in ,

Samuel L. Jackson “A Time to Kill” Filminden Kesilen Bir Sahnenin Kendisine Bir Oscar’a Mal Olduğunu Açıkladı

Samuel L. Jackson, 1996 tarihli “A Time to Kill” filminde bir sahnenin kesilmesiyle En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Oscar’ını nasıl kaybettiğini anlattı.

Samuel L. Jackson - Oscar - A Time to Kill
- Reklam -
- Reklam -

Samuel L. Jackson, Joel Schumacher’ın aksiyon suç filmi A Time to Kill’de kesilen bir sahnenin kendisine bir Oscar heykelciğine mal olduğunu açıkladı.

Türkiye’de Öldürme Zamanı olarak gösterilen 1996 tarihli A Time to Kill filmi, oyuncu kadrosunda Samuel L. Jackson ile birlikte Sandra Bullock, Matthew McConaughey, Kevin Spacey ve Oliver Platt gibi isimlere ev sahipliği yapıyordu.

John Grisham (Runaway Jury) ve Akiva Goldsman (A Beautiful Mind) ikilisi tarafından kaleme alınan film, Jackson’a Altın Küre adaylığı getirse de bir Oscar Akademi Ödülleri için yeterli olmamıştı.

- Reklam -

John Grisham’ın 1989’da yayımlanan A Time to Kill romanından uyarlanan filmde Jackson; 10 yaşındaki küçük kızını kaçırıp ona tecavüz eden iki kişiyi öldürdükten sonra yargılanan bir adama hayat veriyor.

Oscar - Samuel L. Jackson

Samuel L. Jackson: “Filmden Çıkardıkları Sahne Oscar Almanı Engelledi”

Vulture’a konuşan Samuel L. Jackson, filmin kurgu aşamasında ne şekilde değiştirildiğinden bahsetti.

“A Time to Kill’de o adamları öldürdüğümde -onları öldürüyorum çünkü kızımın o adamların artık gezegende olmadığını ve ona bir daha asla zarar vermeyeceklerini, onu korumak için her şeyi yapacağımı bilmesi gerekiyor. Karakteri baştan sona dek şekilde canlandırdım.”

“Ve çekimini yaptığımız belirli şeyler vardı. İzleyenlerin bunu anladığından emin olmak için yaptığım şeyler vardı. Ama kurgu aşamasında bunlar çıkarıldı. Sanki o herifleri öldürmüşüm ve sonra da bundan kurtulacağımdan emin olmak için her hareketi planlamışım gibi görünüyordu. Bunu gördüğümde orada oturmuş, ’Bu ne s**** iş böyle’ diyordum.”

Jackson, filmin yaratıcı ekibinin çıkardığı bazı sahnelerin “kendisini Oscar almaktan alıkoyduğunu” öne sürdü.

- Reklam -

Samuel L. Jackson - A Time to Kill - Oscar

Pulp Fiction’ın yıldızı, filmde yer almayan bir sahnedeki performansı nedeniyle film ekibinin ve oyuncuların gözyaşlarına boğulduğunu hatırlattı.

“Ama aynı zamanda çıkardıkları o sahneler Oscar almamı engelledi. ‘Gerçekten mi, o*** çocukları? Az önce o b*ku benden aldınız mı? O filmde çalıştığım ilk gün, bir oyuncuyla bir odada konuşma yaptım ve bitirdiğimde kahrolası tüm set gözyaşları içindeydi. ‘Tamam, doğru noktadayım,’ dedim.

“Ama bu b*k filmde yok! Neden olmadığını biliyorum. Çünkü bu benim filmim değildi. Beni bir yıldız yapmaya çalışmıyorlardı. Böyle bir şeyin olduğunu ilk defa gördüm. Başka filmlerde de yaptığım şeyler var. ‘Hey, dur bir dakika. O sahneyi neden filmden çıkardınız?’ Çünkü o sahne, filmden daha büyüktü.”

Son yıllarda Marvel Sinematik Evreni’ndeki Nick Fury rolüyle öne çıksa da 74 yaşındaki Jackson Pulp Fiction’dan The Hateful Eight’e geniş bir filmografiye sahip.

Siz Samuel L. Jackson’ın açıklamaları hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, sinema dünyasından daha fazla haber için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: The Independent

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for malifalitiko malifalitiko dedi ki:

    ya aga kurban olayım şunları direkt çeviriden çevirip kopyalamayın ya gözünüzü seveyim. tamam aga bilmiyor olabilirsin ingilizce (ki eğer böyle bir kültür sanat haber sitesine içerik üreteceksen mevcut haberi çevirebilecek kadar da bilmen gerekiyor, sene kaç olmuş be kardeşim!) ama bari çeviriden sonra bi oku çevirdiğin şeyi; “ulan! biz türkçede günlük hayatta böyle konuşmuyoruz ki!” diyeceksin zaten. aylardır takipteyim genel olarak içerikleri beğeniyorum fakat bazen bu haber gibi amatör çevirilere denk gelince sinirleniyorum, küçükken cine5’te kanal d’de sinema kuşağında izlediğimiz filmlerin dublajlarını hatırlatıyor bana: “lanet olsun sana dostum, annene de lanet olsun! çünkü o da lanet olasıcanın tekiydi!”

  2. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Bir sahne ile Oscar’ı kaybetmesi imkansız geldi bana. Sanki Samuel abimiz biraz abartmış gibi.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Cengiz Han ve Moğol Savaş Makinesi - Chris Peers

Chris Peers’ın “Cengiz Han ve Moğol Savaş Makinesi” Kitabı Türkçe Raflarında

Safa Önal Hayatını Kaybetti

Senaryolarıyla Guinness Rekorlar Kitabı’na Giren Usta Senarist Safa Önal Yaşamını Yitirdi