in ,

“Squid Game” için Mahkemelik Olan Netflix ve Koreli İnternet Sağlayıcısından Sürpriz Ortaklık Kararı

Güney Kore’nin önde gelen internet sağlayıcısı SK Broadband ile Netflix arasındaki Squid Game anlaşmazlığı, yeni bir işbirliği ile sona eriyor.

Squid Game için Mahkemelik Olan Platformlardan Sürpriz Karar
- Reklam -
- Reklam -

Squid Game dizisi nedeniyle mahkemelik olan iki şirket konuyu çözüme kavuşturdu. Güney Kore’nin önde gelen internet servis sağlayıcılarından SK Broadband, Netflix ile 2020 yılında başlayan ve üç yıldır devam eden hukuki anlaşmazlığı sona erdiriyor.

Hukuki anlaşmazlık Güney Kore’de akış trafiğinde Squid Game’in neden olduğu artışın maliyetini kısmen örtmek için Netflix’ten ücret talep eden SK Broadband ile başladı. Güney Kore mahkemesi Netflix’in artan internet kullanım taleplerini karşılamakla yükümlü olduğuna karar verdi. İnternet servis sağlayıcısı popüler dizinin kendilerine ekstra 27.2 milyar Kore wonu (yaklaşık 23 milyon dolar) ekstra maliyet getirdiğini belirtti.

Ancak bu hukuki çatışma sona erdi ve iki şirket şimdi işbirliği yapmaya hazırlanıyor. Netflix ve SK Broadband, Netflix’i SK Broadband’ın IPTV hizmeti ve SK Telecom’un hizmet planlarıyla birleştiren paketler sunmaya başlayacaklar. Ayrıca “SK Telecom ve SK Broadband tarafından geliştirilen yapay zekâ teknolojilerini nasıl kullanabileceklerini” araştırarak gelecekte daha fazla yenilik yapma potansiyeline odaklanacaklar.

- Reklam -

Squid Game için Mahkemelik Olan Platformlardan Sürpriz Karar Netflix ve SK Telecom

Netflix’in APAC (Asya-Pasifik) Başkan Yardımcısı Tony Zameczkowski, bu işbirliği hakkında şunları söyledi

“Bu ortaklık, Netflix’in daha geniş bir Koreli izleyici kitlesi için eğlence deneyimini artırmasını sağlayacak.”

Squid Game için Mahkemelik Olan Netflix ve SK Broadband, Yeni Özel Paketleri Aşamalı Olarak Sunacaklar

SK Telecom’un Kurumsal Strateji Başkan Yardımcısı Choi Hwanseok ise bu işbirliğinin müşteri değerini önceliklendiren SK Telecom ve SK Broadband’ın felsefesinden kaynaklandığını ve müşterilere daha gelişmiş bir medya hizmeti ortamı sunma çabalarının bir parçası olduğunu belirtti.

- Reklam -

Söz konusu ortaklık sadece iki şirket için değil, aynı zamanda Güney Kore’deki tüketicilere daha iyi bir eğlence deneyimi sunmayı hedefleyen bir gelişme olarak da büyük önem taşıyor. İki şirket Netflix’i mobil cihazlar ve IPTV üzerinde daha kolay erişim ve ödeme seçenekleri ile sunarak müşterilerin Netflix dizilerini ve filmlerini daha keyifli bir şekilde izlemelerine yardımcı olmayı amaçlıyorlar. Ayrıca SK Telecom ve SK Broadband, Netflix’in reklam destekli fiyat planları ile birleştirilmiş hizmetler sunmayı planlıyorlar. Böylece daha fazla müşterinin dijital yayın devinin tadını çıkarmasına olanak tanıyacaklar.

Squid Game için Mahkemelik Olan Platformlardan Sürpriz Karar Netflix ve SK Telecom

Yeni paketlerin 2024 yılının ilk yarısından itibaren aşamalı olarak sunulacağı belirtiliyor. Squid Game 2. sezon çalışmaları ise hâlâ devam ediyor.

Sorunu kâr odaklı bir çözüme çeviren iki şirket hakkındaki düşüncelerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, benzer haberler için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: The Verge

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

En Çok Dizi İptal Eden Platformlar Belli Oldu

En Çok Diziyi Hangi Platformun İptal Ettiği Ortaya Çıktı (İlk Sırada Netflix Yer Almıyor)

Studio Ghibli Hisse Satışı Nippon TV

Studio Ghibli Çoğunluk Hisselerini Japon Televizyon Kanalı Nippon’a Satıyor