in ,

Uzay Temalı Aksiyon Rol Yapma Oyunu “Starfield” Hakkında Yeni Detaylar Ortaya Çıktı

“Starfield”ın çıkış tarihi yaklaştıkça Bethesda da oyundan yeni detaylar paylaşmaya devam ediyor. İşte yapıma dair son ipuçları!

Starfield Hakkında Detaylar
- Reklam -
- Reklam -

Starfield uzun süredir 2023’ün en çok beklenen oyunları arasında yer alıyor. Şimdiden Baldur’s Gate 3 ile kıyaslanmaya başlayan yapıma dair açıklanan yeni detaylar, aksiyon rol yapma oyuncularını heyecanlandıracak türden.

Bethesda Softworks yeni oyunları hakkında detaylar paylaşmayı sürdürüyor. Son gelen bilgilere göre oyunda ev satın almak ve hapse girmek mümkün olacak. Yapım şirketi geçen günlerde resmi Discord sunucusu üzerinden Starfield hakkında bir soru cevap etkinliği düzenledi. Etkinlikte barınmadan tutuklanmaya kadar pek çok detay hakkında sorular cevaplandırıldı.

“Starfield” Oyunu Hapis Cezası, Emlak Satın Alma ve Yoldaşlık Gibi Dinamiklere Sahip

Ev satın almak ve hapse düşmek Bethesda oyunları için yeni bir detay değil. Her iki dinamik de Elder Scrolls’ta gerçekleştirilebiliyor. Fakat bu özelliklerin Starfield’da da yer alması yapıma farklı bir boyut katıyor. Kendisine fon olarak sonsuz uzayı alan yapım, beraberinde getirdiği her özelliğe de yeni bakış açıları kazandırabiliyor.

- Reklam -

Bununla birlikte oyuncular oyunun ana gezegenlerinde ev satın alma hakkına sahip olacak. Hatta bunlardan bazıları ödül olarak da kullanıcılara sunulacak. Ayrıca bekleneceği gibi kaçakçılık beraberinde hapis cezalarını getiriyor. Bu cezayı çekmek ya da para cezasına dönüştürmek de imkânlar dahilinde. Elder Scrolls’ta olduğu gibi hapisten kaçmak da mümkün olabiliyor.

Starfield Detaylar

Oyun, oyunculara yoldaşlarıyla birlikler kurma imkânı da tanıyor. Mürettebat üyesi olarak takıma alınan kişiler ise madencilik veya ürün imalatı yapabiliyorlar. Bu oyuncuya ucuz işçilik sunuyor çünkü fiyat pazarlığı işten önce yapılıyor.

Yoldaşlara gelinirse oyuncular kendilerine 20 yoldaş alma hakkına sahip. Bununla birlikte tüm bu karakterlerin bir geçmişi ve hikâyesi var. Bu yoldaşlar galaksi boyunca oyuncuya eşlik ediyor. Hatta bazen oyuncunun eşyalarını bile taşıyor. Yoldaşlar hakkında çok bilgi paylaşılmasa da aralarından dört tanesinin The Constellation üyesi olduğu biliniyor.

Bunlara ek olarak oyun hakkında başka ufak detaylar da ortaya çıkmış durumda. Oyunda üç adet ana dini inanış seçeneği olacak. Bunlar ateistler, tanrının varlığına inananlar ve The Great Serpent’a (Yüce Yılan) tapanlar. Oluşturulan karakterlerin ebeveynleri de karakterlere benzeyecek. Oyunu baştan sona barış içinde bitirmek mümkün değil. Bethesda’nın söylediğine göre bazı görevleri bitirmek için şiddet kullanmak zorunlu fakat diğerlerine olabildiğince az zarar verebilmeyi sağlayan sistemler de bulunuyor.

Starfield Hakkında

Oyun içinde oyuncuyu hikâyenin içine çeken notlar ve kitaplar da bulunuyor. Ayrıca zaman sadece oyunu oynarken geçiyor.

“Starfield” Yaptığı Güncellemeler ile Oyunu Cilalamaya Devam Ediyor

Bethesda 6 Eylül 2023 tarihinde yayınlanacak Starfield için 20 yıldır çalışıyor. Oyun üzerinde oldukça büyük emek verdiler ve vermeye de devam ediyorlar. Şirket, oyunun mümkün olan en hatasız halini oyuncularla buluşturmak istiyor.

- Reklam -

Oyunun çıkışı denilince Bethesda fanlarının aklına bazı kötü anılar geliyor olabilir. Daha önce şirket Redfall ve Fallout 76 oyunlarının çıkışında büyük sorunlar yaşamıştı. Fallout 76 bu sorunları yapılan güncellemeler ile bir süre sonra toparlanmıştı.

Starfield

Bethesda şu ana kadar yayınladığı oyunların bir kısmında büyük aksaklıklarla karşılaştığının farkında. Şirket Starfield’ın aynı kaderi paylaşmayacağı ve şu ana kadarki en hatasız oyun olacağı yönünde oyunculara söz verdi.

Şirket bu sözü tutmak için canla başla çalışıyor denilebilir. Oyun henüz yayınlanmamış olsa da şimdiden pek çok güncelleme yapıldı. Yayın öncesi güncellemeler bir fan sayfası tarafından paylaşıldı.

“Lansmandan önce yeterince cilalandığından emin olmak için Starfield’a birden çok sürüm aktarıldı. Starfield 1.6.35.0 versiyonu ile yayınlanacak. Karşılaştırmak isterseniz Fallout 76 1.1.0.0 versiyonu ile piyasaya sürülmüştü. Kesinlikle Bethesda Starfield’ın ’en çok cilalanmış oyun’ ünvanını almasını amaçlıyor”

Starfield Hakkında Yeni Detaylar

Sizin Starfield hakkındaki düşünceleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, oyun dünyasından yeni gelişmeler için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: VG247, Gaming Bible

Beyza Can

İngilizce Öğretmenliği okudum. Okur, yazar ve oyun oynarım. Gerçek hayattan uzaklaşmak için daima fırsat kollarım. Bunun için sık sık fantastik, bilimkurgu ve korku içeren şeylere sığınırım. 8 yaşımda dolabımdan bir geçit bulamadım, 50 yaşımda kapımda Gandalf’ın belirmesini bekliyorum. O zamana kadar da kendimi edebiyata ve oyunlara vermeyi planlıyorum. Kitaplara ve oyunlara ilgim beni dil öğrenmeye itti. Daha fazlasına ulaşabilmek ve başkalarına ulaştırabilmek için yeni diller öğreniyorum.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for AhmetUsay AhmetUsay dedi ki:

    BG3’ten sonra ne çıkar bilemiyorum. Umarım onun kadar keyif alacağımız bir oyun olur.

  2. Avatar for ilkaysf ilkaysf dedi ki:

    Büyük bir merakla bekliyorum.

  3. Avatar for erce erce dedi ki:

    Umarım iyi olur ya. Buyuk beklentiler buyuk kırıklıklar yaratabiliyor… Heyecanla bekliyoruz

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Reptile Fragmanı: Benicio Del Toro Başrolde

Benicio Del Toro ve Justin Timberlake’li Polisiye Filmi “Reptile”dan Yeni Fragman

Frank Darabont - The Shining Stephen King Uyarlaması Görüşü

“Shawshank Redemption”ın Yönetmeni, “The Shining”in Berbat Bir Stephen King Uyarlaması Olduğunu Düşünüyor