in , ,

Marvel’dan West End Tiyatrosu’na… Tom Holland, “Romeo ve Juliet” Oyununda Başrolü Canlandıracak

Tom Holland, İngiltere’deki West End Tiyatrosu’nda sergilenecek “Romeo ve Juliet” oyununda Romeo karakterini canlandırmaya hazırlanıyor.

Tom Holland - Romeo ve Juliet Tiyatro Oyunu
- Reklam -
- Reklam -

Tom Holland, oyunculuk kariyerine West End’de devam edecek. Yıldız oyuncunun sıradaki projesi William Shakespeare’in ikonik oyunu Romeo ve Juliet uyarlaması oldu.

Beyaz perde kariyerine 2012 tarihli Lo imposible ile başlayan Tom Holland, zaman içerisinde Marvel Sinematik Evreni’nin öne çıkan karakterlerinden Spider-Man’i canlandırmasıyla adından çokça söz ettirdi. Cherry ve Uncharted gibi popüler yapımların ardından BAFTA ödüllü yıldızın sıradaki adımı bir kez daha West End Tiyatrosu oldu.

The Phantom of the Opera, Les Misérables ve The Lion King gibi klasik yapımların sahnelendiği West End Tiyatrosu’nda izleyicilerle buluşacak yeni oyun Romeo ve Juliet’in güncel bir uyarlaması olacak.

- Reklam -

Tom Holland - Romeo ve Juliet - Spiderman

Tom Holland, geçmişte rol aldığı Billy Elliot müzikalinin ardından tiyatro sahnesindeki ilk büyük performansına hazırlanıyor. Yönetmen Jamie Lloyd tarafından sahneye taşınacak yapım 11 Mayıs 2024 tarihinde başlayacak ve toplam 12 hafta oynanacak.

Tom Holland, Romeo Rolüyle “Romeo ve Juliet” Tiyatrosunda

West End Tiyatrosu’na bağlı Duke of York Tiyatrosu’nda sahnelenecek oyunda Tom Holland, William Shakespeare’in unutulmaz karakterlerinden Romeo Montague’ye hayat verecek.

Lloyd Holland’ı “dünyanın en muhteşem ve en heyecan verici genç oyuncularından biri” olarak tanımladı ve aktör için, “Onu West End’de yeniden ağırlamak bir onurdur,” ifadesini kullandı.

Holland geçen yaz yapımcılığını da üstlendiği psikolojik gerilim türündeki Apple TV+ dizisi The Crowded Room’da rol aldıktan sonra bir süre oyunculuğa ara verdiğini söylemişti.

- Reklam -

Romeo ve Juliet için yeni oyuncu kadrosu henüz açıklanmadı. Yönetmen Jamie Lloyd daha önce Kit Harington ile Doctor Faustus, Tom Hiddleston ile Betrayal ve Emilia Clarke ile The Seagull yapımlarında çalışmıştı.

Tom Holland - Romeo ve Juliet Tiyatro Oyunu - West End

Lloyd daha önce 2014 yılında Trafalgar Studios tarafından sahnelenen ve başrolünde Martin Freeman’ın yer aldığı Richard III’den beri ilk defa bir Shakespeare eserini sahneye taşıyor.

Shakespeare’in ünlü hikâyesi, Netflix’in Heartstopper dizisinde Mr. Farouk’u canlandıran Nima Taleghani tarafından yeniden düzenlenecek. Set ve kostüm tasarımı Soutra Gilmour’a, besteler ise Michael “Mikey J” Asante’ye ait olacak. Romeo ve Juliet’in yapımcılığını Jamie Lloyd Company ile David Binder Productions üstlenecek.

Siz Tom Holland’ı Romeo Montague rolüyle tiyatro sahnesinde izleme fikrine nasıl yaklaşıyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: The Guardian

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

2.000 Yıllık Parşömenlerin Şifresi Çözüldü

2.000 Yıllık Parşömenlerin Şifresini Çözenler 700.000 Dolarlık Ödülün Sahibi Oldu

Wonder Man Dizi Setinde Trajik Kaza 1 Ölü

Marvel’ın “Wonder Man” Setinde Trajik Kaza: Çalışanlardan Biri Hayatını Kaybetti