in , ,

Yeni Keşfedilen Örümcek Türleri Adlarını “Star Trek” Karakterlerinden Aldı

Latin Amerika’da keşfedilen üç yeni örümcek türüne, “Star Trek” dizisindeki Atılgan gemisinin mürettebatının isimleri verildi.

Star Trek Yeni Kesfedilen Orumcek Turleri Ilham
- Reklam -
- Reklam -

Stark Trek dizisi Latin Amerika’da keşfedilen üç yeni örümcek türünün isimlerine ilham oldu. Brezilyalı bilim insanları tarafından tanımlanan yeni türlerin adları ikonik karakterlerin isimlerinden esinleniyor.

Yeni keşfedilen canlı türlerine popüler kültürden ilhamla isimler verilmeye devam ediyor. Brezilya’nın Pará eyaletinin Belém şehrinde bulunan Emilio Goeldi Paraense Müzesi’nden araştırmacılar bulgularını bu ayın başlarında European Journal of Taxonomy adlı dergide yayınladılar.

Latin Amerika’da keşfedilen örümcekler Star Trek’in unutulmaz karakterleri Kaptan James T. Kirk, Mr. Spock ve Leonard McCoy’un isimlerini aldı. Sırasıyla R. kirk Kosa Rika’da, R. spock Meksika’nın Campeche eyaletinde ve R. mccoy da Meksika’nın Baja California Sur eyaletinde bulundu.

- Reklam -

Star Trek Yeni Keşfedilen Örümcek Türleri

Örümcek türlerinin isimlerinin başındaki cins adı kısaltması R. ise Star Trek’in yaratıcısı Gene Roddenberry’nin soyadından geliyor.

Yeni Keşfedilen Örümcekler “Star Trek” Dizisindeki Uzay Gemilerine Benzetildi

Araştırmanın ortak yazarları Alexander Sánchez-Ruiz ve Alexandre B. Bonaldo, R. kirk’ün hem erkek hem de dişi örneklerini tespit ederken, R. spock’ta yalnızca dişi ve R. mccoy’da ise yalnızca erkek türler gözlemleyebildi.

Bilim insanları, örümcek anatomisinin dizide görülen uzay gemilerine ne kadar benzediğini fark ettikten sonra isim tercihini Star Trek’ten yana kullanmak istediler.

Bonaldo, New York Times’a verdiği bir röportajda şöyle konuştu:

- Reklam -

Star Trek’teki uzay gemilerine benziyorlar. Araknologların yeni cins ve türlere ilginç bilimsel isimler verme konusunda köklü bir geleneği var. Çünkü çoğumuz bunun insanları tanımak ya da popüler kültür ve yerel geleneklerle paralellik kurmak için harika bir fırsat olduğuna inanıyoruz.”

Star Trek Yeni Örümcek Türleri

Nisan 2022’de araştırmacılar, yeni tanımlanan bir kırkayak türüne Amerikalı şarkıcı-söz yazarı Taylor Swift’in adını vererek bulunan örneği Nannaria swiftae olarak adlandırdılar. Indiana Jones’un ünlü oyuncusu Harrison Ford da kendi adını taşıyan bir yılan türüne sahip olmakla onurlandırıldı. Tachymenoides harrisonfordi adını taşıyan yılan türü Peru’nun Otishi Ulusal Parkı’nda keşfedildi.

Geçen haftalarda  Tazmanya’da keşfedilen yeni bir örümcek türü de adını İngiliz aktör Tom Hardy’nin canlandırdığı Marvel karakteri Venom’dan almıştı.

Star Trek ilhamlı bu örümcek keşfine dair sizin yorumlarınız neler? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bildirebilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Gizmodo

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Puslu Kıtalar Atlası Alıntıları - İhsan Oktay Anarr

Puslu Kıtalar Atlası Alıntıları: Felsefe ve Edebiyatın Büyüsünü Buluşturan Roman

Serdar Akar Voleybol Dizisi

Filenin Sultanları İlham Oldu: Serdar Akar’dan Voleybol Dizisi Geliyor