in ,

Christopher Nolan, Quentin Tarantino’nun Emeklilik Kararını Değerlendirdi: “Hayal Etmesi Zor”

Christopher Nolan, Quentin Tarantino’nun emeklilik kararını anlayışla karşılasa da, hayal etmesinin ne kadar zor olduğunu dile getirdi.

Christopher Nolan, Quentin Tarantino'nun Emeklilik Kararını Değerlendirdi: "Hayal Etmesi Zor"
- Reklam -
- Reklam -

Ünlü yönetmen Christopher Nolan, sinema dünyasının dikkat çeken isimlerinden Quentin Tarantino’nun onuncu filmi olan The Movie Critic’i yönetmesinin ardından emekli olacağı haberini değerlendirdi. Tarantino, sinema kariyerinin sonlandıracağı bu önemli projesiyle ilgili açıklamalarda bulunmuş ve sinema tutkunlarını üzmüştü. Ancak yönetmenlik alanında diğer bir önemli isim olan Nolan, Tarantino’nun emeklilik kararına anlayışla yaklaşıyor.

Nolan, Tarantino’nun emeklilik kararını “hayal etmesi zor” olarak nitelendirdi. Yıllar boyunca birçok başarılı filmiyle sinema dünyasında iz bırakan Nolan, yönetmenliğin adeta bağımlılık yarattığını ve sinema ile hikâye anlatmanın kendisini iten bir güç olduğunu ifade etti. Hem zorlu bir çalışma sürecini beraberinde getiren hem de keyifli bir uğraş olduğunu belirten Nolan, yönetmenlik yapmayı bırakmanın kendisi için de düşünülemeyecek bir karar olduğunu dile getirdi.

Christopher Nolan, Quentin Tarantino'nun Emeklilik Kararını Değerlendirdi: "Hayal Etmesi Zor"

- Reklam -

ReelBlend Podcast’e konuşan yönetmen, şunları söyledi:

“Sinemada hikâye anlatmak bağımlılık yapıyor. Çok zor bir iş ama çok da eğlenceli. Yapmak zorunda hissettiğin bir şey ve bu yüzden gönüllü olarak bırakmayı hayal etmek biraz zor.”

Christopher Nolan: “Quentin Tarantino Sinema Tarihine Değer Veren Bir Sinefil”

Ancak Nolan aynı zamanda Quentin Tarantino’nun bakış açısını da anlayışla karşıladığını belirtiyor. Tarantino, daha önce yaptığı açıklamalarda, bazı yönetmenlerin ilerleyen yıllarda çektikleri filmlerle eskiden yaptıkları muhteşem işler arasında ciddi kalite düşüşleri yaşayabileceğini ve bu durumun filmlerinin mirasını lekeleyebileceğini ifade etmişti. Nolan, Tarantino’nun bu bakış açısını takdir ettiğini ve onun sinema tarihine değer veren bir sinefil olduğunu dile getiriyor.

Tarantino’nun The Movie Critic filmi hakkında henüz çok az bilgi bulunuyor. Ancak yönetmen, baş karakterin Martin Scorsese’nin unutulmaz filmi Taxi Driver’daki Travis Bickle’a benzeyeceğini açıklamıştı. Bu bağlamda filmde, film endüstrisiyle bağlantısı olan ve iç dünyasında zorluklar yaşayan bir karakterin öne çıkacağı tahmin ediliyor.

- Reklam -

Quentin Tarantino Emeklilik Kararı

Tarantino’nun son filmi, muhtemelen önceki yapımlarında da gözlemlenen karakteristik özellikler ve temaları taşıyacak gibi görünüyor. Örneğin 2019 yapımı Once Upon a Time in Hollywood, 60’ların sinemasına adanmış hayali bir hikâye sunmuştu. The Movie Critic’te de film endüstrisinin önemli bir unsuru olması, Tarantino’nun yönetmenlik kariyerine ilham veren birçok filme vurgu yapması anlamına gelebilir.

Christopher Nolan’ın Quentin Tarantino’nun emeklilik hakkındaki yorumlarını sizler nasıl değerlendiriyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Yeni Pamuk Prenses ve Yedi Cuceler Uyarlamasi Disney

Disney’in Sosyal Medyayı İkiye Bölen Yeni “Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler” Uyarlamasından İlk Görüntüler

Zaman Çarkı 2. Sezon Fragmanı Yayınlandı

“Zaman Çarkı”nın 2. Sezonundan İlk Fragman: Prime Video Dizisi Yeni Bölümleriyle Geri Dönüyor