in ,

“Starfield” Oyununa Resmi Mod Desteği 2024 Yılında Gelecek

Starfield her Bethesda Softworks oyununda olduğu gibi birçok moda sahip olacak. Todd Howard ise resmi desteğin 2024’te başlayacağını söylüyor.

Starfield Resmi Mod Desteği
- Reklam -
- Reklam -

Starfield’ı geliştirmek ve daha ilgi çekici hâle getirmek için resmi olmayan modlar çoktan üretilmeye başlandı. Bethesda yöneticisi Todd Howard’ın açıklamalarına göre resmi mod desteğinin gelmesi ise 2024’ü bulacak.

Yılın en çok beklenen oyunlarından biri olan Starfield geçen hafta oyuncularla buluştu. Henüz yeni yayınlanan oyun için oyuncular daha şimdiden pek çok mod üretti. Oyuna ilgi çekici pek çok özellik ve detay ekleyen bu modlar için henüz resmi mod desteği gelmedi. Resmi mod desteğinin duyurusu için gözler Bethesda’ya dikildi.

Todd Howard geçen günlerde Famitsu’ya verdiği röportajda oyunun mod desteği hakkında açıklamalarda bulundu. Beklenen desteğin Fallout 4ve The Elder Scrolls 5: Skyrim için de çıkarmış oldukları Creation Kit (Oluşturma Kiti) ile beraber gelme ihtimalinin yüksek olduğunu dile getirdi.

- Reklam -

“Mod desteği de geldiğinde daha önceki oyunlarımızda da olduğu gibi artık her şeyi yapabileceksiniz. Mod desteği önümüzdeki yıl gelecek. Ekip olarak modları çok seviyoruz bu yüzden elimizden geleni yapacağız.”

“Starfield” Mod Desteği Hakkında İlk Açıklama

Fallout 4 ve Skyrim’in Creation Kit’leri, hayranların Bethesda’nın oyunu oluştururken kullandığı araçlara erişmesine olanak sağlıyor. Bu da daha gelişmiş modların daha kolay oluşturulmasına yardımcı oluyor. İki oyunun da Creation Kit’i, oyun piyasaya sürüldükten 1 yıl sonra yayınlanmıştı. Bu süreç Starfield’da da aynı şekilde gerçekleşecek.

Öte yandan resmi mod desteği henüz yayınlanmayacak olsa da oyuncular yerinde durmadı. Oyun için pek çok vahşi ve tuhaf yaratık ürettiler. Ayrıca Bethesda’dan bekledikleri DLSS desteği ve görüş alanı kaydırıcısını oyunda göremeyince bunları da kendileri çözmeyi başardılar. Bunun gibi kullanışlı pek çok özellik hayranlar tarafından modlarla oyuna eklenmeye devam ediyor.

Starfield Resmi Mod Desteği - Bethesda

Eleştirilen envanter yönetim sistemi de modlarla geliştirilmiş durumda. Tüm bu modlar resmi olmayan geliştirmeler oldukları için modlar eklenince Starfield’daki “başarımlar” kısmı kapanıyor. Tabii hayranlar bu kilidi açmak için de bir mod üretmeyi ihmal etmemiş.

Bir Reddit Kullanıcısı “Starfield”da Darth Maul’un Gemisini İnşa Etti

Oyuncuların bir kısmı kendini uzay gemisi inşa etme kısmında kaybetmiş durumda. Pek çok kişi kurgusal evrenlerdeki favori uzay gemisinin bir replikasını oyunda inşa etmek için bu bölümde oldukça fazla vakit harcıyor. Millenium Falcon ile başlayan çılgınlık X-Wing, Slave One ve Star Destroyer ile devam ediyor. Star Wars’un yanında Star Trek, StarCraft, Firefly gibi pek çok yapımdan da gemiler inşa ediliyor.

- Reklam -

aasteranian adlı Reddit kullanıcısı ise Darth Maul’un ünlü gemisi Scimitar’ın birebir aynısını yapmak için kollarını sıvadı. Gemi silüet olarak orijinali ile birebir aynı olsa da detaya inildiğinde ayrışan iki ana noktası var: kanat şekli ve kokpit. Scimitar’ın katlanabilen kanatları varken Starfield versiyonu 90 derecelik açıyla duran düz kanatlara ve daha geniş bir kokpite sahip.

Starfield Resmi Mod Desteği - Star Wars

Gemi inşa etme kısmında oyuncu pek çok şey yapabilir. Yine de bu tarz yeniden inşa etme girişimlerinde oyuncuların kısıtlandığı noktalar var. Örneğin Scimitar’ın büyük bölümü sadece ana oyunla inşa edilebilirken Star Destroyer’ın yapılabilmesi için modlara ihtiyaç duyuluyor.

Stormtrooper’lar Yerleşik Sistemler’de dolaşmaya başlamışken yeni Star Wars modları da bu gemileri daha eksiksiz hâle getirmeye devam edecek. Gelecek yeni modlar sayesinde Starfield her gün daha fazla favori bilim kurgu evreninize dönüştürebileceksiniz. Resmi mod desteğinin gelmesiyle bu modların gelmesi de daha kolay ve hızlı bir hâle gelecek.

Siz Starfield’ın mod desteği konusunda neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, oyun dünyasından yeni gelişmeler için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: IGN, Game Rant

Beyza Can

İngilizce Öğretmenliği okudum. Okur, yazar ve oyun oynarım. Gerçek hayattan uzaklaşmak için daima fırsat kollarım. Bunun için sık sık fantastik, bilimkurgu ve korku içeren şeylere sığınırım. 8 yaşımda dolabımdan bir geçit bulamadım, 50 yaşımda kapımda Gandalf’ın belirmesini bekliyorum. O zamana kadar da kendimi edebiyata ve oyunlara vermeyi planlıyorum. Kitaplara ve oyunlara ilgim beni dil öğrenmeye itti. Daha fazlasına ulaşabilmek ve başkalarına ulaştırabilmek için yeni diller öğreniyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Ferit Güleç Veda Yazısı

Ferit Güleç’e Veda Ederken

Samuray Hikâyeleri - Asataro Miyamori

Eski Japonya’nın Şövalyeleri Samuraylara Odaklanan “Samuray Hikâyeleri” Kitabı Okurla Buluşuyor