmaları gerekecek.

Reddit’in Contributor Program’ına dahil olmak isteyen kullanıcıların 18 yaşından büyük olmaları ve ABD’de yaşamaları gerekecek. Ayrıca cinsel veya şiddet içerikli gönderiler de program kapsamına alınmayacak. Müstehcen paylaşımlar da programa dahil edilmeyen başlıklar arasında yer alacak.

Sosyal medya platformlarının içerik üreticileriyle gelirlerini paylaşmaya başlamasını siz nasıl karşılıyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Mashable, The Verge

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Almanya Gökkuşağı Kabı Sikkesi - Kelt

Almanya’da Kelt Efsanelerinde Anılan 2.000 Yıllık Gökkuşağı Kabı Sikkesi Bulundu

Hitit Hattuşa Yeni Hint Avrupa Dili Kalaşma

Hitit Uygarlığının Başkenti Hattuşa’da Yeni Bir Hint-Avrupa Dili Keşfedildi