in ,

Kenneth Branagh’dan Yeni Agatha Christie Uyarlamaları Gelmeye Devam Edecek

Kenneth Branagh ve Hercule Poirot’un macerası devam ediyor. Agatha Christie eserlerinden ilham alan yeni filmler yolda olabilir.

Yeni Agatha Christie Uyarlamaları Yolda
- Reklam -
- Reklam -

Ünlü oyuncu Kenneth Branagh’ın Agatha Christie’nin popüler dedektifi Hercule Poirot’u canlandırdığı serisi, üçleme sonrası da yeni filmlerle genişleyebilir.

Agatha Christie’nin eserlerine dayanan film serisi, üçüncü macerası olan A Haunting in Venice ile 15 Eylül 2023 tarihinde beyaz perdeye geri dönmeye hazırlanıyor. Kenneth Branagh’ın başarılı yorumlamasıyla tanınan Hercule Poirot karakteri, izleyicileri etkilemeye ve meraklandırmaya devam ediyor. Ancak hayranların aklındaki en önemli sorulardan bir tanesi de bu filmle birlikte planlanan üçlemenin tamamlanacağı ve serinin devam edip etmeyeceği. 2017’de Murder on the Orient Express (Doğu Ekspresinde Cinayet) ile başlayan seri 2022 yılında vizyona giren Death on the Nile’in (Nil’de Ölüm) ile devam etmişti.

Kenneth Branagh'dan Yeni Agatha Christie Uyarlamaları Gelmeye Devam Edecek

- Reklam -

Serinin yapımcısı James Prichard, hayranları bir nebze rahatlatacak cevabı verdi. Total Film’e konuşan Prichard, Branagh ve yazar Michael Green’in projeye ilgi gösterdikleri sürece yeni filmler yapmaktan memnuniyet duyacaklarını ifade etti.

“Eğer Kenneth daha fazla yapmak istiyorsa ve Michael daha fazla yazmak istiyorsa, kesinlikle bir başka film daha yaparız. Hâlâ işlenecek çok malzeme var, bu yüzden ilhamımız tükenmeyecek.”

Yeni Agatha Christie Uyarlamaları ile Başında Hercule Poirot’un Olduğu Bir Evren Kurulabilir

Branagh da, ünlü dedektif rolünü yeniden üstlenmeye istekli olduğunu defalarca dile getirdi. Karakterin çekiciliği ve gizemi, onun bu rolü ilk kez oynamaya ilgi duymasının temel nedenlerinden biri olmuştu. Ayrıca Agatha Christie’nin eserlerinin genişliği göz önüne alındığında, Hercule Poirot temalı bir film evreninin oluşturulabileceği fikri Branagh’ın ilgisini çekiyor.

Branagh daha önce yaptığı açıklamalarda 66 kitap, hikâye ve oyunla zengin bir materyale sahip Agatha Christie evreninin, farklı karakterler ve hikâyelerle dolu olduğunu vurgulamıştı. Bu nedenle Hercule Poirot’un yanı sıra farklı karakterlerin de bu evrende yer alabileceği düşünülüyor.

- Reklam -

Kenneth Branagh'dan Yeni Agatha Christie Uyarlamaları Gelmeye Devam Edecek

Kenneth Branagh’ın en son Agatha Christie uyarlaması olan A Haunting in Venice  (Venedik’te Cinayet) filminin vizyona girmesine bir aydan daha az bir süre kaldı. Film, savaş sonrası dönemde emekliye ayrılmış Hercule Poirot’un tekrar bir dedektif olarak sahneye dönmesini ve Venedik’te gizemli bir cinayeti çözmeye çalışmasını konu alıyor. Elmayı Yılan Isırdı romanından uyarlanan bu yapım, doğaüstü korku temalarını Agatha Christie’nin geleneksel gizem unsurlarıyla birleştirerek izleyicilere farklı bir deneyim sunmayı hedefliyor.

Sizler serinin yeni filmlerle genişlemesi konusunda neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Games Radar

Ethem Yekta Ulaş

21 yaşındayım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nde okuyorum. Çocukluğumdan beri bir şeyler üretmeyi seviyorum ve farklı alanlarda deneyim kazanmak istiyorum. Tutkum, öğrenme isteğim ve bu alanlarda kendi tarzımı oluşturma çabamla ilerlemeye devam ediyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Gelsin gelsin, madem Sherlock gelmiyor bari Hercule gelsin. Bu adamı seviyorum da zaten. Bu role çok yakıştı. Tüm serinin gelmesi ümidiyle.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Tekken 8 Çıkış Tarihi ve Fragmanı Yayınlandı

Ünlü Dövüş Oyunu Geri Dönüyor: “Tekken 8” için Çıkış Tarihi ve Fragman Yayınlandı

Hindistan Ay'ın 'Karanlık Yüzü'ne İniş Yapan İlk Ülke Oldu

Yıllar Süren Çaba Karşılık Buldu: Hindistan, Ay’ın ‘Karanlık Yüzü’ne İniş Yapan İlk Ülke Oldu