in , ,

“Succession”ın Yıldızı Sarah Snook, “The Picture of Dorian Gray”den Uyarlanan Tiyatro Oyununda Başrolde

Sarah Snook, Oscar Wilde’ın kült klasiği “The Picture of Dorian Gray” eserinden uyarlanan tiyatro oyununda 26 farklı karaktere hayat verecek.

Sarah Snook - The Picture of Dorian Gray Tiyatro Uyarlaması
- Reklam -
- Reklam -

Sarah Snook, İngiltere’nin başkenti Londra’da bulunan West End’deki Theatre Royal Haymarket’ta tiyatro izleyicilerinin karşısına çıkacak. Succession’daki performansıyla adından söz ettiren yıldız aktris, The Picture of Dorian Gray’den uyarlanan oyunda 26 farklı karaktere hayat verecek.

Geçen hafta, Marvel Sinematik Evreni’nin yıldızı Tom Holland’ın West End’de sahnelenecek William Shakespeare uyarlaması Romeo ve Juliet oyununda Romeo Montague’ye hayat vereceği açıklanmıştı. Hollywood’dan West End’e atılan bir diğer adım ise Succession’ın yıldız aktrisi Sarah Snook ile oldu.

HBO imzalı Succession dizisinde canlandırdığı Shiv Roy karakteriyle drama dalında En İyi Kadın Başrol Oyuncusu ödülünü kucaklayan Snook, West End’de Oscar Wilde klasiğine hayat vermeye hazırlanıyor.

- Reklam -

Sarah Snook - The Picture of Dorian Gray Tiyatro Uyarlaması - West End

Sarah Snook’lu “The Picture of Dorian Gray” Uyarlaması 12 Hafta Boyunca Sahnelenecek

Türkçeye Dorian Gray’in Portresi adıyla kazandırılan eser, Oscar Wilde’ın en bilinen kitabı olarak anılıyor. 1890 yılında Lippincott’s Monthly Magazine’de tefrika edilmeye başlayan eser, 1891 yılında kitap formatında da okurların karşısına çıkmıştı.

Roman, güzelliğiyle büyüleyen bir adamın, ruhunu portresine satması ve sonsuza dek genç kalırken portresinin günahlarının izlerini taşıma hikâyesini konu alıyor. Eserde hedonizm ve ahlak arasında gidip gelen Dorian karakteri, sonunda kendi yarattığı canavardan kaçamayacağını anlayarak büyük bir sınava tabi tutuluyor.

Kip Williams yönetmenliğini üstleneceği Dorian Gray’in Portresi, Londra’nın Westminster bölgesinde yer alan Theatre Royal Haymarket’ta toplam 12 hafta boyunca sahnelenecek.

Emmy ve Altın Küre Ödüllü Sarah Snook, gençlik ve güzelliğin bedelini anlatan Oscar Wilde klasiğinin uyarlamasında yer alan 26 rolün tamamını üstleniyor.

- Reklam -

Sarah Snook - The Picture of Dorian Gray Tiyatro Uyarlama

Sarah Snook yaptığı açıklamada oyuna dair şu ifadeleri kullanıyor:

“Böylesine büyüleyici bir tiyatro eseriyle Londra sahnesine döndüğüm için çok mutluyum. Oscar Wilde’ın olağanüstü eserinden Kip Williams tarafından uyarlanan bu çarpıcı oyunla; ahlak, masumiyet, narsisizm ve kibirle dolu bir hikâyeyi yeni bir seyirci için yeniden yaratmak heyecan verici olacak. Sabırsızlanıyorum.”

İlginizi çekebilir: Çelişkilerle Dolu Lord Henry Wotton Hakkında Değerlendirme

Sarah Snook’un 26 farklı karakteri canlandıracağı The Picture of Dorian Gray performansı hakkında sizin düşünceleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: London TheatreThe Standart

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Bear SAG

Emmy Ödüllü “The Bear” Dizisinde 3. Sezon Çıkış Tarihi Belli Oldu

Cobra Kai 6. Sezon Çekimleri Başladı (Video)

“Cobra Kai” Dizisinde 6. ve Final Sezonu Çekimleri Başladı: İşte İlk Tanıtım (Video)