in ,

Marvel Sinematik Evreni’nin En Kötü Açılışı: “The Marvels” Filmi Gişede Sınıfta Kaldı

The Marvels açılış haftasında gişe hasılatı ile bekleneni veremedi. Brie Larson’ın başrolünde yer aldığı yapım, Marvel Sinematik Evreni’nin en zayıf gişe açılışını yaptı.

The Marvels Gişe
- Reklam -
- Reklam -

The Marvels filmi gişede yapımcılarının yüzünü güldüremedi. Captain Marvel’ın devamı niteliğindeki Marvel Sinematik Evreni’nin 33. macerası açılış haftasında zayıf bir performans sergiledi.

Yönetmenliğini Candyman (2021) ve Little Woods (2018) ile tanınan Nia DaCosta’nın üstlendiği yeni Marvel filmi The Marvels, 2019’da izleyicilerle buluşan Captain Marvel’ın devam macerasını anlatıyor.

Tüm zamanların en çok hasılat yapan film serisinin 33. filmi The Marvels 10 Kasım 2023 tarihinde vizyona girdi. Yapım açılış hafta sonunda hem ABD içinde hem de dünya genelinde stüdyo açısından endişe duyulası derecede düşük bir gişe hasılatı elde etti.

- Reklam -

The Marvels ABD içi açılışını 47 milyon dolarla, dünya genelinde ise 63 milyon dolarla gerçekleştirdi. Küreselde 110 milyon dolar hasılat elde eden yapım; 2019’daki Captain Marvel’ın küreseldeki 455 milyon dolarlık açılışıyla kıyaslandığında oldukça düşük kalıyor.

The Marvels Filmi Gişe Performansı ile İyi Bir Sınav Veremiyor

Ancak 2019’dan beri Marvel cephesinde işler önemli bir değişim geçirdi. Spider-Man: No Way Home, Doctor Strange in the Multiverse of Madness ve Guardians of the Galaxy Vol. 3 pandemi sonrası gişede son derece başarılı performanslar sergilese de bu yıl vizyona giren Ant-Man and the Wasp: Quantumania ile geçen yılki Thor: Love and Thunder bekleneni veremedi.

The Marvels Gişe Rakamları

Öte yandan Disney Plus’ta yayınlanan Marvel Sinematik Evreni dizileri de hayranlarda yeterince karşılık bulamadı. Bu durum süper kahraman sinemasına yönelik genel coşkunun düşüşüyle de birleşince The Marvels kendisini zorlu bir sınavın ortasında buldu.

Son 5 Marvel Filminin Açılış Haftası Gişeleri

  • The Marvels – 110 milyon dolar
  • Guardians of the Galaxy Vol. 3 – 282 milyon dolar
  • Ant-Man and the Wasp: Quantumania – 225 milyon dolar
  • Black Panther: Wakanda Forever – 330 milyon dolar
  • Thor: Love and Thunder – 302 milyon dolar

Yapımın zayıf açılışında, Hollywood tarihinin en büyük senarist ve oyuncu grevleri nedeniyle tanıtımlara yeterince alan açılamaması da bir neden olarak gösteriliyor. Oyuncular grevinin sona ermesiyle Brie Larson ve Iman Vellani, yapımın tanıtımı için yalnızca birkaç güne sahip olabildi. Ancak o tarihe dek ön incelemeler yapımın puanını çoktan belirlemişti.

- Reklam -

The Marvels Gişesi

The Marvels Rotten Tomatoes’ta %62’lik bir puana sahip. Yapımın IMDb puan ortalaması ise yalnızca 6.2’de kaldı.

Yapımın oyuncu kadrosunda Brie Larson ve Iman Vellani’ye Teyonah Parris, Zawe Ashton, Gary Lewis, Park Seo-joon, Zenobia Shroff, Mohan Kapur, Saagar Shaikh ve Samuel L. Jackson gibi isimler eşlik ediyor.

Sizin The Marvels filmi hakkındaki değerlendirmeleriniz ne yönde? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google Haberler’den takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Collider

Ethem Yekta Ulaş

21 yaşındayım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nde okuyorum. Çocukluğumdan beri bir şeyler üretmeyi seviyorum ve farklı alanlarda deneyim kazanmak istiyorum. Tutkum, öğrenme isteğim ve bu alanlarda kendi tarzımı oluşturma çabamla ilerlemeye devam ediyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for TheNameless TheNameless dedi ki:

    Ooooooooooooooh o kadar mutlu oldum ki anlatamam. Neredeyse her markanın kalitesizleştiği ortamda tokat gibi cevap olmuştur Marvel’a.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

John Wick 5 Senaryo

Baş Yapımcı Açıkladı: “John Wick 5” Senaryosu Yazım Aşamasında

Doctor Who Kayıp Bölümleri - BBC

Kült Bilimkurgu Dizisi “Doctor Who”nun 1960’lı Yıllardan Kalma Kayıp Bölümleri Bulundu