in ,

Avustralya’da Sahile Gizemli Bir Metal Nesne Vurdu

Batı Avustralya’da bir sahilde kıyıya silindir şeklinde gizemli bir metal nesne vurdu. Uzmanlar, nesnenin bir uydu yakıt tankı olabileceğini düşünüyor.

Avustralya Sahil Gizemli Metal Nesne
- Reklam -
- Reklam -

Batı Avustralya’da kıyıya tanımlanamayan bir cisim vurdu. Uzmanlar bir Hint uydusunun yakıt tankı olabileceği görüşünü öne sürerken yerel halk ise komplo teorileri üretmeye başladı bile.

Sahilde bulunan gizemli metal silindir karşısında polis ve bölge sakinlerini şaşkına dönmüş durumda. Objeyle ilk olarak 16 Temmuz günü öğle saatlerinde karşılaşan bölge halkı durumu polise bildirmiş ve polis tarafından olası tehlikelere karşı bu nesneden uzak durulması uyarısında bulunulmuştu. Emniyet güçleri, objenin ne olduğu ve nereden geldiği belirlenene kadar tehlikeliymiş muamelesi göreceğini belirtmiş ve bölgedeki insanların güvenli bir mesafe koyarak hareket etmeleri gerektiği yönünde uyarılarda bulunmuştu.

Uzmanlar objenin bir yolcu uçağına ait olmadığına inanıyor. Ancak bunun dışında şu ana dek herhangi bir sonuca ulaşmış değiller. Yerel halk arasında şimdiden bu parçanın kayıp Malezya uçağı MH370’e ait olduğu ya da bir UFO parçası olabileceği söylentileri yayılmış durumda.

- Reklam -

Avustralya Sahil Gizemli Metal Cisim

Bir kaynak ise polis güçlerinin objenin insanlara karşı bir tehdit unsuru olmadığı sonucuna vardığını belirtiyor.

Avustralya Uzay Ajansı’ndan Açıklama

Avustralya Uzay Ajansı da Twitter’da objenin “yabancı bir fırlatma aracına ait olabileceğini” belirterek nesnenin ne olduğunun belirlenmesi sürecine dahil oldu.

Green Head sakinlerinden Garth Griffiths, suyun kenarında yüzmekte olan aracı o civardan bir hanımefendiyle partnerinin keşfettiğini ve 4×4 araçlarıyla çekerek sudan çıkardıklarını aktardı.

Kimi uzmanlar, objenin Hindistan’ın aya uydu fırlatma programının bir parçası olabileceğini ve muhtemelen Polar Uydu Fırlatma Aracı (PSLV) roketinin yakıt deposu olduğunu iddia ediyor. PSLV misyonunun son başarılı atışı Nisan 2023’te gerçekleşmişti.

Avustralya Sahil Metal Nesne

- Reklam -

Avustralya Ulusal Üniversitesi’nden astrofizikçi Brad Tucker, konu hakkında şu yorumda bulunuyor:

“Bir roketin fırlatılması çeşitli aşamalardan oluşur ve genellikle bazı parçalar daha (fırlatılan cihaz) yörüngeye girmeden ayrılır. Bu durumda, obje eğer bir tür uzay çöpü ise bunun ilk ayrılan parçalardan olması gerekir çünkü üzerinde dünya atmosferine yeniden giren nesnelerde görülecek aşınma izleri bulunmamakta.”

Bu keşif, haziran ayında bölgeye yaklaşık 200 km uzaklıktaki Perth’de bulunan North Beach kıyılarında başka bir gizemli nesneyle karşılaşılmasından sadece üç hafta sonra gerçekleşmişti.

Geçen ay Avustralya Savunma Kuvvetleri personeli tarafından infilak ettirilen füze şekilli bu cismin deniz taşıtları tarafından acil bir durumda imdat sinyali göndermek için kullanılan bir tür işaret fişeği olduğu ortaya çıkmıştı.

Siz bu gizemli nesnenin ne olabileceğini düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google Haberler’den takip edebilirsiniz.

Kaynak: All thats Interesting

M. Yusuf Kaba

2002 yılında İstanbul'da doğdum. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde öğrenim hayatıma devam ediyorum. İlgi alanlarım arasında kitaplar, animasyon yapımları ve oyunlar yer alıyor. Aynı zamanda amatör olarak fotoğrafçılıkla uğraşıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Assassin's Creed Mirage Özel Dokunsal Kıyafet

“Assassin’s Creed Mirage”a Özel ‘Dokunsal’ Kıyafet Geliştirildi: Fiziksel Etkileşimler Hissedilebilecek

Dracula Çizgi Roman

Cadılar Bayramı’na Özel “Dracula” Çizgi Romanı Geliyor