in , ,

Chris Peers’ın “Cengiz Han ve Moğol Savaş Makinesi” Kitabı Türkçe Raflarında

Chris Peers imzalı “Cengiz Han ve Moğol Savaş Makinesi” eseri Türkçe raflarındaki yerini alıyor. Eser, Ketebe Yayınları etiketiyle yayımlanıyor.

Cengiz Han ve Moğol Savaş Makinesi - Chris Peers
- Reklam -
- Reklam -

Chris Peers’ın Cengiz Han ve Moğol Savaş Makinesi başlıklı çalışması okurla buluşuyor. Ketebe Yayınları, Tarih dizisi kapsamında merceğini Orta Asya’ya çeviriyor.

Antik ordular ve savaş tarihi konusunda önde gelen uzmanlar arasında bulunan Chris Peers bugüne dek Afrika savaşları, Antik Çin Orduları, Çin İmparatorluk Orduları, 12. Yüzyıl Britanyası’nda İç Savaş gibi alanlarda önemli çalışmalar kaleme aldı.

Orijinal adı Genghis Khan and the Mongol War Machine olan Cengiz Han ve Moğol Savaş Makinesi kitabı ise kendi dilinde ilk defa 2015’te yayımlandı. Chris Peers bu eserinde Orta Asya steplerinden Karadeniz kıyılarına uzanan geniş bir coğrafyada Cengiz Han’ın perspektifinden Moğolların askerî ve kültürel geçmişi ile bozkır toplumları ve ordularının doğasını bir arada değerlendirmeyi hedefliyor.

- Reklam -

Cengiz Han ve Moğol Savaş Makinesi – Chris Peers | Arka Kapak Tanıtımı

Cengiz Han ve Moğol Savaş Makinesi - Chris Peers

Bir general, devlet adamı ve imparatorluk kurucusu olarak Cengiz Han, dünya tarihinin en efsanevi ve tartışmalı figürlerinden biri. Olağanüstü askerî başarılarının yanında, kullanmakta tereddüt etmediği acımasız yöntemleri de ona “uğursuz bir ün” bahşetmişti. Peki Cengiz Han bir imparatorluk mimarı mıydı gerçekten, yoksa şansı da yaver gitmiş başarılı bir eşkıya mı? Dünya tarihinin seyrini tek başına değiştiren bir dâhi miydi, yoksa sıradan bir insan iradesinden daha güçlü kuvvetlere sırtını vermiş bir orduyla zafere at mı sürmüştü? Moğollar, bilinen dünyanın büyük bir bölümünü nasıl ele geçirmişlerdi? Cengiz ve ordusu gerçekten milyonları öldürmüş ve şöhret buldukları şekilde aldıkları toprakları çöle mi çevirmişlerdi? Tüm bu olan bitenin arkasında nasıl bir motivasyon, disiplin ve strateji yatıyordu?

Chris Peers’in özlü ve yetkin çalışması bu sorulara yanıt ararken, Cengiz gibi bir komutanın ancak içinde doğduğu Moğol toplumu ve gelenekleriyle birlikte düşünüldüğünde doğru şekilde anlaşılabileceğini ortaya koyuyor. Buradan hareketle Peers, Moğolların askerî ve kültürel geçmişi ile bozkır toplumları ve ordularının doğasını bir arada değerlendiriyor ve Moğol askerlerinin becerilerini, savaş taktiklerini, ahlâk anlayışlarını, nispeten daha yerleşik toplumların askerleriyle savaşırken sahip oldukları avantaj ve dezavantajları ayrıntılı olarak inceliyor. Cengiz Han ve Moğol Savaş Makinesi, okurunu Orta Asya steplerinden Karadeniz kıyılarına uzanan çok geniş bir coğrafyada sürükleyici bir yolculuğa davet ediyor.

- Reklam -

Toplamda 256 sayfadan oluşan eserin tercümesini Harun Tuncer üstleniyor. Kapak tasarımı Harun Tan tarafından hazırlanan eser, Temmuz 2023 tarihi itibarıyla raflardaki yerini almaya başladı.

Cengiz Han ve Moğol Savaş Makinesi kitabı hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.


Bizleri sosyal medya ve Google News üzerinden takip edebilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Yok Eden Ateş: John Scalzi Kitabı Türkçede

John Scalzi’nin Bağlılık Serisi “Yok Eden Ateş” ile Devam Ediyor

Samuel L. Jackson - Oscar - A Time to Kill

Samuel L. Jackson “A Time to Kill” Filminden Kesilen Bir Sahnenin Kendisine Bir Oscar’a Mal Olduğunu Açıkladı