in , ,

Ünlü Dövüş Oyunu Geri Dönüyor: “Tekken 8” için Çıkış Tarihi ve Fragman Yayınlandı

Tekken 8 çıkış tarihi ve fragmanı paylaşıldı. Popüler dövüş oyunu serisinin son halkası, uzun bekleyişin ardından hayranlarıyla buluşmaya hazırlanıyor.

Tekken 8 Çıkış Tarihi ve Fragmanı Yayınlandı
- Reklam -
- Reklam -

Tekken 8 oyunu resmi çıkış tarihi ve fragmanı ile birlikte heyecan verici haberler duyuruldu. Bandai Namco’nun sevilen 3D dövüş oyunu serisinin en son oyunu, yeni bir oyun modu ve ön sipariş bonusları ile geliyor.

Katsuhiro Harada’nın yönetmenliğini üstlendiği Tekken 8 ilk olarak Eylül 2022’de duyurulmuştu. Serinin hayranlarını merak içinde bırakan bir teaser fragmanı ile başlayan süreç, şimdi nihayet daha fazla detayla aydınlatıldı. Oyunun yeni “Heat” ölçeği sistemi sayesinde daha agresif bir oyun deneyimi sunacağı belirtildi.

Hikâye açısından Tekken 8’de efsanevi Mishima ailesi düşmanlığının yeni bir evresi oyuncuların karşısına çıkacak. Uzun süredir serinin baş düşmanı olarak tanınan  Heihachi Mishima artık yok, fakat Jin Kazama ve Kazuya Mishima gibi önemli karakterler savaşlarını onun ardından sürdürecekler.

- Reklam -

Tekken 8 Çıkış Tarihi ve Fragmanı Yayınlandı

Oyunun yapımcıları Tekken 8’de yer alacak olan karakterler ve oyun mekanikleri hakkında giderek daha fazla bilgi vermişti. Oyunda yer alacak 32 farklı karakterin yanı sıra, “Özel Stil” ve geri dönen “Öfke” sistemi gibi yenilikler de oyuncuları bekliyor.

Dün gece düzenlenen 2023 Gamescom Opening Night etkinliğinde sahneye çıkan Tekken 8’in yönetmeni Katsuhiro Harada yeni bilgileri paylaştı. Oyunda yer alacak “Arcade Quest” adlı yeni bir oyun modu tanıtıldı. Bu mod oyuncuların kendi özelleştirilmiş avatarlarını oluşturup yapay zekâ rakipleriyle yarıştığı, klasik bir oyun salonu atmosferini yeniden yaratmayı amaçlıyor.

Oyunun heyecan verici özellikleri arasında yer alan “Arcade Quest” modu dışında, Tekken 8 fragmanı da gösterildi. Fragman, oyunun hikâyesine ve oynanabilir karakterlere daha fazla bakış sunarken, bazı eski ve yeni karakterlerin tanıtımı da yapıldı. Fragmanda, özellikle dikkat çeken samuray savaşçısı Yoshimitsu’nun da geri döndüğü görüldü.

- Reklam -

Hemen aşağıdan yayınlanan fragmanı izleyebilirsiniz:

Tekken 8 Fragmanı ve Çıkış Tarihi Duyurusu | İZLE

YouTube video

(Fragmana YouTube üzerinden ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.)

Uzun süredir beklenen haber de fragmanla birlikte ortaya çıktı: Tekken 8’in resmi çıkış tarihi 26 Ocak 2024 olarak açıklandı. Oyunun üç farklı sürümü için ön sipariş veren oyuncular, özel bir “Arcade Quest” kostümü kazanacaklar. Bu kostümler arasında Paul Phoenix, Mokujin ve Tetsujin temalı seçenekler yer alıyor. Mokujin ve Tetsujin kostümleri ise yalnızca PlayStation kullanıcılarına özel olacak. Ancak elbette PC ve Xbox Series X/S sürümleri de belirlenen çıkış tarihinde indirilebilir olacak.

Yeni fragmanı ve özellikleri sizler nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Game Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Askeladd Askeladd dedi ki:

    Bu serinin hastası bir arkadaşım vardı eskiden(eskiden diyorum çünkü artık ne o beni arıyor ne ben onu, deli gibi bir şey olmuştu en son) bir ara bana da öğretmeyi denemişti ancak bayağı zordu. Kombo ezberlemek, bol bol antrenman yapmak gerekiyor ustalaşmak için. Üç beş yıl deli gibi oynasan bile kendine “usta” diyemiyorsun çünkü rakiplerin 25+ senedir oynuyor oyunu. Gerçekten çok emek vermen gerekiyor. Her hangi bir Moba’da ustalaşmaktan daha zor zannımca. En son baktığımda uluslararası seviyeye gelmişti arkadaş ama hala kendisine “usta” demiyordu.

    Şahsen bende bu seviye bir mental yok. Street Fighter’a classic kontrollerin yanına kombo yapmayı kolaylaştıran bir mod gelmiş mesela. Modern’de oynuyordu benim bir arkadaş. İsteyen onda oynuyor oyunu. Oyun çok daha kolaylaşmış yeni başlayanlar için.

  2. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Mortal Kombat, Street Fighter gibi Tekken de oynayamadığım oyun sınıfında. Devasa kombo kombinasyonlarını ezberleyemediğim için en basit modda bile çuvalla dayak yiyorum. Daha kısa olsa belki ama 3 tuş ard arda unutuyorum arkadaş.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Barbenheimer Akımı Covid Vakalarını Tetikleyebilir

Sinema Salonlarını Eski ‘Güzel’ Günlere Götüren ‘Barbenheimer’ Akımı Covid Vakalarını Tetikleyebilir

Yeni Agatha Christie Uyarlamaları Yolda

Kenneth Branagh’dan Yeni Agatha Christie Uyarlamaları Gelmeye Devam Edecek