in

John Scalzi’nin Sendrom Serisi İlk Kitabıyla Nihayet Bizlerle!

Hugo ödüllü yazar John Scalzi’nin uzun süredir merakla beklenen Sendrom Serisi (Lock In), ilk kitabıyla Türk bilimkurgu okurlarıyla buluşmaya hazırlanıyor.

sendrom scalzi ust
- Reklam -
- Reklam -

Yaşlı Adamın Savaşı ile ünlenen, Amerikan Bilimkurgu ve Fantazi Yazarları Topluluğu’nun Hugo ödüllü eski başkanı John Scalzi’nin uzun süredir beklediğimiz Sendrom (Lock In) serisi ilk kitabıyla Türk okurların beğenisine sunulmaya hazırlanıyor. Yaşlı Adamın Savaşı serisinden farklı bir evrende geçen bu seride yazar bize yeni bir geleceğin ve o gelecekteki tehlikelerin kapısını aralıyor.

Tanıtım bülteni şöyle:
sendrom scalziHugo Ödüllü yazar John Scalzi’nin yakın gelecekte geçen bilimkurgu – gizem türündeki Sendrom Serisi’nin ilk kitabı Sendrom’la heyecan başlıyor.

Bilinmeyen bir virüs tüm dünyada yayılmaya başlamıştır. Virüsü kapanların çoğu bu durumdan etkilenmezken, şanssız beş milyon insanda “Sendrom” ortaya çıkar. Hastalar tamamen bilinçli ve kendinde olsalar da hiçbir şekilde hareket edemezler. Her çeşit insanı etkileyen bu hastalık tüm dünyayı değiştirir.

- Reklam -

Yirmi beş yıl sonra, “Haden sendromu” adı verilen hastalığın şekillendirdiği dünyada çaylak FBI ajanı Chris Shane, deneyimli bir ajan olan Leslie Vann ile ortak olur. İkili, Watergate Hotel’de işlenen ve Haden sendromuyla bağlantılı gibi duran bir cinayete atanırlar ve tek şüpheli de bir “entegreci” yani bedenini sendromlu birine bir süreliğine ödünç veren biridir. Bu yüzden asıl şüphelinin kim olduğunu bulmak oldukça zorlaşır.

Shane ve Vann cinayetin gizemlerini ortaya sermeye başladıkça suçun çok daha büyük bir şeyle alakası olduğu açığa çıkar. Bir cinayet vakası olarak başlayan soruşturma, ikiliyi büyük şirketlerin salonlarından sendromluların Agora denen sanal ortamlarına ve sürprizlerle dolu yeni bir toplumun derinliklerine götürür. Orada karşılaşacaklarıysa akla hayale sığmayacak kadar büyüktür.

- Reklam -

“Zekice yazılmış, düşündürücü, eğlenceli ve ayrıca sağlam aksiyon barındıran bir roman.” – Patrick Rothfuss

“John Scalzi, yazdıklarını bambaşka bir seviyeye taşıyor. Sendrom, bugüne kadar yazdığı en iyi kitap.” – Cory Doctorow
Polisiye bilimkurgu türündeki Sendrom Serisi şimdilik iki kitaptan oluşuyor. Serinin ikinci cildi Head On yurt dışında 2018 yılında yayınlanmış ve en az ilk kitabı kadar beğenilmişti. Bunun yanı sıra Unlocked adında, ilk kitabın öncesini anlatan kısa bir öyküsü de bulunmakta. Son olarak serinin televizyon dizisi haklarının bir süre önce satıldığını da tekrar hatırlatalım.

Çevirisini Göktuğ Börtlü’nün, editörlüğünü Ömer Ezer’in üstlendiği 328 sayfalık kitap İthaki Yayınları etiketiyle 2 Şubat’ta raflarda olacak. İyi okumalar!

Volkan Şahin

15 Mayıs 1996 İstanbul doğumlu. Edebiyata olan sevgisi babasıyla Sirkeci'ye gidip kitap aldığı çocukluk günlerinde başladı. Gazetenin birinin verdiği kuponları biriktirerek aldığı kitap setinin içerisinde, okuduğu ilk ciddi eser olan Suç ve Ceza ile tanıştığında on iki yaşındaydı. O gün Dostoyevski de, Edebiyat da onun için bambaşka bir boyuta ulaştı. Süperkahramanları sever, küçük bir çocukken koltuktan koltuğa zıplayıp "Ben Örümcek Adamım!" dediği rivayet edilir. Buna rağmen hiçbir zaman süperkahraman olmak istememiştir. Arada sırada meramını anlatmak için hikaye yazmayı sever. Fransız Dili ve Edebiyatı okuyor.

7 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Leingrad Leingrad dedi ki:

    John Scalzi’nin Yaşlı Adamın Savaşı serisi 7 yıldır tamamlanmamışken ve John Scalzi’nin Bağlılık Serisi’nin 2. kitabının adı dahi anılmıyor iken yeni John Scalzi serisine başlanması süper oldu.

  2. Avatar for mit mit dedi ki:

    Bu kitabı uzun zamandır bekliyordum, çevrilmiyor diye üzülüyordum. Süper oldu bu :slight_smile: Darısı Scalzi’nin diğer kitaplarının başına.

  3. Avatar for frht45 frht45 dedi ki:

    Bu yıl göremeyiz bence Yaşlı Adamın Savaşı serisinin 5. Kitabı. Sıra gelmez gibime geliyor. 2-3-4 baskı bitecek yenisi basılacak 5. Kitap gelecek.

  4. Avatar for darrow2111 darrow2111 dedi ki:

    5 de mi varmış? Kaç kitaplık bu seri?

  5. Avatar for frht45 frht45 dedi ki:

    image

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

2 cevap daha var.

morbius matt smith

Matt Smith, Morbius Filminin Kadrosunda

yazarinin kaleminden kult

Yazarının Kaleminden: Kült