in ,

Cadılar Bayramı’na Özel “Dracula” Çizgi Romanı Geliyor

Dracula çizgi romanı geliyor. Ödüllü yazar James Tynion IV’un yazarlık koltuğunda yer aldığı mini seri Sybound Entertainment etiketini taşıyacak.

Dracula Çizgi Roman
- Reklam -
- Reklam -

Dracula çizgi romanı tanıtıldı. Gelecek Cadılar Bayramı için hazırlanan mini seri toplamda 4 sayıdan oluşacak ve ünlü vampirin karanlık yaşantısına farklı bir bakış açısı getirmeyi deneyecek.

Popüler kültürün en dikkat çeken karakterleri arasında yer alan vampir Dracula edebiyat, sinema, TV ve video oyunlar ile sayısız defa hayranları ile buluşmuştu. Bram Stoker’ın Kont Drakula’sı en son Renfield filminde Nicholas Cage tarafından canlandırılmıştı. İkonik karakter yaklaşan The Last Voyage of Demeter filmi ise şimdiye kadarki en korkunç uyarlama olmaya aday olmuş durumda.

Beyaz perde, televizyon ve oyunlarla birlikte Kont Drakula’nın yeni hamlesi çizgi roman dünyasında olacak.

- Reklam -

Universal Monsters: Dracula ismi ile okurlarının karşısına çıkmaya hazırlanan seri çizgi roman sektörünün en önemli isimlerini kadrosunda barındırıyor. Seri, Something is Killing the Children ve The Nice House on the Lake gibi eserlerle tanınan ödüllü yazar James Tynion IV ile Swan Songs ve The Department of Truth serilerinin çizeri Martin Simmonds imzalarını taşıyacak. Mini serinin yayımcılığını ise The Walking Dead ve Invincible gibi popüler eserlere ev sahipliği yapan Skybound Entertainment üstleniyor.

Universal Monsters: Dracula Çizgi Romanı Kült Hikâyeye Yeni Bir Bakış Açısı Getirecek

Skybound Şef Editörü Alex Antone, ikilinin efsanevi hikâyeye farklı bir bakış açısı getireceğinden emin:

“The Department of Truth’u ortaya çıkaran ikilinin bu efsanevi hikâyeye yeni bir boyut kattığını izlemek çok büyük bir keyif. Korku türünün gediklisi ya da yeni başlayanı olmanız fark etmez bu hikâye muhteşem. Universal Monsters her zamanki gibi zamansız.”

Dracula Çizgi Romanı

4 sayılık mini serinin ilk sayısı Dr. John Seward’ın çılgın gibi görünen bir hastayı akıl hastanesine kabul etmesiyle okurları ürkütücü bir dünyaya sürüklüyor. Hastası komşu evde şeytani bir varlığın yaşadığına dair korkunç hikayeler anlatırken, Doktor açıklanamaz olanı bilimsel temellerle açıklamaya çalışacak. Ancak evlatlık kızı Lucy, Kont Drakula’nın kötü etkisine gizemli bir şekilde boyun eğmek durumunda kalacak.

“Favori Korku Karakteri”

Serinin yazarı James Tynion IV, Dracula’nın hikâyesinin kendisi için önemli bir yer taşıdığını söylüyor ve şunları ekliyor:

“Hayatım boyunca büyük pop kültür ikonları hakkında yazma şansını birkaç kez elde ettim. Ancak Drakula hakkında benzersiz bir şey var ki bu fırsatı kaçırmak mümkün değildi. Martin (Simmonds) ile önümüzdeki zorluk, Universal Pictures’ın klasik eserinin o kanlı kalbini alıp karakteri yeniden hayata döndürmek için cesur bir yeni yol bulmaktı. Bu, hayatımın en heyecan verici yaratıcı zorluklarından biri oldu ve sizler için hazırladığımız korkuları görmeniz için inanılmaz heyecanlıyım.”

- Reklam -

Dracula Yeni Çizgi Roman

Çizer Martin Simmonds ise popüler kültürün ikonik karakterini farklı bir bakışla okurların karşısına çıkartmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade ediyor:

“Drakula her zaman favori korku karakterlerimden biri olmuştur. Bu yüzden Department of Truth serisinde birlikte çalıştığım James Tynion IV ile bu karakterin heyecan verici ve yeni bir yorumunu çizmek benim için kaçırılmayacak bir fırsattı. Okuyucuların Universal’ın klasik canavarının bizim versiyonumuzu deneyimlemesini sabırsızlıkla bekliyorum. Umarım hikâyeye verdiğimiz yönü beğenirsiniz.”

Dracula’ya ek olarak Skybound Entertainment bünyesinde çıkan Universal Monsters serisi R.M. Renfield, Mina Seward, Doktor John Seward, Van Helsing ve diğer bazı zamanın ötesindeki popüler karakterleri içeren sayılara da sahip olmasıyla biliniyor.

Universal Monsters: Dracula’nın ilk sayısı ile 25 Ekim 2023 tarihinde raflardaki yerini alacak. Eser aynı zamanda Amazon Kindle, Apple Books, comXology ve Google Play gibi dijital platformlardan da okuyucuları ile buluşacak.

Siz yeni Dracula çizgi romanı hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir ve daha fazlası için bizi Google Haberler’den takip edebilirsiniz.

Kaynak: Skybound Entertainment, Bloody Disgusting

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Avustralya Sahil Gizemli Metal Nesne

Avustralya’da Sahile Gizemli Bir Metal Nesne Vurdu

Yeni Pamuk Prenses ve Yedi Cuceler Uyarlamasi Disney

Disney’in Sosyal Medyayı İkiye Bölen Yeni “Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler” Uyarlamasından İlk Görüntüler