in ,

‘Barry’ Adlı 150 Milyon Yıllık Dinozorun İskeleti Açık Artırmaya Çıkıyor

150 milyon yıllık bir dinozor iskeleti Fransa’nın başkenti Paris’te açık artırma yoluyla satışa çıkartılıyor.

150 Milyon Yıllık Dinozor İskeleti Açık Artırmada
- Reklam -
- Reklam -

Barry adıyla bilinen ve yaklaşık 150 milyon yıl önce yaşamış bir dinozorun iskeleti gelecek ay Paris’te müzayedeye çıkacak.

Barry’nin geç Jura döneminde yaşamış bir Camptosaurus türü olduğu belirtiliyor. Camptosaurus’lar Sauropoda dinozor grubunun bir üyesidir ve uzun boyunları, küçük kafaları ve uzun kuyrukları ile tanınır. Müzayedeye çıkan Barry, 2.10 metrelik boyu ve 5 metrelik uzunluğuyla Camptosaurus türünün en büyük örneklerinden biri olarak öne çıkıyor.

Barry’nin iskeleti 1990’larda ABD’nin Wyoming eyaletinde keşfedildi. İlk olarak 2000 yılında paleontolog Barry James tarafından restore edilen iskelet, geçen yıl İtalyan laboratuvarı Zoic tarafından satın alındı. Zoic iskeletin restorasyonunu tamamlayarak onu daha iyi bir durumda açık artırmaya çıkarttı.

- Reklam -

’Barry’ Adlı 150 Milyon Yıllık Dinozorun İskeleti Açık Artırmaya Çıkıyor

Yaklaşık 150 milyon yıl önce Jura döneminin sonlarına ait büyük bir Camptosaurus örneği olan Barry adlı yetişkin bir dinozorun iskeleti, dikkat çekici bir şekilde korunmuş ve tür için şimdiye kadar belgelenmiş en eksiksiz kafataslarından biri olarak Drouot Müzayede Evi’nde sergileniyor.

Barry’nin iskeleti Paris’teki Drouot Müzayede Evi’nde 20 Ekim 2023 tarihinde satışa çıkacak. Müzayede evi yetkilisi Alexandre Giquello, iskeleti “son derece iyi korunmuş bir örnek” olarak nitelendirerek, “Bu tür örnekler oldukça nadirdir. Örneğin, kafatasının yüzde 90’ı ve iskeletin geri kalanının yüzde 80’i eksiksizdir,” diyor.

Giquello, dinozor iskeletlerinin sanat piyasasında nadir olduğunu ve yılda dünya çapında sadece birkaç satış yapıldığını söyledi. Barry’nin iskeletinin açık artırmada 1.2 milyon Euro’ya kadar satılabileceği tahmin ediliyor.

- Reklam -

’Barry’ Adlı 150 Milyon Yıllık Dinozorun İskeleti Açık Artırmaya Çıkıyor

Barry’nin iskeleti, açık artırmadan önce ekim ayının ortalarında halka açık olarak sergilenecek. Bu benzersiz dinozor iskeletini görmek isteyenler Fransa’nın Paris kentinde yer alan meşhur Drouot Müzayede Evi’ni ziyaret edebilirler.

Bu örnek daha eski olmasına rağmen geçen yıl da benzeri türden satışlar yapılmış ve 76 milyon yıl önce yaşamış bir T-Rex’in kafatası açık artırmada 15-20 milyon dolar arasında satışa çıkarılmıştı.

Bir dinozor iskeletinin açık artırmaya çıkması hakkında sizin düşünceleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Retuers

Ethem Yekta Ulaş

21 yaşındayım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nde okuyorum. Çocukluğumdan beri bir şeyler üretmeyi seviyorum ve farklı alanlarda deneyim kazanmak istiyorum. Tutkum, öğrenme isteğim ve bu alanlarda kendi tarzımı oluşturma çabamla ilerlemeye devam ediyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Sevgiler Clementine - Carlie Sorosiak

Üstün Zekâlı Bir Farenin Maceralarını Anlatan “Sevgiler Clementine” Türkçe Raflarında

Star Trek 4 Filmi Hâlâ Geliştirme Aşamasında

Chris Pine ve Zachary Quinto’lu “Star Trek 4” Filmi Hâlâ Geliştirme Aşamasında