in , ,

Yeni Keşfedilen Örümcek Türü Adını Tom Hardy’nin Venom Karakterinden Aldı

Tazmanya’da yeni keşfedilen bir örümcek türü adını İngiliz aktör Tom Hardy tarafından canlandırılan Marvel karakteri Venom’dan ilhamla aldı.

Yeni Örümcek Türü - Tom Hardy - Venom - Venomius tomhardyi
- Reklam -
- Reklam -

Yeni keşfedilen bir örümcek türü, ismini Tom Hardy tarafından canlandırılan Venom karakterinden ilhamla aldı.

Tom Hardy’nin başrolüne hayat verdiği Venom filmi 2018 yılında izleyicilerle buluşmuş ve izleyicilerden ortalama yorumlar almıştı. 856 milyon dolar gişe hasılatı yapan yapım, kısa sürede devam filmleri için onayını almıştı. Şu sıralar 3. filmine hazırlanan film serisi, bilim dünyasında önemli bir keşfe ilham oluyor.

Avustralya’da yeni keşfedilen bir örümceğe, Hardy’nin Venom’undan ilhamla Venomius tomhardyi adı verildi. Tür, Tazmanya’ya yapılan bir keşif gezisinin ardından tanımlandı.

- Reklam -

Yeni Örümcek Türü - Tom Hardy - Venomius tomhardyi

Araştırmacıların bu kararı almasının ardında Avustralya eklembacaklılarının karnındaki alışılmadık desen yatıyordu.

Tom Hardy’nin Venomu Yeni Keşfedilen Örümcek Türüne İlham Oldu

Evolutionary Systematics dergisinde yer alan makaleye göre yeni örümcek türü artık Venomius tomhardyi olarak isimlendirilecek.

MSc Giullia Rossi, Dr Pedro Castanheira, Dr Volker Framenau ve Dr Renner Baptista örümceğin karnındaki iki siyah noktanın Venom’un kafasını andırdığını düşünerek Avustralyalı örümceğe Hardy ve Marvel’ın anti-kahramanının adını verme kararı aldılar.

Bu örümcek cinsi, avlarını yakalamak için dik dairesel ağlar ören Araneidae ailesine ya da Araneae’ye ait. Her ikisinin de karın bölgesinde çıkıntı bulunmaması nedeniyle ilgili Phonognatha cinsine benzemesine rağmen, yeni tanımlanan bu örümcek türü, barınmak için ağaç dallarında ipekle kaplı delikler açma davranışları ve farklı genital organları ile familyasından farklılıklar gösteriyor.

Venomius Tomhardyi

- Reklam -

Yeni türün holotipi Tazmanya, Victoria, Güney Avustralya ve Batı Avustralya’ya yapılan bir keşif gezisinde tespit edildi ve daha sonra Kraliçe Victoria Müzesi ve Sanat Galerisi’nde muhafaza altına alındı.

Avustralya Örümcek Faunası Kayıt Altına Alınmaya Devam Ediyor

Çalışmanın yazarlarından Dr. Pedro Castanheira, çalışmanın önemini şu sözlerle aktardı:

“Bu, Avustralya örümcek faunasının tamamını belgelemeyi amaçlayan ve koruma yönetimi planları ile Avustralya ve Yeni Zelanda’da taksonomi ve biyosistematik için on yıllık planın devamı için son derece önemli olacak uzun vadeli bir araştırmanın parçasıdır.”

Araştırmacılar ayrıca, Avustralya ve denizaşırı kurumlardaki yaklaşık 12.000 kaydı inceleyerek bilimsel araknoloji koleksiyonlarından ek örnekler elde etti.

Çalışmanın yazarlarından MSc Giullia Rossi, “Avustralya’daki bu yırtıcıların toplam biyoçeşitliliğini değerlendirmek için yeni örümcekleri tanımlamaya devam etmek gerçekten çok önemli,” şeklinde konuştu.

Marvel esintili bu isimlendirme hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Pensoft

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Tamam örümceği keşfettin de niye öldürüyorsun hayvanı. Abi keşfet sal doğaya ya. Hayvanı keşfedildiğine pişman ediyosunuz.

  2. Avatar for Nefrayto Nefrayto dedi ki:

    @LordKratos; hatırladığım kadarıyla keşfedilen ülkenin veyahut keşfeden üniversitenin biyolojik çeşitlilik arşivlerinde ileriki kuşaklara bilgi sağlamak amacıyla, formalin ya da daha gelişmiş (canlının bedenine en ufak bir zarar bile vermeyecek şekilde üretilmiş) çok özel kimyasal sıvılar içerisinde saklanmak üzere, örnek olması amacıyla öldürülmüş olabilir.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Sex Education 4. Sezon Final Yeni Fragman

Netflix Dizisi “Sex Education”ın Final Sezonundan Yeni Fragman

Mortal Kombat 1 Lansman Fragmanı Yayınlandı

“Mortal Kombat 1”in Resmi Lansman Fragmanı Yayınlandı: Ölümcül Dövüş Sonunda Başlıyor