in ,

Quentin Tarantino Sinemaya Veda Filmi “The Movie Critic” ile Kariyerinin Başladığı Yere Geri Dönüyor

Quentin Tarantino “The Movie Critic” ile sinema kariyerine veda etmeye hazırlanıyor. Ünlü yönetmen finali, kariyerine başladığı yerde yapıyor.

Quentin Tarantino Kariyerinin Başlangıcına Geri Dönüyor
- Reklam -
- Reklam -

Sinema dünyasının en önemli yönetmenlerinden biri olarak kabul edilen Quentin Tarantino, son filmi The Movie Critic ile sinemaya veda etmeye hazırlanıyor. Son filmi aynı zamanda kariyerine başladığı çekim yeri olan Kaliforniya’ya geri dönüşünü de işaret ediyor.

Quentin Tarantino 1992’de bağımsız bir yapım olarak çektiği Reservoir Dogs ile yönetmenlik kariyerine adım atmıştı. Ardından gelen Pulp Fiction yönetmenin ismini tüm dünyada duyurdu. Şimdi The Movie Critic adlı onuncu filmiyle emeklilik kararı aldı.

The Movie Critic için ön prodüksiyon çalışmaları hızla devam ederken Tarantino bu filmle ilgili planlarını The Hollywood Reporter aracılığıyla paylaştı. Yönetmen 2023 sonbaharında çekimlere başlamayı planladığını ve bu çekimlerin yine Kaliforniya’da gerçekleşeceğini belirtti. Tarantino kariyerine başladığı bu eyaleti, sinema tarihindeki önemi ve orada çalışan ekiplerin özverisi nedeniyle övgüyle anıyor.

- Reklam -

“Kaliforniya’da çekim yapmayı seviyorum. Film yönetmeye burada başladım ve son sinema filmimi de dünyanın sinema başkentinde çekmem uygun olur. Memleketimde çekim yapmak gibisi yok; ekipler şimdiye kadar çalıştıklarımın en iyisi ve mekânlar muhteşem.”

Quentin Tarantino Kariyerinin Başlangıcına Geri Dönüyor

Quentin Tarantino’nun Sinema Dünyasına Veda Filmi “The Movie Critic” Kaliforniya’da Geçecek

The Movie Critic üzerindeki çalışmalar hız kazandıkça hayranlar ve endüstri içindeki bazı isimler, yönetmenin geleceği hakkında spekülasyonlar yapmaya başladı. Örneğin Christopher Nolan gibi tanınmış yönetmenler Tarantino’nun emekliliğine şüpheyle yaklaşıyor. Ayrıca birçok oyuncu da Tarantino’nun veda filmi olan The Movie Critic’te yer almayı umut ediyor. Marvel Sinematik Evreni’nde Scarlet Witch karakterine hayat veren Elizabeth Olsen bu filmde rol almayı umduğunu açıkça ifade edenlerden biri.

Quentin Tarantino’nun The Movie Critic’ten sonraki kariyeri hâlâ bir sır. Yönetmenin uzun yıllar süren sinema kariyeri boyunca yeteneklerini genişlettiğini göz önünde bulundurarak yeni projelerle hayranlarının karşısına çıkma ihtimali geçerliliğini koruyor. Kendisi Once Upon A Time In Hollywood ile ilk kez bir roman yazarak yazar olarak kendini denemiş ve The Movie Critic çalışmalarının ardından televizyon dizileri geliştirmek istediğini açıkça belirtmişti. Yani sinema kariyeri noktalansa da bir dizinin yaratıcı koltuğunda görebiliriz.

- Reklam -

Quentin Tarantino Kariyerinin Başlangıcına Geri Dönüyor

The Movie Critic’in prodüksiyonunu Kaliforniya’ya getirmesiyle yönetmenin son filmini gerçekten özel bir deneyim haline getirmeye niyetli olduğu açıkça anlaşılıyor. Şu anda çok az ayrıntı açıklanmış olsa da film için 1977 yılında Kaliforniya’da yaşayan gerçek bir kişiden ilham aldığını daha önce söylemişti. Yine de şu an için filmde kimlerin rol alacağı veya ne zaman vizyona gireceği gibi detaylar henüz bilinmiyor.

Sizce de The Movie Critic Quentin Tarantino’nun sinemaya veda filmi mi olacak? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, sinema dünyasından son gelişmeler için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Saygılar Master Que-Tar. :slight_smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Roblox Sonunda PlayStation'a Geliyor

Dünyanın En Popüler Oyunlarından Biri PlayStation’a Geliyor

80. Venedik Film Festivali Ödülleri Kazananlar

80. Venedik Film Festivali’nde Ödüller Sahiplerini Buldu