in ,

Ben Aaronovitch’in Londra Nehirleri Serisi “Soho Üzerinde Ay” ile Devam Ediyor

Ben Aaronovitch imzalı “Soho Üzerinde Ay” Türkçe raflarındaki yerini alıyor. Londra Nehirleri’nin devamı olan eser, Epsilon Yayınevi etiketini taşıyor. | Ön Okuma

Soho Üzerinde Ay - Ben Aaronovitch
- Reklam -
- Reklam -

Soho Üzerinde Ay Türkçe raflarındaki yerini aldı. Ben Aaronovitch, Londra Nehirleri’nin devamı olan bu kitapta Peter Grant’in maceralarına devam ediyor. Roman, Epsilon Yayınevi etiketini taşıyor.

22 Şubat 1964 doğumlu Ben Aaronovitch, İngiliz yazar ve senaryo yazarı olarak tanınıyor. Aaronovitch’in en bilinen eserleri arasında Rivers of London (Londra Nehirleri) serisi yer alıyor. Bu seri, modern Londra’da geçen ve polis memuru Peter Grant’in doğaüstü olayları araştırdığı bir dizi romanı içeriyor.

Ben Aaronovitch ayrıca 1980’lerin sonlarında Doctor Who dizisi için iki bölüm yazdı: Remembrance of the Daleks (1988) ve Battlefield (1989). Ayrıca popüler bilimkurgu dizisinin bir dizi yan ürün romanını da kaleme aldı.

- Reklam -

Soho Üzerinde Ay, polis memuru ve çırak büyücü Peter Grant’in maceralarını takip etmeye devam ediyor. Hikâye, Londra’nın Soho bölgesindeki Groucho Club’ın alt katındaki tuvalette bir gazetecinin vahşi cinayetini araştırmak için Peter’ın çağrılmasıyla başlıyor. Aynı zamanda Peter, amatör ve yarı profesyonel caz müzisyenlerinin performanslarının hemen ardından meydana gelen bir dizi ölümü incelemeye başlar. Her biri görünüşte doğal nedenlere dayalı ölümlerine rağmen, her ceset büyülü bir imza taşır. Bu da Peter’ın ölümlerin doğal olmadığına inanmasına neden olur.

Orijinal adı Moon over Soho olan ve ilk defa Mart 2011’de yayımlanan eserin arka kapak tanıtım yazısına hemen aşağıdan göz atabilirsiniz:

Soho Üzerinde Ay – Ben Aaronovitch | Arka Kapak Tanıtım Yazısı

Soho Üzerinde Ay - Ben Aaronovitch

Peter Grant geri döndü. Bir kez daha fantastik kurgu ve polisiye karışımı, sürükleyici bir üslup. Karanlık, büyülü, tüyler ürpertici, esprili, ilgi çekici ve benzersiz…

Ben Aaronovitch, açıkça taptığı bir şehrin sevimli ayrıntılarını yüzeye çıkarmada Londra Nehirleri’nin başarılı formülünü sürdürüyor.

Londra’nın Soho semtindeki Groucho Kulübü’nün tuvaletinde bir gazeteci vahşice öldürülmüştür. Soruşturmaya yardım etmesi için Londra Polis Teşkilatı Memuru Peter Grant çağrılır. Aynı zamanda Peter, performans sergiledikten kısa bir süre sonra meydana gelen amatör caz müzisyenlerinin bir dizi ölümünden rahatsızdır. Görünüşe göre doğal ölüm nedenlerine rağmen her vücut, Peter’ın ölümlerin doğal olmaktan uzak olduğuna inanmasına neden olan sihirli bir imza taşımaktadır.

Daha fazla araştırma, muhteşem bir performansın hemen ardından ölen tek caz sanatçısının Cyrus olmadığını ortaya koyar. Bu yetenekli adamların peşine düşen bir tür doğaüstü canlı var gibi görünmektedir ve Peter bunun nedenini, nasıl ve kim olduğunu bulmaya kararlıdır.

Eski biz caz sanatçısı olan Peter’ın babası tehlikede mi? Peter’ın kendisi tehlikede mi? Her durumda katiller kim ve Peter daha fazla zarar vermeden onların izini sürebilecek mi?

- Reklam -

Soho Üzerinde Ay bu soruları yanıtlıyor ve kitabı okumanın keyfi, paranormal bir gizemi çözme süreci kadar Peter’ın anlatımında da kendini gösteriyor. Hikâye, esrarengiz konuları ele alırken zekâ ve mizahla harmanlanıyor.

Soho Üzerinde Ay - Ben Aaronovitch
Ben Aaronovitch

Soho Üzerinde Ay İçin Ne Dediler?

“Harry Potter’ın büyüdüğünü ve Fuzz’a katıldığını düşünebiliyor musunuz? Kim bilir neler olurdu?” – Diana Gabaldon, Sunday Times

“Zekice bir üslup ve canlı bir tempoyla yazılmış, olay örgüsü iyi işlenmiş ve insanda okuma bağımlılığı yaratan bir kitap.” – The Times

“Büyünün ve polisiye olayların merak uyandıran bir şekilde iç içe geçtiği bu roman sadece harika bir dizinin ilki olmaya değil, inandırıcı bir fantezi gerilim filmine esin vermeye de aday. Raflardaki yerini uzun bir süre koruyacak, zekice yazılmış ve yüksek hayal gücüyle son derece sürükleyici bir kitap.” – SFX

“Doğaüstü güçlerle ilgili, gizemli ve şaşırtıcı bir roman olan Londra Nehirleri sizi büyüleyecek.” – Total Sci Fi

Çevirisini Handan Haktanır’ın üstlendiği eserin editörlüğünü ise Şener Demir yapıyor. Kapak uygulama ve sayfa tasarımı ise Özkan Köse’ye ait. Toplam 372 sayfadan oluşan Soho Üzerinde Ay, Ağustos 2023 itibarıyla raflardaki ve dijital kitap satış mağazalarındaki yerini almaya başladı.

İlk kitapla ilgili hazırlamış olduğumuz incelemeye ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Son olarak kitabın ilk sayfalarını içeren ve Kayıp Rıhtım’a özel olarak hazırlanan ön okuması için buraya tıklayabilirsiniz.

Londra’nın Nehirleri’ni okumuş muydunuz? Soho Üzerinde Ay kitabının konusunu nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, yeni kitap haberleri için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Elmakurdu23 Elmakurdu23 dedi ki:

    İlk kitabını hiç beğenmemiştim. O yüzden devam etmeyecektim . Ama herkes ikinci kitap ile daha iyiye gidiyor diyor. İkinci bir şans verecem. Her nekadat ingiliz mizahını sevmesem de.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Life of Chuck Film Çekimleri Başlıyor

Tom Hiddleston’lı Stephen King Uyarlaması “The Life of Chuck” Filminde Çekimler Başlıyor

İsviçre Alpleri Antik Roma Duvarları

İsviçre Alpleri’nde Antik Roma Dönemine Ait Duvar Kalıntıları Bulundu