in ,

“The Last of Us 2 Remaster” Yolda Olabilir: Dizinin Başarısı Kapıları Bir Bir Aralıyor

The Last of Us 2 Remaster çalışmaları başlamış olabilir. Oyunun bestecilerinden Gustavo Santaolalla, çarpıcı bir iddia ortaya attı.

The Last of Us 2 Remaster
- Reklam -
- Reklam -

The Last of Us 2 Remaster için bir süredir çalışmaların devam ettiği öne sürüldü. İddialara göre Naughty Dog’un iknoik oyunu, yakın gelecekte yepyeni özelliklerle beraber PS5 ve PC’de oynamak mümkün olacak.

The Last of Us serisi oyun sektöründeki önemli markalardan birisi. HBO’da bu yıl yayınlanan uyarlamanın da bu başarıda payı büyük. Dizi hem pek çok övgü topladı hem de Emmy Ödülleri’nde 24 dalda aday gösterildi. Hayranlar ise şimdi yeni sezonun ve üçüncü oyunun bekleyişinde.

Ancak ortaya çıkan son iddialar, yeni bir sezon ve üçüncü oyun haricinde, bir projenin daha yolda olabileceğini gösterdi. Serinin ikinci oyunun müziklerini besteleyen ve yapımda küçük bir NPC rolü ile yer alan Gustavo Santaolalla, geçenlerde verdiği bir röportajda, The Last of Us 2 için yeni bir düzenlemenin yolda olduğunun sinyallerini verdi.

- Reklam -

Röportajda Santaolalla’nın da oyunda yer alması hakkında konuşuldu. Arjantinli besteci, yapımda köpeğiyle bir binanın önünde oturan ve banjo çalan bir adam olarak yer alıyordu. Santaolalla yeni versiyonda oyuncuların bu karakterden istek şarkıda bulunabileceklerini ifade etti. Ancak daha fazla detay veremeyeceğini söyleyip konuyu kapattı.

The Last of Us 2 Remaster Ne Zaman Çıkabilir?

Neredeyse 10 yıllık olan ilk oyun yakın zamanlarda PC ve PS5 için yeniden düzenlenmiş, yayınlanmasıyla birlikte de fiyatı ve hatalarıyla eleştirilerin odağı olmuştu. Ancak oyunun yeni hali ikinci oyunda da olan çeşitli erişilebilirlik seçenekleri ve pek çok yeni özellik barındırıyordu. Tüm bu yeniliklerin de ufak tefek yamalar ve güncellemeler ile halledilmesi pek mümkün değildi.

The Last of Us 2 Remaster - Sony

İkinci oyun ise henüz 4 yıllık bir geçmişe sahip. Dolayısıyla görsel dili ve oynanışı birçok açıdan hâlâ güncelliğini koruyor. İlk oyuna sonradan eklenen özelliklere de çoktan sahip olduğu düşünülürse olası bir Remaster yapımcılar için çok da ağır bir iş yükü oluşturmayabilir. Bu nedenle düzenlenmiş bir versiyon için oyuncuların çok da fazla beklemesi gerekmeyebilir.

The Last of Us 2 Remaster ile Oyuna Neler Eklenebilir?

Remaster gündeme gelince en çok merak edilen şeyler fiyat ve içerik. Santaolalla’nın verdiği ipucuna bakılırsa Director’s Cut tipi bir yeniden düzenleme yolda olabilir. Bu da ek performans geliştirmeleri ve görsel geliştirmelerin yanı sıra, Santaolalla’nın da söylediği gibi ek etkileşimleri ve yapım aşamasında çıkartılmış fikirleri içermesi demek.

- Reklam -

The Last of Us Part 2 ile aynı dönemde PS4 için çıkış yapmış olan Death Stranding ve Ghost of Tsushima’nın PS5 için Director’s Cut versiyonları yayınlanmıştı. Bu oyunlar tamamen yeni bir oyun olarak çıkmak yerine, halihazırda PS4 versiyona sahip olanlar için bir güncelleme olarak geldi

The Last of Us 2 Remaster Geliyor

Naughty Dog’un düzenlemede ilk oyundaki gibi bir yol mu izleyeceği, yoksa bu örneklere mi uyacağı ise merak konusu.

Santaonella’nın sözlerinden yeni bir düzenlemenin yolda olduğu anlaşılsa da stüdyo tarafından henüz resmi bir duyuru gelmiş değil.

Sizce The Last of Us 2 Remaster neler içermeli? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, oyun dünyasından yeni gelişmeler için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant, Comic Book

Beyza Can

İngilizce Öğretmenliği okudum. Okur, yazar ve oyun oynarım. Gerçek hayattan uzaklaşmak için daima fırsat kollarım. Bunun için sık sık fantastik, bilimkurgu ve korku içeren şeylere sığınırım. 8 yaşımda dolabımdan bir geçit bulamadım, 50 yaşımda kapımda Gandalf’ın belirmesini bekliyorum. O zamana kadar da kendimi edebiyata ve oyunlara vermeyi planlıyorum. Kitaplara ve oyunlara ilgim beni dil öğrenmeye itti. Daha fazlasına ulaşabilmek ve başkalarına ulaştırabilmek için yeni diller öğreniyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Batuhan Batuhan dedi ki:

    Abi bu kadar yeni oyunu niçin yeniden yaparsın ya? Sony iyi misin? Bu kaçıncı olucak.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Akdeniz Kıbrıs En Zengin Mezar

Tunç Çağı’ndan Kalma Altın ve Değerli Taşlarla Dolu: Akdeniz’in En Zengin İnsanlarına Ait Mezarlar Bulundu

From 3. Sezon Onayi

“Lost” ile Birlikte Anılan Gizem ve Gerilim Dizisi “From” 3. Sezon Onayı Aldı