in ,

John Scalzi’nin Bağlılık Serisi “Yok Eden Ateş” ile Devam Ediyor

Yok Eden Ateş Türkçe raflarındaki yerini aldı. John Scalzi imzalı bilimkurgu türündeki Bağlılık Serisi, 2. kitabı ile yolculuğuna devam ediyor.

Yok Eden Ateş: John Scalzi Kitabı Türkçede
- Reklam -
- Reklam -

Bağlılık Serisi’nin 2. kitabı olan Yok Eden Ateş Türkçe raflarındaki yerini alıyor. John Scalzi’nin bilimkurgu kitabı, önceki kitaplarında olduğu gibi İthaki Yayınları etiketiyle yayımlanıyor.

Amerikalı bilimkurgu yazarı ve eski Bilimurgu ve Fantazi Yazarları Derneği (Science Fiction and Fantasy Writers of America) başkanı olan John Scalzi 10 Mayıs 1969’da doğdu. En ünlü kitap serisi Yaşlı Adamın Savaşı, üç romanıyla Hugo Ödülü’ne aday gösterildi. Whatever adlı blogunda çeşitli konularda yazılar kaleme alan yazar, 2008 Hugo Ödülü’nü En İyi Hayran Yazarı dalında kazandı.  Ayrıca Kırmızı Üniformalılar adlı romanıyla 2013 Hugo Ödülü’nü En İyi Roman dalında kucaklamayı başardı.

Aynı zamanda kurgu dışı kitaplar da yazan Scalzi, The Rough Guide to Money Online, The Rough Guide to Sci-Fi Movies ve You’re Not Fooling Anyone When You Take Your Laptop to a Coffee Shop: Scalzi on Writing gibi eserleriyle de tanınıyor. Ayrıca feminist ve LGBTQ+ hakları savunucusu olan Scalzi, çevrimiçi platformda çeşitli hayır işleri için bağış kampanyaları düzenliyor.

- Reklam -

Bağlılık Serisi’nin ilk kitabı olan İmparatorluğun Çöküşü, 2018 yılında dilimize kazandırılmıştı. Şimdi 5 yıllık bir aranın ardından yeni kitabı da ülkemiz okuruyla buluşuyor.

Orijinal adı The Consuming Fire olan ve ilk defa Ekim 2018’de yayımlanan eserin tanıtım yazısına aşağıdan göz atabilirsiniz.

Yok Eden Ateş: Bağlılık Serisi 2. Kitap – John Scalzi | Arka Kapak Tanıtım Yazısı

Yok Eden Ateş: Bağlılık Serisi 2. Kitap - John Scalzi

Bağlılık serisi, ikinci kitabı Yok Eden Ateş’le devam ediyor.

Akım keşfedilene kadar ışık hızından daha hızlı yolculuk etmek, fizik kurallarına göre mümkün değildi. Akım’dan sonra ise insanlık onu kullanarak birbirlerine milyonlarca ışık yılı uzaklıktaki farklı yıldız sistemlerine yerleşmeye başladı ve artık bin yıllık olan imparatorlukları Bağlılık’ı kurdu. İmparatorluğun ayakta kalabilmesi için de bağlantıyı sağlayan Akım nehirleri şarttı; bu sayede hem birbirlerine ihtiyaç duyuyor, hem sistemlerarası savaş engelleniyor hem de imparatorun tek güç sahibi olarak kalması sağlanıyordu.

- Reklam -

Ancak Akım nehirleri yok olmak üzereydi ve imparatorluk çöküşün eşiğindeydi. Varlıklarını sürdürebilmek için yıldızlararası seyahate ihtiyaç duyan gezegenlerdeki insan yaşamı artık tehlike altındaydı. Dahası yıkımın vereceği zararı azaltmak için elinden geleni yapan İmparator Grayland bir yandan da imparatorluğun güce susamış soylularıyla mücadele etmek zorundaydı. Öyle ki yaklaşan savaş sadece uzay gemilerinde ya da savaş meydanlarında değil, aynı zamanda saray koridorlarında da patlak verecekti. İnsanlık, kendi yaktığı ateşin tadına bakacaktı.

Yok Eden Ateş Hakkında Ne Dediler?

“John Scalzi çağımızın en çok eğlendiren bilimkurgu yazarı.” Joe Hill

“Serinin ikinci kitabı, okurların ilgisini daha da çekecek.” Publishers Weekly

Çevirisini ilk kitapta olduğu gibi Sevda Deniz Karali’nin üstlendiği eser, toplamda 344 sayfadan oluşuyor. Bağlılık Serisi’nin ikinci kitabını Temmuz 2023 itibarıyla raflardan veya dijital kitap satış mağazalarından temin edebilirsiniz.

Son olarak yazarla yıllar önce gerçekleştirdiğimiz bir söyleşiye ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Serinin ilk kitabını okumuş muydunuz? Yok Eden Ateş’in konusunu nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, edebiyat dünyasından yeni kitap haberleri için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Yıllar sonra tekrar bir Scalzi kitabı görmek iyi hissettirdi. Umarız İthaki hem bu serinin hem de Yaşlı Adamın Savaşı serisin kalan kitaplarını, eli değmişken hızlı bir şekilde basar.

  2. Avatar for Epichan Epichan dedi ki:

    Yazar tarafından sonlanmış bir seri mi? İthaki’ye bu konuda güvenim o kadar az ki, serileri tamamlamadan almak istemiyorum. Yaşlı Adamın Savaşını da okumak için toplamaya başlamıştım. Sonra öğrendim ki ithaki devamını getirmemiş. Yıllardır da bir gelişme yok.

  3. Avatar for Pyrewrath Pyrewrath dedi ki:

    Seri üç kitaplık ve bitmiş bir seri. İthaki ne zaman basarsa artık. :slight_smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Testere 10 Fragmanı: Jigsaw Geri Dönüyor

Testere Serisinin Yeni Filmi “Saw X”ten İlk Fragman: Jigsaw En Kişisel Oyunu İçin Geri Dönüyor

Cengiz Han ve Moğol Savaş Makinesi - Chris Peers

Chris Peers’ın “Cengiz Han ve Moğol Savaş Makinesi” Kitabı Türkçe Raflarında