in ,

Steven Spielberg’den “Dune 2” Övgüsü: “İzlediğim En Görkemli Bilimkurgu Filmlerinden Biri”

Steven Spielberg, “Dune 2” hakkında övgü dolu sözler kaydetti. Ünlü yönetmen, filmdeki kum solucanı sahnelerinden hayranlıkla bahsediyor.

Steven Spielberg - Dune 2 Yorum
- Reklam -
- Reklam -

Steven Spielberg, Denis Villeneuve imzalı Dune 2 filmi hakkında görüşlerini paylaştı. Oscarlı yönetmen, filmdeki kum solucanlarıyla ilgili sahnelere dair hayranlığını gizlemezken yapımı da “izlediğim en görkemli bilimkurgu filmlerinden biri” sözleriyle anıyor.

2021 yılındaki ilk filmin ardından geçen haftalarda vizyona giren Bölüm İki, gişede şimdiden 577 milyon doları aşmış durumda. Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson ve Zendaya gibi isimleri bünyesinde buluşturan yapım; Frank Herbert’ın 1965 tarihli Dune romanının ikinci kısmını konu alıyor.

Filmografisinde Jurassic Park, E.T. ve Minority Report gibi kült bilimkurgu filmleri de bulunan Steven Spielberg; Villeneuve’ün yeni macerasına hayranlığını saklayamayanlardan.

- Reklam -

Dune 2 Yorum

Dune: Part Two, Fremenler’in arasına katılan ve Chani’ye âşık olan Paul Atreides’in hikâyesine  kaldığı yerden devam ediyor. Serinin ikinci filmi Rotten Tomatoes’ta %93 eleştirmen puanı alırken yapıma dair övgüler de gelmeye devam ediyor.

Steven Spielberg, “Dune 2” Filmindeki Kum Solucanı Sörfüne Hayranlığını Dile Getirdi

The Director’s Cut podcast’inde yönetmen Denis Villeneuve ile söyleşen Steven Spielberg, Dune 2 filminden övgü dolu sözlerle bahsediyor. Spielberg, kumun “neredeyse bir okyanus gibi” görünmesinden hayranlık duyduğunu belirterek şunları kaydediyor:

“Bu filmde suya karşı büyük bir özlem var. Onca kuma rağmen film aslında suyla ilgili. Özlem duyduğunuz kutsal sular; yeşil çayırlar ve hayatın mavi suyu… Çölü bir okyanusu, bir denizi andıracak şekilde perdeye taşıdınız. Kum solucanları deniz yılanları gibiydi ve Paul’ün kum solucanıyla sörf yaptığı o sahne şimdiye kadar gördüğüm en harika şeylerden biriydi.”

Steven Spielberg - Dune 2 Yorumu

- Reklam -

Birçok hayran için Dune’u Dune yapan detaylar arasında Baharat ve kum solucanları yer alıyor. Dolayısıyla Spielberg’ün hayranlığı kimse için sürpriz değil.

Spielberg söyleşide filme dair övgü dolu sözlerine şu şekilde devam ediyor:

“Bu gerçekten görsel bir destan. Aynı zamanda derinlemesine yaratılmış karakterlerle dolu. Yine de filmin süresiyle orantılı olarak baktığınızda diyaloglar oldukça seyrek. Tam bir sinema filmi. Çekimler o kadar ustaca ki gösteriş nedeniyle eklenmiş tek bir açı ya da tek bir plan yok. Şimdiye kadar izlediğim en görkemli bilimkurgu filmlerinden biri.”

Steven Spielberg’ün Dune 2 filmindeki bu sahneye dair sizin görüşleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant, The Hollywood Reporter

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for berzah1 berzah1 dedi ki:

    Filmi izlemedim henüz ama herkes çok başarılı olduğunu söylemiş.

    Beni en rahatsız eden/edecek yer muhtemelen kitapla uyuşmayan Paul’un kız kardeşinin şimdi adını hatırlamadığım şu ucan şişman adamı öldürmesi sahnesinin farklı olması olacak.

  2. Avatar for W4YNE W4YNE dedi ki:

    Alia kardeşin ismi. Uçan adamın ismi de Baron Harkonen. Yönetmen kafa karışıklığı olmaması adına filmde değiştirdi bu sahneyi.

  3. Avatar for berzah1 berzah1 dedi ki:

    Bence kimsenin kafası karışmazdı, dizisi vardı bu serinin, orada gayet güzel işlenmişti sahne, birçok kişi gibi kitabın en begendiğim yeri orasıydı. her şeyi Paul’a meletmiyorlardı bu şekilde. İzlemeden çok da yorum yapmak istemem.

    Şişman uçan biri vardı, onun adını kastetmiştim. Kitabı okuyalı yıllar geçti.

  4. Avatar for W4YNE W4YNE dedi ki:

    Filmi izleyince sahnenin sırıtmadığını anlayacaksınız.
    Filmde mağarada konuşma sahnesi var müthişti. En kısa zamanda izlemeniz dileğiyle. Bu arada ismini yazdım mesajda.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Spider Within: A Spider-Verse Story Filmi Yayında (İZLE)

Spider-Verse Animasyon Evreninde Geçen Kısa Korku Filmi Yayında (İZLE)

Deadpool & Wolverine Marvel'ın Çoklu Evren Konseptini Değiştirecek

“Deadpool & Wolverine” Marvel Sinematik Evreni’nin Çoklu Evren Konseptini Büyük Oranda Değiştirecek