in ,

“Deadpool & Wolverine” Marvel Sinematik Evreni’nin Çoklu Evren Konseptini Büyük Oranda Değiştirecek

Deadpool & Wolverine Çoklu Evren konseptini köklü bir şekilde değiştirebilir. Yeni Marvel filmi, sinematik evrenin kaderini önemli şekilde etkileyecek.

Deadpool & Wolverine Marvel'ın Çoklu Evren Konseptini Değiştirecek
- Reklam -
- Reklam -

Deadpool & Wolverine sadece aksiyon dolu sahneleriyle değil, Marvel Sinematik Evreni’ne getireceği devrim niteliğindeki bir çoklu evren konseptiyle de büyük yankı uyandıracak gibi görünüyor.

Marvel Studios’un 2024 yılında vizyona girecek olan tek filmi Deadpool 3, geçen ay Super Bowl’da yayınlanan ilk fragmanıyla büyük ses getirdi. Söz konusu görüntüler rekor kırmayı başardı ve ilk 24 saatte en çok izlenen fragman olarak tarihe geçti. Fragmanla birlikte filmin resmi adının da Deadpool & Wolverine olduğu ortaya çıktı. Ryan Reynolds ve yıllar sonra Wolverine rolüne geri dönen Hugh Jackman’ın başrolünü üstlendiği film, aynı zamanda Disney’in Fox’u satın aldıktan sonraki ilk büyük sinema hamlesi olacak.

Hollywood’a dair haberleriyle tanınan Daniel Richtman’ın kaynaklarına göre, 2024’ün en çok beklenen yapımlarından Deadpool’un üçüncü filmi, evrenin varlığını sürdürmesi için çok özel bir kahramana bağlı olan önemli bir konsepti beyaz perdeye taşıyacak. Buna göre her evrenin hayatta kalması, o evrene özgü tek bir kahramanın varlığına bağlı olacak. Eğer bu kahraman öldürülür ya da evreninden koparılırsa, o evren de yok olup gidecek. Filmin her evrene farklı bir “nexus” kahraman atayacağı da iddialar arasında.

- Reklam -

Deadpool & Wolverine Marvel Sinematik Evreni'nin Çoklu Evren Konseptini Değiştirecek

Nexus Varlıklar, Marvel çizgi romanlarında bir süredir var olan, gelecek akışını ve ihtimalleri etkileyebilen, zaman akışını bile değiştirebilecek güce sahip gizemli varlıklar. Çoklu evrenlerin istikrarını sağlamakla görevli bu özel canlıları izleyen bir kurum da var: TVA (Time Variance Authority). Disney+ dizisi Loki’de tanıtılan bu kurum, ilk fragmandan da bilindiği üzere sinema filminde de görülecek.

Deadpool & Wolverine Filmi Marvel Sinematik Evreni’nin Çoklu Evreni Haricinde de Değişikliklere İmza Atmaya Hazırlanıyor

Hayranlar, Deadpool karakterinin bu önemli gücü elinde bulunduran bir Nexus Varlık olarak lanse edilebileceğini düşünüyorlar. Ancak Marvel’ın niyeti henüz belli değil. Hangi karakterin bu misyonu üstleneceği yapımın en büyük sırlarından biri olarak korunuyor. Öte yandan set görselleri de Marvel tarafından büyük bir gizlilikle saklanıyor.

Deadpool & Wolverine’in Marvel için kritik bir öneme sahip olduğu açık. Özellikle beşinci aşamada vizyona giren Ant-Man and the Wasp: Quantumania ve The Marvels gibi yapımlar hayal kırıklığı yaratmış, hayranların gözünde hikâye anlatımları kusurlu bulunmuştu. Deadpool & Wolverine ise sadece süper kahramanların birlikteliğiyle değil, getireceği yeni konseptlerle de Marvel’ın hayranlara unutamayacakları bir prodüksiyon sunma fırsatı sağlıyor.

- Reklam -

Deadpool & Wolverine Marvel Sinematik Evreni'nin Çoklu Evren Konseptini Değiştirecek

Filmin ilk fragmanı, TVA’in Deadpool’u bir iş için devreye sokacağına işaret ediyordu. Hayranlar şimdi bu işin ne olduğunu, Hugh Jackman’lı Wolverine’in hikâyeye nasıl dahil edileceğini ve çoklu evrenlere dair konseptin nasıl işleneceğini merakla bekliyorlar.

Deadpool & Wolverine filmi, 26 Temmuz 2024’te sinemalarda olacak.

Yeni Marvel Sinematik Evreni filminden sizlerin beklentileri neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, süper kahraman filmleriyle ilgili en güncel haberler için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Game Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Steven Spielberg - Dune 2 Yorum

Steven Spielberg’den “Dune 2” Övgüsü: “İzlediğim En Görkemli Bilimkurgu Filmlerinden Biri”

Yeni Köpekbalığı Türü Keşfedildi

ABD’de 65 Milyon Yıl Önce Yaşamış Dehşet Verici Bir Köpekbalığı Türü Keşfedildi