in ,

Dünyanın En Popüler Oyunlarından Biri PlayStation’a Geliyor

Tüm zamanların en popüler çevrimiçi oyunlarından biri olan Roblox, ilk konsol sürümünden yıllar sonra nihayet PlayStation’a geliyor.

Roblox Sonunda PlayStation'a Geliyor
- Reklam -
- Reklam -

Roblox PlayStation’a gelmeye hazırlanıyor. Milyonlarca PS kullanıcısı, dünyanın en popüler çevrimiçi oyunlarından birini artık konsol üzerinden oynama şansına erişecek.

İlk olarak 2006 yılında PC için piyasaya sürülen Roblox, nihayet PlayStation konsollarında da oynanabilir hâle geliyor. Yeni PS4 ve PS5 sürümleri, oyunun mevcut Xbox One sürümü için dikkat çekici bir güncelleme ile birlikte piyasaya sürülecek ve PlayStation hayranları lansman gününde etkileyici özellikler bekleyebilirler.

Dünyanın en popüler oyunlarından biri olan Roblox her ay milyonlarca oyuncu ve yaratıcı içeriğiyle etkileşime giriyor. Oyun ilk olarak 2006 yılında PC için piyasaya sürüldü fakat popülaritesi 2015 yılında Xbox One sürümüyle patlama yaptı. Bu son derece başarılı lansman birçok kullanıcı tarafından oluşturulan oyunların bir nesil oyuncuya tanıtılmasını sağladı. Son yıllarda Roblox oyunları arasında Anime Fruit Simulator ve Dragon Blox gibi başlıklar favori haline geldi ve oyuncular yakında bu özel oyunları ve daha fazlasını PlayStation platformlarında deneyimleyebilecekler.

- Reklam -

Roblox Corporation, San Francisco’daki geliştirici konferansında oyunun Ekim 2023’te PS4 ve PS5 için piyasaya sürüleceğini doğruladı. Şirket PlayStation sürümlerinin mevcut oyun sürümlerinde bulunan “tam deneyim” ile piyasaya sürüleceğini hayranlarına garanti ediyor. Ayrıca PS sürümünün bununla sınırlı kalmayacağını ve oyunun en popüler platformlarda sunmak istediklerini ima etti. Ancak oyunun yakın gelecekte hangi diğer platformlar için piyasaya sürüleceği açıkça belirtilmedi.

Roblox Sonunda PlayStation'a Geliyor

Roblox PlayStation’a Özel Bazı Yenilikler İçerebilir

Popüler oyun PlayStation sürümünün yanı sıra Xbox One için şimdiye kadar aldığı en büyük güncellemelerden birini alacak. “Yeni bir görünüm” alacağı söylenen oyunda büyük UI değişikliklerinin muhtemelen yine ekim ayında çıkacağı anlamına geliyor. Ayrıca Xbox oyuncuları daha sık güncellemeler, daha iyi içerik önerileri ve genel olarak daha iyi bir kullanıcı deneyimi bekleyebilir. PlayStation sürümü muhtemelen tüm konsol sürümleri arasındaki dengeyi sürdürmek için bu iyileştirmelerin birçoğu ile birlikte gelecektir.

Roblox’un PlayStation için piyasaya sürülmesi oyuncu kitlesince uzun süredir bekleniyordu ve oyun dünya genelinde yaklaşık 150 milyon PS4 ve PS5 sistemi kurulu bulunan PlayStation’ın kullanıcı kitlesinden büyük ölçüde faydalanabilir. Şirket oyunu daha fazla oyuncuya ulaştırmaya odaklandığı için Roblox’un geleceği çok umut verici görünüyor. İleride Nintendo Switch için bir sürüm de gelirse oyunun çok daha fazla oyuncuya ulaşmasına yardımcı olabilir.

- Reklam -

PlayStation sürümleriyle ilgili kesin detaylar henüz açıklanmadı. Ancak Roblox Corporation’ın Ekim 2023 lanması öncesi daha fazla detay paylaşması bekleniyor. En azından PS5’in benzersiz DualSense özelliklerini ve bu aralıkta piyasaya sürülecek olan yeni Access Controller’ı destekleyeceği tahmin ediliyor.

Roblox PlayStation'a Geliyor

Roblox şu anda Mobil, PC ve Xbox One için mevcut. PS4 ve PS5 sürümleri ise Ekim 2023’te geliyor.

Popüler oyunun PS’de de yerini alacak olması konusunda sizler ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, yeni oyun haberleri için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Game Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Ryan Gosling Doctor Who Kadrosuna Katılabilir

Ryan Gosling “Doctor Who”nun Yeni Sezon Kadrosunda Yer Alabilir

Quentin Tarantino Kariyerinin Başlangıcına Geri Dönüyor

Quentin Tarantino Sinemaya Veda Filmi “The Movie Critic” ile Kariyerinin Başladığı Yere Geri Dönüyor