in ,

Üstün Zekâlı Bir Farenin Maceralarını Anlatan “Sevgiler Clementine” Türkçe Raflarında

Sevgiler Clementine Türkçe raflarındaki yerini alıyor. Carlie Sorosiak imzalı eser, Genç Timaş Yayınları etiketini taşıyor. | Ön Okuma

Sevgiler Clementine - Carlie Sorosiak
- Reklam -
- Reklam -

Sevgiler Clementine Türkçede çıktı. Carlie Sorosiak’ın kaleme aldığı ve Genç Timaş Yayınları etiketiyle yayımlanan kitap, dâhi bir farenin yaşadıkları üzerinden sevginin önemini anlatıyor.

Kuzey Carolina’da büyüyen Carlie Sorosiak, İngiliz Edebiyatı alanında Oxford Üniversitesi’nden ve yayıncılık alanında ise Londra Şehir Üniversitesi’nden iki farklı yüksek lisans derecesine sahip. Gençlik romanları yazma konusundaki yeteneği ile tanınıyor ve şimdiye dek toplamda dört gençlik romanı yazdı. Hayatının bir parçası olarak yedi kıtada seyahat etmek ve farklı türlerde hayvanları yetiştirmek gibi kişisel hedefleri bulunuyor. Şu anda eşi ve köpeğiyle birlikte Amerika’nın Georgia eyaletinin Atlanta şehrinde yaşıyor.

Yazarın daha önce Ben Cosmo ve Kedi Olarak Hayatım kitapları dilimize kazandırılmıştı. Şimdiki kitabı ise sevimli bir farenin insanlara kendini sevdirip boyundan büyük işlere kalkıştığı bir hikâyeye sahip. Laboratuvar hayvanlarının gördüğü acımasız muameleye de atıfta bulunan yazar, bu kitapla birlikte özellikle genç okuru bu tarz konularda daha da bilinçlendirmeyi hedefliyor.

- Reklam -

Orijinal adı Always, Clementine olan ve ilk defa Eylül 2021’de yayımlanan kitabın tanıtım yazısına aşağıdan göz atabilirsiniz.

Sevgiler Clementine – Carlie Sorosiak | Arka Kapak Tanıtım Yazısı

Sevgiler Clementine - Carlie Sorosiak

İnsanların DNA’larıyla oynayarak onları daha zeki hale getirmek isteyen bir grup bilim insanı, çalışmalarını öncelikle bir grup fare üzerinde dener ancak sadece tek bir fare üstün zekâlı olur: Clementine! Clementine, su kabından su içerken aynı zamanda matematik denklemleri çözen, rüyalarını Latince gören, düşündükçe etrafına ahududu kokusu yayan bir faredir. Deney hayvanlarının sonlarını bilen biri, bir gün Clementine’ı ve ona çok benzeyen Hamlet’i laboratuvardan kaçırarak onları kurtarmaya çalışır. Clementine’ın yolu böylelikle Gus ve Pop ile kesişmiş olur.

Clementine özel bir fare olduğu için, kaçırılmasının haberi bütün ülkeye yayılır. Clementine’ı laboratuvara teslim edip onu kaderine terk etmek istemeyen Gus ve Pop, Clementine’ı insanlara tanıtmaya karar verirler. Plan basittir: Clementine’ı herkes çok sevecek ve onun; tüm deney hayvanlarının yaşaması için insanlar bilinçlendirilecek. Kendisi de bir satranç ustası olan Pop, Clementine’ı satranç şampiyonlarına karşı oynayıp hünerlerini sergilemesi için eğitmeye karar verir.

- Reklam -

Sevgiler, Clementine, dahî bir laboratuvar faresinin, çok sevdiği arkadaşı Rosie’ye mektuplar düşündüğü bir hikâye.

Toplamda 304 sayfadan oluşan kitabın çevirisini Ömer Anlatan üstleniyor. Sevgiler Clementine, Eylül 2023 itibarıyla kitap satışı yapan tüm mağazalardaki yerini almaya başladı.

Son olarak kitabın ilk sayfalarını içeren ön okumasına ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Sevgiler Clementine’ın konusunu nasıl buldunuz? Kitapla ilgili yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, yeni çıkan kitap haberleri için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Martin Scorsese Sinema Sektörü Çağrısı

Martin Scorsese ‘Seri Üretim’ Çizgi Roman Filmlerinden Şikâyetçi: “Sinemayı Kurtarmak Zorundayız”

150 Milyon Yıllık Dinozor İskeleti Açık Artırmada

‘Barry’ Adlı 150 Milyon Yıllık Dinozorun İskeleti Açık Artırmaya Çıkıyor