in ,

Disney’in Sosyal Medyayı İkiye Bölen Yeni “Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler” Uyarlamasından İlk Görüntüler

Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler filmi için ilk set fotoğrafları paylaşıldı. Disney’in yeni live-action uyarlaması, oyuncu seçimleriyle gündem oldu.

Yeni Pamuk Prenses ve Yedi Cuceler Uyarlamasi Disney
- Reklam -
- Reklam -

Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler filmi için kamera arkasından ilk görüntüler yayınlandı. Çekimleri İngiltere’de başlayan yapımdan yayınlanan ilk görüntüler sosyal medyanın gündemine oturdu.

Disney’in aynı isimli animasyon filminden uyarlanan Snow White filmi, stüdyonun uzun süredir devam ettirdiği live-action uyarlamalara eklenen en yeni yapım olmaya hazırlanıyor. Daha öncesinde Cindirella, Güzel ve Çirkin, Aladdin, Aslan Kral ve Mulan gibi yapımlar da gerçek oyuncularla beyaz perdeye taşınmıştı. Yakın zaman sonra izleyicileri ile buluşacak Barbie filminin yönetmenliğini yapan Greta Gerwig’in senarist koltuğunda oturduğu Pamuk Prenses uyarlamasının yönetmenliğini ise The Amazing Spider-Man’e imza atan Marc Webb yapıyor.

Kötü Kraliçe’yi Gal Gadot’un canlandıracağı yapımda Pamuk Prenses rolünde ise Rachel Zegler bulunuyor. Geçen aylarda Game of Thrones’un ünlü oyuncusu Peter Dinklage filmin oyuncu seçimlerini eleştirerek yapımı “bir mağarada birlikte yaşayan yedi cüce hakkında gerici bir hikâye” olarak tanımlamıştı.

- Reklam -

Disney Yeni Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler Uyarlama

Buna ek olarak filmde “cüce” kelimesi kaldırılmış ve bunun yerine “sihirli varlıklar” kullanılacağı açıklanmıştı.

Disney Yeni “Pamuk Prenses” Filmi ile Stereotipleri Pekiştirmemeyi Hedefliyor

Filme dair bugüne dek ortaya konan eleştiriler, setten paylaşılan yedi cüce görüntüsü ile yeniden alevlendi. Farklı ten rengi ve boylarda cücelerin olduğu bir fotoğrafların sosyal medyaya sunulmasının ardından Twitter’da eleştiriler yükseldi. Bir kullanıcı cücelere saygı gösterilmediğini söyledi:

“Görünüşe göre ‘Woke’ kitle cücelere pek saygı göstermiyor. Bir de… kadın bir cüce var.”

Diğer bir kullanıcı ise cüceler arasındaki farklılığa dikkat çekerek şu paylaşımda bulundu:

“Pamuk Prenses ve Çeşitli Yedi Cüceler”

Cücelere yönelik bu değişiklik sosyal medyada “inanılmaz” olarak nitelendirilirken gazeteci Piers Morgan asıl zehirli elmayı cücelerin yediğini söylüyor.

“Cüceler nerede? Gittiler, iptal edildiler, sürgün edildiler… Bu sefer Kötü Kraliçe’nin zehirli elmasıyla değil, kendilerini dışlayan; farklılık ve değişik etnik grupların dahil edilmesi adı altında zehirlenmiş fikirlerle.

“Disney geçen aylarda stereotipleri güçlendirmemek adına böyle bir karar verdiğini söylemişti. Fakat Pamuk Prenses’te bu kadar sorunlu görünen stereotipler nelerdir ki? Yedi cüceler yeni icatlar yapıyorlardı, arkadaş canlısıydılar ve evet, cücelerdi. Burada yanlış olan ne vardı, stereotipleri güçlendiren ve bu kitleye zarar veren şey neydi?”

- Reklam -

Yeni Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler Uyarlaması

Başrol Rachel Zegler Stüdyonun Kararını Destekliyor

Peter Dinklage’ın ortaya attığı ilk eleştirilerden sonra Disney cevap vermekte gecikmemiş ve farklılıkları perdeye taşımaya çalıştıklarını söylemişti. Stüdyo, cüceler topluluğunun bu konudaki fikirlerinin alındığını ve “kültür danışmanlarının” çalışmalarına devam ettiğini söylemişti.

Buna ek olarak filmin başrol oyuncusu Rachel Zegler da alınan kararın arkasında olduğunu belirtmişti. West Side Story’nin yıldızı yaptığı açıklamada filmin yeni bir bakış açısı getirdiğini ifade etmişti:

“İnsanlar bu filmin politik doğrucu bir Pamuk Prenses olmasından dolayı çok dalga geçti ama bir şey söyleyeyim: Buna ihtiyacı vardı. Bu 85 yıllık bir çizgi film ve bizim versiyonumuz, ‘Prensim gelip beni kurtaracak,’ fikrinin ötesine geçmiş genç bir kadına dair yeni bir bakış açısı sunuyor.”

pamuk prenses rolü rachel zegler disney

Yeni Pamuk Prenses uyarlamasının çıkış tarihi henüz netlik kazanmasa da yapımın 2024 yılında beyaz perdede yer alabileceği tahmin ediliyor.

Masallarda cinsiyet rolleri üzerine kaleme aldığımız Pamuk Prenses hakkındaki makaleye buradan göz atabilirsiniz.

Siz Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler filminden gelen ilk kamera arkası görüntüler hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir ve sinema dünyasından yeni gelişmeler için bizi Google Haberler’den takip edebilirsiniz.

Kaynak: New York Post

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

9 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for yates232 yates232 dedi ki:

    Pamuk Prenses ve BM elçileri :grinning::grinning:

  2. Avatar for Lorien_archers Lorien_archers dedi ki:

    En arkadaki Pamuk Prenses olsa gerek.

  3. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Ya o ya da onun önündeki siyahi eleman :slight_smile:

  4. Avatar for murgul murgul dedi ki:

    Kadın cüce iyi olmuş fakat trans cüce olmamasını kınadım. Umarım Pamuk Prenses transtır yoksa “cancel” larım.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

4 cevap daha var.

Dracula Çizgi Roman

Cadılar Bayramı’na Özel “Dracula” Çizgi Romanı Geliyor

Christopher Nolan, Quentin Tarantino'nun Emeklilik Kararını Değerlendirdi: "Hayal Etmesi Zor"

Christopher Nolan, Quentin Tarantino’nun Emeklilik Kararını Değerlendirdi: “Hayal Etmesi Zor”